Cadde Öldürülen gazeteciler anılıyor

Öldürülen gazeteciler anılıyor

21.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

1980-2010 yılları arasında doğrudan hedef alınarak katledilen 11 gazetecinin öldürülme süreçleri gazete kupürleri ve fotoğraflarla bu sergide yer alıyor

Öldürülen gazeteciler anılıyor

Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi Belgesel ve Basın Fotoğrafçılığı Programları’nın katılımcıları tarafından hazırlanan 'Basın ve İfade Özgürlüğüne Sıkılan Kurşunlar: Gazeteciyi Öldürmek' dokümantasyon sergisi, Documentarist 2010 kapsamında 18 Haziran'da Depo’da açıldı. Sergide İstanbul’da 1980-2010 yılları arasında, doğrudan hedef alınarak öldürülen, fiili olarak gazete yazarlığı ve habercilik yapan 11 gazetecinin öldürülme süreçleri, gazete kupürleri ve öldürüldükleri sokaklarda çekilen fotoğraflar yer alıyor.
Bu 11 gazetecinin dışında, gazeteci Hasan Fehmi'nin öldürülüşünden bu yana geçen 101 yılda cinayete kurban giden 72 gazeteci, yazar ve gazete-dergi çalışanının da anıldığı sergide, Yahya Koçoğlu ve Aris Nalcı gibi gazetecilerin kaleme aldıkları metinlere de yer veriliyor.
Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’nden 13 öğrencinin derleme ve fotoğraflarından oluşan dokümantasyon sergisi, bağımsız medyaya verdiği desteklerle tanınan Press Now’ın önerisiyle hazırlanmaya başlandı. Danışmanlığını 'Kurşunla Sansür' kitabının yazarı gazeteci Yahya Koçoğlu, editörlüğünü Yücel Tunca, tasarımınıysa Vedat Ateş'in yaptığı sergide Anıl Çizmecioğlu, Arif Yaman, Bahar Gökten, Ceyda Celepoğlu, Damla Yedisan, Dilara Hançer Sebah, Eray Kıray, Filiz Kumru, Hande Altay, Nuray Uysal, Öncü Gültekin, Pınar Sarıca, Uygar Gültekin ve Zeynep Topaloğlu'nun fotoğrafları 27 Haziran'a kadar görülebilecek.