Cadde Murat Dalkılıç kimdir? Murat Dalkılıç boyu ve yaşı kaç?

Murat Dalkılıç kimdir? Murat Dalkılıç boyu ve yaşı kaç?

12.04.2021 - 18:30 | Son Güncellenme:

Murat Dalkılıç, Türk pop müziğin başarılı isimlerinden. Şarkıları ile milyonlarca kişi tarafından ilgiyle dinlenen Murat Dalkılıç aslen nereli, sevgilisi kim gibi sorular da sevenleri tarafından sorulanlar arasında bulunuyor. İşte, Murat Dalkılıç biyografisi...

Murat Dalkılıç kimdir Murat Dalkılıç boyu ve yaşı kaç

Şarkıcı Dalkılıç, İzmir'de doğdu ve ilk müzik grubunu ise henüz 15 yaşındayken kurdu. Kısa süreli de olsa basketbol oynayan sanatçı, müziğe yönelmiş. Kasaba adlı şarkısı ile müzik dünyasına profesyonel olarak adım attı. Peki, Murat Dalkılıç nereli, kaç yaşında

Haberin Devamı

MURAT DALKILIÇ KİMDİR?

Dalkılıç, 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kuşadası'nda tamamladı. Piyano eğitimi alan sanatçı, 15 yaşında ilk müzik grubunu kurdu ve grubun solistliğini yürüttü. 17 yaşında Kuşadasıspor’da profesyonel basketbolcu olarak oynadı,1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar verdi. Kariyerine canlı müzik yapan mekanlarda gitar çalarak başlayan Murat Dalkılıç, 2008 senesinde çıkardığı ilk EP albümü “Kasaba” ile profesyonel olarak müzik dünyasına giriş yaptı. 2009 senesinde “Pardon” ve “La Fontaine” single’larını çıkaran Dalkılıç, 2010 yılında ilk stüdyo albümü olan “Merhaba”yı müzikseverlerin beğenisine sundu.

2012 yılında “Bir Güzellik Yap” ile yaklaşık 4 aylık bir Türkiye turnesine çıktı. 2014 senesinde çıkardığı “Daha Derine” albümü dikkat çekti. 2015 yılında Emrah Karaduman'ın "Toz Duman" albümüne konuk olan sanatçı, sözü kendisine ait olan "Kırk Yılda Bir Gibisin" şarkısını seslendirmiştir. Önce Tv8’de yayınlanan “Söyle Söyleyebilirsen” isimli yarışma programında sunuculuk yapmış, daha sonra Star Tv’de yayınlanan “Sil Baştan” dizisinde rol almıştır.

Haberin Devamı

2015 yılında “Mazlum Kuzey” isimli sinema filminde rol alan Murat Dalkılıç, 2016 yılında vizyona giren “Bizans Oyunları” filminde başrol oynadı. 2012 yılında Beykent Üniversitesi oyunculuk bölümünden mezun olan sanatçı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema – Televizyon bölümünde de master eğitimi alarak oyunculuğunu profesyonelliğe taşımıştır. 14 Temmuz 2016 tarihinde 4. stüdyo albümü olan ‘Epik’i piyasaya çıkarmıştır. 

2016 yılında Gig Medya’yı kurup müzik ve film yapımcılığına adım atan Murat Dalkılıç, " Ustalar Alemi " filmi ile yönetmenlik koltuğuna oturdu, ardından " Dünya Hali " isimli yapımcılığını üstlendiği film ile oyuncu olarak da yer almış ve sonrasında 19 Mayıs 100. yıl anısına kısa film yönetmenliğini yapmıştır. 2019 yılının Kasım ayında ise yeni müzik albümü  "Afeta" ile sevenleri birbirlerine tekrar kavuşmuşlardır. Oyuncunun boyunun 1.71 olduğu öne sürülüyor.