Cadde “MEDYA BENİ MIKNATIS GİBİ ÇEKİYOR”

“MEDYA BENİ MIKNATIS GİBİ ÇEKİYOR”

01.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Elele dergisine konuşan Defne Samyeli, “Medya 18 yaşındayken geldi ve beni buldu. Ben iletişimci olarak doğduğuma inanıyorum. Haberle profesyonel bağlantımı hiç koparmadım. Sanırım hücrelerime işledi” diyor

“MEDYA BENİ MIKNATIS GİBİ ÇEKİYOR”

Defne Samyeli, başarılı bir spiker, iyi bir haberci. Ama hepsinden öte çok güçlü, kontrollü ve disiplinli! “Son beş yıldır doğrularım ve yanlışlarımla kendimi yeniden keşfettiğim ve yeniden doğduğum müthiş bir evreyi yaşıyorum” diyor. Çok yakında tekrar bir haber programı ile karşımızda olacağının da müjdesini veriyor.

* Tescilli bir güzelsiniz. Hiç, içten içe ‘güzel olmak, hayata 1-0 önde başlamaktır’ diye düşündüğünüz oluyor mu?
Yaptığım işte doğal olarak güzellik bir avantaj. Dünya güzeli olmam gerekmiyor. Ama eli yüzü düzgün olanlar, yüzünde belirgin kusuru olan birilerine oranla elbette daha şanslı televizyonda.Güzellik hayata 1-0 önde başlamaksa, bu durumu kendine özen gösteren, bakımlı olan herkes avantaja dönüştürebilir diye düşünüyorum. Kendini sevmek, kendini güzel bulmak, güzel olmak demek, kesinlikle.

* Pek çok markanın size reklam yüzü olmanız için teklif getirdiğini biliyoruz. Neden bir güzellik markası?
Olay’den geçen sene reklam teklifi söz konusu olduğunda ilk sözüm şu oldu: “Ancak kullanıp gerçekten çok beğenirsem reklamınızda oynarım.” Onlar da ürüne ‘aşık olan’ bir yüzle çalışmak istediklerini söylediler. Keyifli başlayan işbirliğini bir tüketici aktivitesi ile devam ettiriyoruz.

* 38 yaşındasınız. En net olarak, hayatta neyi öğrendiğinizi söyleyebilirsiniz?
Benimle ilgili tek söz sahibi olması gereken kişinin aynada gördüğüm kişi olduğunu, kulak vermem gereken tek sesin de iç sesim olduğunu öğrendim.

* Şu anda, hayatın hangi evresinde olduğunuzu düşünüyorsunuz?
Son beş yıldır, doğrularım ve yanlışlarımla kendimi yeniden keşfettiğim ve yeniden doğduğum müthiş bir evreyi yaşıyorum.

* “Şu olay olmasaydı, ben asla bugünkü Defne olamazdım” dediğiniz bir olay var mı?
Babamı 13 yaşında kaybetmem. 18 yaşında televizyonda canlı yayın sorumluluğu üstlenmem. İkinci çocuk hayali kurduğum bir dönemde çok sürpriz olarak rahim kanseri ile tanışmam.

* Sizin gibi güzellik yarışmasından çıkan isimler genellikle oyunculuk yapıyor. Siz neden kariyer anlamında medyayı seçtiniz?
Medya 18 yaşındayken geldi ve beni buldu. Ben iletişimci olarak doğduğuma inanıyorum. Kendimi en mutlu hissettiğim zamanlar, başkalarına -canlı yayında olsun, sohbet ederken olsun, yazarken olsun- bir şeyler anlattığım zamanlar. Zaman zaman sektör değiştirmeyi düşünsem de garip bir şekilde medya beni çok güçlü bir mıknatıs gibi içine çekiyor. Yazmak da çok önemli benim için. Gazeteyi bıraktım. Şimdi kitap yazıyorum.

* Tekrar haber programı sunmak istiyor musunuz?
Haberle profesyonel bağlantımı hiç koparmadım. Koparamadım da. Sanırım hücrelerime işledi. Birkaç ay birbirinden farklı formatlar üzerinde kafa yorduktan sonra yine bir haber programı formatıyla ekrana dönmeye karar verdim. Beni çok heyecanlandıran bir proje. Gelecek aydan itibaren yayında olmayı umuyorum, zira bir haberci olarak seçim dönemini kaçırmak istemiyorum.

“HAYATTAKi EN BÜYÜK MUCiZE KIZLARIM”
* Biri 14, biri 7 yaşında iki kız annesi olmak nasıl bir duygu? Hayat kızlarla nasıl gidiyor?
Benim için hayattaki en büyük mucize onlar. Bana çok ama çok düşkünler. Arkadaşlarımdan bile kıskanırlar, beni çok beğenir ve şımartırlar. Kızlarım için hiç düşünmeden canımı veririm, onlar benim her şeyim.

* “Evde trafik polisi gibiyim; kızlar, kediler, köpekler...” dediniz. Sizde hep bir çekip çevirme, müdahale etme durumu mu var?
Başka çarem yok. Hayatım boyunca bulunduğum ortamın çekip çevireni ben oldum. Başkası bu göreve talip olsa, seve seve yerimi ona bırakırım.