Cadde MELTEM iNAN’LA ‘YAŞASIN HAFTA SONU’

MELTEM iNAN’LA ‘YAŞASIN HAFTA SONU’

18.05.2011 - 00:45 | Son Güncellenme:

Meltem İnan gezgin kimliğini bir kenara bırakmadan A Haber kanalında yeni bir programla karşımıza çıkıyor. “En önem verdiğimiz şey içerik. Bunu elde etmek uğruna da gece gündüz çalışıyoruz” diyen İnan, sürprizli bir program vaat ediyor

MELTEM iNAN’LA ‘YAŞASIN HAFTA SONU’

* Sizi biz belgesellerinizden ve programlarınızdan hep gezgin olarak tanıdık, şimdi A Haber’de ‘Yaşasın Hafta Sonu’ isimli bir program hazırlıyorsunuz. Bu geçiş nasıl oldu?
Aslında ben önce televizyoncu ve haberciyim. Bugüne kadar savaş bölgelerinden muhabirlik, dış politika muhabirliği, kültür-sanat programı, sohbet programı, belgesel gibi değişik tarzlarda farklı programlar yaptım. Ayrıca sinema, senaristlik ve yazarlık gibi farklı alanlarda çalıştım. Gezgin kimliğiyse bitmiş değil. O hem dergilerdeki yazılarımla, hem de programın içinde ufak bir bölümle devam ediyor. Sadece bu programda yelpazeyi daha geniş tuttuk.

Haberin Devamı

Keşfedilmemiş olanla buluşma
* Peki yerleşik hayata alışabildiniz mi?
Yerleşik hayata geçişim biraz da hayat şartlarının zorladığı bir süreçti. Yaşanan kayıplar ve hastalıklar nedeniyle bir süre için ailemin yanında ve onlara yakın olmak istedim. Ayrıca uzun zamandır kendimi akademik olarak da geliştirmeye devam etmek istiyordum. Marmara Üniversitesi’nde dinler tarihi üzerine yüksek lisans yapmaya hak kazandım. Haberci’yle dünyayı gezdiğim dönemde, farklı dini inanışlar ve onların kökenleri hep çok ilgi çekmişti. Tüm bunlar birleşince, İstanbul’da yapabileceğim keyif alacağım bir program formatı arayışına girdim.‘Yaşasın Hafta Sonu’ bu anlamda beni çok tatmin etti. Sonuçta kültür sanat, edebiyat, belgesel, gezi, sinema, sağlık ve popüler kültürle ilgili konu ve konukların yer aldığı bir program hazırlıyoruz. İzleyicileri yeni ve keşfedilmemiş olanla buluşturmak amacıyla kısa haber paketleri hazırlıyoruz.

* Üç saatlik bir canlı yayın zor değil mi?
Zor olan üç saatlik yayın değil de sabahın 06.00’sında uyanıyor olmak galiba (Gülüşmeler). İşin şakası tabii... Hayır. Genel Müdür Erdoğan Aktaş, Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er ve Program Koordinatörümüz Hüseyin Özcan her zaman destek verdiler. Ekibimse kadınlardan oluşuyor. Yapımcımız Mutlu Hesapçı çok tecrübeli bir isim. Yönetmenimiz Elif Altay’ın kreatifliği hepimizi her defasında şaşırtıyor. Mutlu, Elif ve yardımcımız Esra’yla programı yaparken hem çok çalışıyoruz, hem eğleniyoruz.

* Programın diğerlerinden farkı ne olacak?
Bu 13 yılda iyi ve saygın bir isim elde ettiğimi düşünüyorum. Hep ‘az tanın, ama iyi tanın’ düşüncesinin meyvelerini topluyorum. O nedenle, başka programlara çıkmakta tereddüt eden isimler, bizim programımıza hiç tereddüt etmeden geliyorlar. Çünkü bizim programda en önem verdiğimiz şey içerik. Yani içeriği dolu olsun. Bunu elde etmek uğruna da gece gündüz çalışıyoruz zaten.