Cadde Muazzez Ersoy kimdir, nereli? Muazzez Ersoy hayatı ve şarkıları

Muazzez Ersoy kimdir, nereli? Muazzez Ersoy hayatı ve şarkıları

18.05.2022 - 18:45 | Son Güncellenme:

Şarkıları ile bir döneme damga vuran Muazzez Ersoy, seslendirdiği şarkılar nedeniyle Nostalji Kraliçesi olarak da anılıyor. Öte yandan Ersoy, Devlet Sanatçısı unvaına da layık görülen isimlerdendir. Peki, Muazzez Ersoy kaç yaşında, evli mi, eşi kim?

Muazzez Ersoy kimdir, nereli Muazzez Ersoy hayatı ve şarkıları

Küçük yaşlarda müziğe ilgisini fark eden Muazzez Ersoy, bu alana yöneldi ve eğitimler aldı. İlk kez 1982 tarihinde sahneye çıktı. İlk albümü Seven Olmaz ile sevenleri karşısına çıktı. Sanatçı, 1958 doğumludur. İşte, Muazzez Ersoy hayatı, biyografisi...

Haberin Devamı

MUAZZEZ ERSOY KİMDİR?

Ersoy, Hatice Yıldız Levent adıyla 9 Ağustos 1958 tarihinde Uzunköprü Edirne'de dünyaya geldi.Çocukluğu ve gençlik yılları İstanbul'un Kasımpaşa semtinde geçti. Annesinin müziği ilgisinden etkilenerek bu alana yönelen isim, ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimini müzik dersleri alarak sürdürmeye karar verdi. İrfan Özbakır ve Baki Duyarlar gibi müzik hocalarından dersler aldı. 1974 yılında küçük yaşta evlendi ve iki yıl evli kaldı. Bu evlilikten Ender isminde bir oğlu oldu. Eşinden ayrıldıktan sonra müzik dersleri almayı sürdürdü.

 

Muazzez Ersoy, ilk olarak 1982 yılında assolist olarak sahneye çıktı. Bu arada 1985 yılında TRT Ankara Radyosu'nun açmış olduğu sınava katıldı ancak kazanamadı. 1989 yılında TRT Ankara Radyosu şeflerinden Cahit Ünyaylar'la çalışmaya başladı. Ersoy, 1990 yılında TRT'ye gönderdiği, yorumu kendine ait olan altı eserle denetimden geçti ve ekranlardan da dinleyicilerine seslenmeye başladı.

Haberin Devamı

Muazzez Ersoy, Seven Olmaz ki isimli ilk albümüyle dinleyicileriyle buluştu. Ardından ikinci albümü Herşeyim Sensin yayınlandı. Daha sonra Sizi Seviyorum adlı çalışmasıyla büyük başarı kazandı. Bu albümde Selçuk Tekay ve Ali İhsan Kısaç gibi sanatçılarla çalıştı.

33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de layık görülen sanatçı seslendirdiği nostaljik şarkılardaki başarısından dolayı "Nostalji Kraliçesi" olarak da bilinir. Sanatçı 2006 yılında Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü'nün “iyi niyet elçisi” seçilmiştir.