Orkun Bulut

Orkun Bulut

orkunbulut@gmail.com

Tüm Yazıları

Michelin yıldızlı Sloven bir şef, JRE gibi yükselen bir gastronomi oluşumu ve beş büyükelçinin Kayseri’de buluştuğu bir yemek... Kulağa başta sürreal gelsede tam da bu kodlarda harika bir yemek düzenlendi geçtiğimiz hafta. Malum, artık kültürü anlatmanın en büyük unsuru gastronomi dünyası. Kullandığın ürünler, pişirme tekniklerin, servis etme şeklin bile tarihini anlatmanın en iyi yolu. Şeflerse bu kurgunun en büyük seyyahları. Yöre ve bölgeyi doğru anlatmak için de belki de doğru enstruman... Kayseri’de organik tarımın öncüsü Oluş Molu, böyle bir etkinliği orada gerçekleştirerek, bölgenin tanıtımına muazzam bir katkı sağladı.

Haberin Devamı

ELÇİLERİ BULUŞTURAN GASTRONOMİ

Gelelim Sunolus Boutique Hotel’de bahsi geçen yemeğe... Ljubljana’da bulunan Michelin yıldızlı Atelje’nin kurucu şefi Jorg Zupan’ın mutfakta olduğu, kendisine Altınbaş Üniversitesi gastronomi sınıfı öğrencilerinin eşlik ettiği deneyimsel bir tadım menüsü hazırlandı. Bu menüyü tatmak için Ankara’dan; İrlanda, Slovenya, Karadağ ve Hırvatistan büyükelçileri katılım gösterdi. Etkinliğin bir diğer özelliği yükselen gastronomi oluşumu JRE’nin Türkiye’deki ilk event’inin de oluşuydu.

Genç şeflerin oluşumu

42 yaşını geçmemiş 350 genç şefin içerisinde bulunduğu JRE’nin Türkiye’de ilk etkinliğinin Kayseri’de olmasında Sunolus Boutique Hotel’in sahibi Oluş Molu ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi İnanç Atılgan’ın emeği çok büyük. Oluş Hanım bu oluşumun Türkiye ayağıyla alakalı da girişimler yapmayı düşünüyor. Değişen gastronomi dünyasında genç şeflerin etkisi çok büyük. Çoğu değerlendirme listesinin eski önemini yitirdiğini düşününce bu tip oluşumların önünün açık olacağını söylemek mümkün...

Ters göçe ilham

Bu davet vesilesiyle Oluş Molu’yu da daha yakından tanıma fırsatı buldum. Cumhuriyet’in erken döneminden bu yana Kayseri’de çok emeği olmuş, tarımdan sanayiye kadar yatırımları olan Molu Alesi’nin üçüncü nesil temsilcisi.

14 yıl önce dedesinin topraklarına, 2 bin 500 dönümlük arazilerine tarım yapmak üzerine dönüyor. Organik tarım yapmak istediğini söyleyince önce kendisi ciddiye alınmıyor. Ama sabırla, toprağa güvenerek bugün bölgede organik tarımın öncüsü olarak, ailesinin mirasını sürdürmeyi başarıyor. Oluş Hanım, yaptığıyla birçok ters göç hikayesine ilham verecek bir figür.

Haberin Devamı

ELÇİLERİ BULUŞTURAN GASTRONOMİ

Gaming’de flört aldatmaya dahil mi?

Haberleri yapılan, satın almaları gördüğümüz Metaverse’ün sandığımız kadar yakın gelecekte olmadığını geçtiğimiz hafta kaleme almıştım. Şu an için gördüklerimiz eski teknoloji olan VR (Sanal Gerçeklik) deneyimi ve ciddiye alınması gerek online oyun sektörü. Bu online oyun sektöründeki avatarlar üzerinden gelişen arkadaşlıklarla ilgili flört girişimlerinin sayısı hiç de az değil. Dolaylı tanıdığım oyun tutkunu biri evliliğini bitirip, oyun üzerinden tanıştığı Romanyalı bir hanımefendiyle hemen evlendiğini duydum. Zaten flört aşamasını oyun üzerinden aşmışlar.
Peki evde “Bizimki yine oyun oynuyor” diye polar pijamasıyla dizi maratonu yapan hanımefendi aldatmış sayılıyor mu? Teknik olarak öyle görünse de hukuki tarafı yoruma açık...