Cadde MÜZİKLE HER TÜRLÜ ÇILGINLIĞI YAPABİLİRİM

MÜZİKLE HER TÜRLÜ ÇILGINLIĞI YAPABİLİRİM

19.05.2014 - 19:45 | Son Güncellenme:

“Şarkı söylemek hep içimde ukde kaldı” diyen Türkan Şoray, arzuladığı albümünü sonbaharda çıkaracak.

MÜZİKLE HER TÜRLÜ ÇILGINLIĞI YAPABİLİRİM

Albümde kendi sevdiği 10 şarkıyı seslendirecek olan Türkan Sultan, “Müzik duyduğum zaman tamamen başka bir boyuta geçiyorum. Müzikle her türlü çılgınlığı yapabilirim” diyor

Haberin Devamı

Yıllardır, “Türkan Şoray albüm çıkarıyor” diye duyarız... Dönem dönem bu haber gündeme gelir, sonra da rafa kalkar. Ve sonunda haberler gerçek oluyor; Şoray, usta sanatçı Metin Özülkü direktörlüğünde albüm çıkarıyor.
Mayıs ayında planlanan ancak sonbahara ertelenen albümde sanatçı kendi sevdiği 10 şarkıyı seslendirecek.
Milliyet Sanat dergisinden Asu Maro’ya konuşan sanatçı, “Bu benden sevenlerime bir hatıra” diyor.
Türkan Sultan, müziğe olan tutkusunu ve albümünü şu sözlerle anlattı:

İÇİMDE UKDE...
* Albüm beklentisini ben yarattım. Müziği çok sevdiğim için, şarkı söylemek içimde kaldı. İlk filmimi çevirdikten sonra uzun müddet teklif gelmeyince ‘Şarkıcı mı olsam?’ diye düşünülmüştü. Şişli’de Çatı vardı gece kulübü; Fecri Ebcioğlu, İlham Gencer filan orada söylüyorlardı. Oraya götürdüler, 15 yaşındaydım ve Ebcioğlu’ndan müzik dersleri aldım. ‘Autumn Leaves’di ilk söylediğim şarkı. Ertesi gün gidip anlaşma yapacaktık, fakat o gün film teklifi geldi. Ben de bıraktım çalışmayı. Öyle kaldı...

Haberin Devamı

HATIRA KALSIN
* Samsun Demir’den bana teklif geldi. Düşündüm... Artık belli bir yaşa geldik, daha ne kadar yaşayacağımız belli değil, beni sevenlerime bir de sesim hatıra kalsın istedim, “Ben güzel şarkı söylüyorum, şarkıcıyım” iddiam yok.

HANGİ ŞARKILAR...
* Yıllarca “Filmlerde söylediğin şarkıları söyleyeceksin değil mi?” diye sordular bana. Bir ara öyle bir şey düşündüm ama hemen vazgeçtim. Yıllar içinde kendimi bulduğumdan beri, ilk gençlik yıllarımdan bugüne beni etkileyen, hayatıma dokunan, bende anısı olan, derdime ortak olan şarkılardan seçtik. İçinde arabesk de var, Türk sanat müziği de var, pop da...
* Müziğe karşı şöyle bir duyarlılığım var, müzik duyduğum zaman tamamen başka bir boyuta geçiyorum. Belki duygularımın çok güçlü olmasından... Müthiş bir duygu fırtınası ve dalgalanması yaşıyorum ama normalin üstünde. Dayanamayıp kapatıyorum müziği, anlatabiliyor muyum? Müzikle her türlü çılgınlığı yapabilirim, o kadar ruhumu etkiliyor. Şarkı söylemek de öyle. O kulaklıkları takıp o stüdyoya gittiğim zaman keyfimden ölüyorum. Ve onu fark ettik bugün, gözünüzü kapattığınız zaman sanki bir film sahnesi seyrediyorsunuz gibi, öyle söylemişim şarkıları. Hafif konuşur gibi... Metin Bey (Özülkü) de gerçekten benim nasıl şarkı söylemek istediğimi anladı, zaten öyle yaptık, bazı yerlerde konuştum. Sonsuz güveniyorum ona.

Haberin Devamı

iKi FiLMiNDE OYNAYACAĞIM

* Sinemayla ilgili planlarım var. Kızım Yağmur, bir şirket kurdu ve bana teklife geldiler. Benim bir hikayem var, Yağmur biliyordu onu, gerçek bir hikaye. Onu yapmamı istiyorlar. Yönetmenliğini ben yapacağım.
Ama çok kadrolu bir film, belki rollerden birini de oynarım. ‘Benim yaşlarımda bir kadın neler yaşar’ diye düşü-nerek planladığım bir proje var mesela, Osman Şahin yazıyor, ‘Mor Cepken’ diye bir kasaba hikayesi. Sonra Selim İleri yazıyor benim için bir şey, o da yalnız bir kadının öyküsü, kendi yaşamından, Gülperi Hanım. Şimdi iki tane böyle benim oynayacağım var. İki tane de yönetmenlik yapacağım film var.

Haberin Devamı

‘Türkan şarkısının esprisi hoş’

* Demet Akalın’ın söylediği ‘Türkan’ şarkısı müthiş bir şey oldu... Mesela ben okullara söyleşilere gitmeye bayılıyorum, üniversitelerden davet aldım mı düşünmeden gidiyorum. Bayılıyorum gençlerle olmaya. Gidiyorum, ‘Türkan’ şarkısını bir koyuyorlar, kıyamet kopuyor. Gençler çok sevdiler, esprisi hoş, bir de ritmi çok güzel, hoşuma gidiyor. Daha önce Nükhet Duru bir şarkı okumuştu benim için, ‘Türkan Şoray’ın Gözleri’... Harika bir şarkı. Mete Özgencil inanılmaz güzel sözler yazdı. Orada da şu söz beni çok etkiler, “Sessiz yanarken siz, biz tüteriz...”

‘Egosu yüksek olan insanlardan ödüm patlıyor’

* Hayatta tahammül edemediğim şey egosu yüksek insanlar. Neden? Ne farkı var o insanın? İsim olmuş, şöhret olmuş. Ne olmuş? O da işte Allah’ın yarattığı sıradan bir kul. Hepimiz aynı şekilde selamız okunacak, hepimiz öleceğiz. Herkes benim için eşit. Ödüm patlıyor egosu yüksek insanlarla karşılaşacağım diye. Birisi mese-la şöhret oluyor, “Ah canım,
inşallah hazmeder,” diyorum,
onun adına dua ediyorum.