Cadde Nezih Tuncay’a veda

Nezih Tuncay’a veda

30.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Devekuşu Kabare’nin unutulmaz ismi, zatürre teşhisiyle kaldırıldığı hastanede dün yaşamını yitirdi. Aktör geçen şubat ayında da bir süre tedavi görmüştü

Nezih Tuncay’a veda

Devekuşu Kabare’nin oyuncularından Nezih Tuncay, zatürre teşhisiyle önceki gün kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybetti. Tuncay’ın vefat haberini oğlu Semih Tuncer, Facebook sayfasından duyurdu.

1945 yılında İstanbul’da doğan Nezih Tuncay, 1965’te Avini Dilligil Tiyatrosu’nda oyunculuk yaşamına başladı ve daha sonra sırasıyla Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu ve Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda çalıştı.

Uzun yıllar Devekuşı Kabare topluluğuyla sahneye çıkan Tuncay, 1984 yılından itibaren dizi ve filmlerde rol almaya başladı. Aralarında ‘Mahallenin Muhtarları’, ‘Rus Gelin’, ‘Kalbin Zamanı’ ve ‘Yaprak Dökümü’nün de olduğu pek çok yapımda oynayan Tuncay, son olarak şubat ayında vizyona giren ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ isimli filmde seyirci karşısına çıkmıştı.

‘Bir efsane daha gitti’
Nezih Tuncay, geçen şubat ayında Yalova Devlet Hastanesi’nde geçirdiği karaciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi görmüş ve daha sonra “Sanatçıların hepsi bana çok destek verdi. Arıyorlar ve nasıl olduğumu soruyorlar. Birçoğu ziyaretime gelip bana sarıldı. Bu kadar sevildiğimi ben de bilmiyordum” diye konuşmuştu.
Tuncay’ın vefat haberinden sonra Ceyhun Yılmaz, “Devekuşu Kabare’nin bir efsanesi daha gitti. Nezih Tuncay ağabeyime rahmet, tiyatro dünyasına başsağlığı dilerim” diye üzüntüsünü dile getirdi.