10.02.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:
KÜLTÜR SANAT
İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi tarafından dağıtılan ve ‘İngiltere’nin Oscar’ları olarak bilinen BAFTA Ödülleri’nde, “Milyoner / Slumdog Millionaire”, aday olduğu 11 dalın 7’sinden BAFTA Ödülü’yle döndü.
En İyi Film, En İyi Yönetmen gibi ana dallarda “Milyoner” rakip tanımadı. “Milyoner” gibi 11 dalda adaylığı bulunan “Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi / The Curious Case of Benjamin Button” ise yalnızca 3 teknik dalda BAFTA Ödülü kazandı.
Oscar’ın güçlü adayları arasında gösterilen ve bu yıl Altın Kürelerden hem En İyi Kadın Oyuncu hem de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü kazanan Kate Winslet, BAFTA’lardan da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile döndü. Geçen yıl ölen Heath Ledger ise “Kara Şövalye”deki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü. Çizgi roman uyarlaması filmlerde rol alan oyuncuların ödül alması ender görünen bir durum olmasına rağmen Ledger’in, Batman’in baş düşmanı Joker’de gösterdiği performans büyük övgü toplamıştı.
BAFTA’nın sahipleri
En İyi Film: “Milyoner / Slumdog Millionaire”
En İyi Yönetmen: Danny Boyle (“Slumdog Millionaire”)
En İyi Kadın Oyuncu: Kate Winslet (“The Reader”)
En İyi Erkek Oyuncu: Mickey Rourke (“Şampiyon / The Wrestler”)
En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Penelope Cruz (“Barselona, Barselona / Vicky Cristina Barcelona”)
En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Heath Ledger (“Kara Şövalye / The Dark Knight”)
En iyi Orijinal Senaryo: “In Bruges”
En iyi Uyarlama Senaryo: “Milyoner / Slumdog Millionaire”
En İyi İngiliz Filmi: “Teldeki Adam / Man on Wire”