Cadde Okan Karacan kimdir, aslen nereli? Okan Karacan kaç yaşında, ne iş yapıyor? Okan Karacan biyografisi

Okan Karacan kimdir, aslen nereli? Okan Karacan kaç yaşında, ne iş yapıyor? Okan Karacan biyografisi

11.01.2021 - 01:59 | Son Güncellenme:

Okan Karacan şovmen ve sunucu olarak ekranların en popüler isimlerindedi. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Müzikoloji bölümünde eğitim gördü. 2002 yılında Tiyatro Portakal'daki bir oyunla oyunculuğa adım attı. Peki, Okan Karacan evli mi, eşi kim?

Okan Karacan kimdir, aslen nereli Okan Karacan kaç yaşında, ne iş yapıyor Okan Karacan biyografisi

Oyunculuğu ile de adından söz ettirmeyi başaran Okan Karacan, radyo programı sunuculuğu ile çok beğenildi. BKM'de yer aldığı projelerle oyunculuğunu sürdürdü. Başarılı isim 2014 yılında Zeynep Kadıoğlu ile evlendi. Kiloları ve zayıflama süreci nedeniyle bir süre magazin gündeminde yer aldı. İşte, Okan Karacak hayatı...

Haberin Devamı

OKAN KARACAN KİMDİR?

Karacan, 1977 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini, İstanbul ili Şişli ilçesinde bulunan Terakki Vakfına ait Özel Terakki Lisesi'nde aldı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünü kazanan Karacan, bu üniversiteyi tamamlayamadı. 1995 yılında ise kısa bir süre turizm alanında ticaret yapmıştır. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Müzikoloji bölümünü kazanarak, buradaki eğitimini 8 yılda tamamlayabildi. Bu esnada pek çok çocuk tiyatrosunda çalışan Karacan, 2002 yılında Tiyatro Portakal'da Sigara Böreği isimli tiyatro oyununda rol alarak oyunculuk hayatına başladı. Tiyatro oyunculuğunu BKM ve Uygur Kardeşler'de devam ettirerek geliştirdi. Buradan televizyon alanına geçen Karacan, çeşitli televizyon programlarında sunuculuk ve ardından bazı televizyon programlarının yapımcılığını yapmıştır.

Haberin Devamı

Okan Karacan, çeşitli televizyon dizilerinde de rol almış ve iki radyo programı sunuculuğu da yapmıştır. Sinema oyunculuğu alanında ise; ilki 2007 yılında üçüncüsü ise 2013 yılında çekilen Çılgın Dersane serisi sinema filminde doktor Bilgin karakterini canlandırmıştır. Karacan halen yurt dışında Karacan Artistik Hizmetler adıyla hizmet veren bir yapım şirketini çalıştırmaktadır.

Okan Karacan kimdir, aslen nereli Okan Karacan kaç yaşında, ne iş yapıyor Okan Karacan biyografisi

2013 yılında Karacan, tam hizmet ajansı ‘ONKA MEDYA’yı kurdu. Zaman içerisinde grup şirketine dönen ajansta; reklam, gıda, yapı medya ve perakende sektörü gibi bir çok alanda kaliteli hizmet verilmektedir. Grubuna bağlı üç şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Karacan; şovmenlik, sunuculuk ve radyo programcılığı konusunda birden fazla ödüle sahiptir. Karacan, 2014 yılından bu yana Zeynep Karacan ile evlidir. Alican Karacan ve Ayşe Naz ile birlikte adında iki çocuğu vardır. 

DİZİLERİ

Salacak Öyküleri, 1998, Tilt Mahmut
Hayat Bilgisi, 2003, (2005-2006 sezonları) Bestele Behçet
Bir Varmış Bir Yokmuş, TV filmi, 2005
Sevda Tepesi, 2005, Adem
Dedektif Biraderler, 2008, Turna
Çılgın Dershane Üniversite, 2014, Doktor Bilgin

Haberin Devamı

FİLMLERİ

Çılgın Dersane, 2007, doktor Bilgin
Çılgın Dersane Kampta, 2008, doktor Bilgin
Ayakta Kal, 2008, Ömer
Çılgın Dersane 3, 2014, doktor Bilgin

Radyo programları
Gamlıbaykuş, 1999-2003,
Karacan OnAir,