Cadde Müzikte, depremin üstüne kat çıkıyoruz

Müzikte, depremin üstüne kat çıkıyoruz

25.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Üç yıl aradan sonra yeni albümü ve yepyeni görüntüsüyle hayranlarının karşısına çıkan Bendeniz, “Büyük bir deprem oldu ve biz bu depremin üstüne kat çıkmaya çalışıyoruz. İşimiz çok zor. İnsanlar albümlerde duygu arıyor artık” diyor

Müzikte, depremin üstüne kat çıkıyoruz

16 yıl önce “Abajur kız” olarak müzik piyasasına adım atan ve söylediği şarkıların yanı sıra küt saçlarıyla dikkat çeken Bendeniz 10. albümü “Olsun”la üç yıl aradan sonra yeniden sevenlerinin karşısında... Son yıllarda yapılan şarkılarda “duygu“ olmadığını ve pop müziğin bir deprem yaşadığını söyleyen Bendeniz “Depremin üstüne kat çıkmaya çalışıyoruz” diyor...  

Yeni albüm için neden üç yıl beklediniz?
Bana kısa bir süre gibi geliyor aslında. 16 yıla 10 albüm sığdırdım. Kışın çıkacaktı ama bir şeylerin eksik olduğunu düşündüm . Söz, müzik, stüdyo derken bayağı bir zaman geçti.

Tüm albümlerinizde hep kendi şarkılarınızı söylüyorsunuz. Hiç başka isimlerle çalışmayı düşünmüyor musunuz?
10 albümümde de kendi şarkılarımı söyledim. Bir iki tane dışardan aldığım şarkı var. Bugüne kadar 156 şarkım olmuş. Elimde bir o kadar daha şarkı var. Onlar tamamlanmamış, köşede kalmış şarkılar. Zamanı gelince ortaya çıkacaklar. Önümüzdeki aylarda enstrümantal bir albüm çalışması yapmayı düşünüyorum. 

Yüzlerce şarkı arasından seçilen şarkıların özellikleri ne?
Bunlar yeni fırından çıkma diyebilirim (Gülüyor). Aslında son zamanlara denk gelen şarkıları koydum. Çünkü onların enerjisi daha güzel oluyor. Yazın yazdıklarımın daha enerjik olduklarını düşünüp diğerlerini kenara koydum. Hatta ‘Olsun’ şarkısı albümde yoktu. Bir şey eksik diye düşünürken 15 dakikada yazdım şarkıyı. Sonra ‘ohh albüm bitti’ dedim. 

Müzik piyasasının son durumuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Büyük bir deprem oldu ve biz bu depremin üstüne kat çıkmaya çalışıyoruz. 90’lı yıllarda çıkan 10 kişi bir şeyler yapmaya çalışıyor. İşimiz çok zor. Yapımcılarla, gelişi güzel seçilmiş şarkıcılarla müzik bu duruma getirildi. İnsanlar albümlerde duygu arıyor artık. İki yıldır duygu olan albümler yok.

Duygusuz şarkıların yapılmasının nedeni ne peki?
Dünyanın genelinde bir duygusuzluk söz konusu. Kaşı gözü güzel olana albüm yaptılar. Amaç para kazanmak oldu ama, daha çok kaybettiler. 

16 yıl önce “Abajur Kız” olarak albümleriniz milyonlar sattı. Şöhretin tepesinde biri olarak neden geri çekildiniz?
Kabuğuma çekilmiş bir durumum yok aslında. Seçici olmakla ilgili bir şey bu. Üç tane şov programı var, dört tane konser alanı var. İki üç tane de adam gibi çıkılacak sohbet programı var. Bir tarafa ağırlık vermek zorundaydım. Şov kısmına ağırlık verseydim yazamazdım. Her gün televizyonda gözükeyim bu çok kolay. Hem sözü, hem müziği, hem kendisi ön planda olan birini gösterin bana. Kendinize sığınıp yazmak zorundasınız.

Ama sistem öyle işliyor. Ne kadar çok gündemdeyseniz o kadar çok iş alıp, para kazanıyorsunuz?
20 yıl sonra bacakta selülitleri olunca onlar derde düştüklerinde ben keyfime bakacağım. Ben işin mutfak tarafını daha fazla seviyorum ve yol kat etmek istiyorum.

Haberin Devamı

10 kilo verince tanınmayacak hale geldim
Yıllarca küt saçlı, kilolu bir Bendeniz vardı. Bu albümle birlikte bir değişim oldu.
Albüm yaparken metabolizmam çok hızlanıyor. Çok fazla stüdyoda kaldım, yemek yemedim. O koşturmaca içinde baktım kilo veriyorum aynen devam ettim. Özel bir rejim falan yapmadım. Bu süre içinde 10 kilo verdim. Hâlâ küt saç yaptır diyenler var. O zaman 19 yaşındaydım ve yakışmıştı. Şimdi 36 yaşındayım küt saç çok komik olur. O dönem bitti elimdeki malzeme bu (Gülüyor). 

Ama fotoğraflarda çok seksi çıkmışsınız?
Kot etek, şort gibi şeyleri gündelik giyiyorum zaten. İnsanlar şaşayı güçte, güvende aramaları lazımken kıyafette arıyorlar. 

Görsellik ikinci planda sizin için ama gördüğünüz gibi kilo vermiş haliniz ve bu tarzınız çok dikkat çekti.
Evet görsellik önemliymiş (Gülüyor). Beni sokakta tanımıyorlar. Hatta gittiğim radyo ve televizyonlarda bile tanımıyorlar. Yıllardır çalıştığım fotoğrafçım tanımadı beni. Çok komik bir durum. 10 kilo verince tanınmayacak hale geldim. Aslında tanınmamak hoşuma gidiyor ama görselliğimle uğraşıp şarkılarımı geri plana atmaları sinirimi bozuyor.

36 yaşındasınız artık evlenip çoluk çocuğa karışmayı düşünmüyor musunuz?
Şu an son zamanlarım zaten çocuk doğurmak için. 40 yaşından sonra çocuk yapmak istemem. Yapacaksam birkaç yıl içinde yapmam gerekiyor. 

Aday var mı peki?
Birlikte olduğum biri var. Kendisi yabancı  İsviçre’de. Bir yılı aşkın bir süredir birlikteyiz. Arada o geliyor, arada ben gidiyorum görüşüyoruz. Ama şu an için ne söylesem yalan olur. Eğer anne olacaksan evliliğe okey demen gerekiyor.

Bir radyo programında ‘Demet Akalın ve Bengü ortadan kaybolsun’ dediniz neden?
Onlar müzik yapmıyorlar ki. Beste yapıyor mu? Hayır. Söz yazıyor mu? Hayır. Başkalarının şarkılarını söylüyorlar. Bir kıyas yapılacaksa katagoriler belli olmalı. Kategorilerimiz farklı ve konuşacak bir şey yok aslında. Ben de gidip ondan bundan şarkı alayım, şortumu giyeyim, kakara kiriri yapayım. Bunu yapabilmek çok  kolay.  Ben onlarla kıyaslanmak istemiyorum.

Haberin Devamı

Ukalalık derecesinde kendime güveniyorum
19 yaşında bu piyasaya giren biri olarak akıl aldığınız biri var mıydı?
Hiç yok. Ben ukalalık derecesinde kendine güvenen biriyim. Hiç müdanam yok. Kendimde sevdiğim tek huyum budur. Bugün beş kuruşum olmuş, yarın 10 kuruşum olacak gibi düşüncem hiç yoktur. 

Şaşalı döneminizde kazandığınız paraları ne şekilde değerlendirdiniz?
Ben har vurup harman savurdum. Hiçbir şeyin yatırımını yapmam hayatta. Ticarete asla kafam çalışmaz. 

Söz ve beste yapmanın dışında neler yapıyorsunuz?
Doğal yaşamayı çok seviyorum. Köpeğim var onunla ilgileniyorum. Yazı yazmayı çok seviyorum. Son zamanlarda tasarım ve photoshop’a taktım. Albüm kapağımı kendim tasarladım. Resim yapmayı çok seviyorum.