Orkun Bulut

Orkun Bulut

orkunbulut@gmail.com

Tüm Yazıları

Üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyada yaşamamıza rağmen bunu ne kadar değerlendirdiğimiz hep tartışma konusudur. Su topu maçında boğulmadılar diye sevindiğimiz, yüzücülerimizin de son döneme kadar ‘Survivor’da mücadele etmesiyle tanıdığımız kadar alakalıyız denizde. Her sorunun kökeninde olduğu gibi ‘çocukluğumuzda’ bununla ilgili yeteri kadar sevdirilip eğitim almadığımızı düşünüyorum. Neyse ki son dönem bu kültürü yaymak için bireysel olarak başlatıp tüm ülke gençliğine armağan etmeye çalışan birçok organizasyon var. Yelkende de bunu Bernard Arkas’ın önderliğinde Arkas yapıyor diyebilirim. Dünyanın belki de yelkene en elverişli lokasyonlarından biri olan Çeşme’de Arkas Aegan Link Regatta’yla başlanan yolculuk altıncı yılında Türkiye Yelken klasiği olmuş durumda. Başarının arkasında turnuvadan, yarış takımına, tam anlamında profesyonel sporcu felsefesine gelişin adımlaması var. Şimdi sıra yelkenin altyapısında! 

Haberin Devamı

Tam zamanlı yelkenciler 

Bir dönem bordrolu yelkenci kavramıyla bizi tanıştırmıştı Bernard Arkas. “Erkek voleybol takımımızda muhasebecilik yapan, esnaflık gibi başka meslek yapan yok” kendi takımının sporcularına tam zamanlı bu işle meşgul olacak olanakları sunmuştu. Şimdiyse Çeşmeli çocukları geleceğin yelkencileri yapma yolunda büyük adımlar attı. Çeşme’nin yaz sezonundaki yoğunluğunu kullanıp birçok gence yelken öğretiyorlar. Hatta Çeşmeli gençlerin milli takıma gitmelerini gelenek haline getirme mottolarını 12 sporcuyu bu hedefe ulaştırarak başarmışlar. Eğitime başlamayı altı yaşa düşürmeleri de yelken yapabilen jenerasyon yetiştirme konusunda önemli. 

ÇEŞME YELKENİN MERKEZİ OLUR MU

Denizde sanat 

Yarışları izlerken tabii yelkenin üzerindeki sanat etkisi herkesin dikkatini çekiyor. Babadan sanat görmenin yan etkisi olarak nitelendiriyor bu durumu Bernard Arkas. Şirket logolarını mavi aya benzetmesiyle bir tema hayal eden Arkas, illüstrasyon sanatçısı Sedat Girgin ve daha önce tekne tasarımında uygulama yapmış airbrush sanatçısı Evrim Uyar birlikte çalışmış. Ana yelken üzerinde bulunan Harpi mitolojide kötü rüzgarların vücut bulmuş şekli olarak tanımlanıyor. 

Haberin Devamı

Tam zamanlı mesailerini bu işe verecek profesyonel sporcular, başarılı üretim bir tekne ve görsel olarak tasarım bir yelkenle Arkas M.A.T global yarış serilerine katılma yolunda ilerliyor. Burada elde edilecek başarılarda bile amaç yarışı Çeşme’ye de taşımak. Hem coğrafi hem de tesis anlamında bu kadar hazırken bu tip jet-set’in de takip ettiği yarış serilerin Çeşme’ye gelmesi turizm açısından da çok önemli. 

Kürkçü Miami’ye doğru 

İzmir’de başarılı olmuş mekanlar arasında farklı bir hikayeye doğru ilerliyor Kürkçü Dükkanı. Alaçatı’da yemekten eğlenceyi en karizmatik halde hızlıca yapan mekanlardan biri. Ne kadar eğlendirirsen eğlendir markalara müdavimi her zaman iyi yemek kazandıracağına inanlardanım. Kürkçü Dükkanı’nın açık mutfağında Yılmaz Öztürk gibi bir değerin olması bu başarıdaki önemli etkenlerden biri. Yatırımcı Ragıp Can’ın vizyonuyla da harika örtüşmüş menü konsepti. Şimdiki adımlarıysa konseptin aynısını Miami’ye kurmak. Bu yıl sonuna kadar yetiştireceklerini ümit ediyorlar.