Orkun Bulut

Orkun Bulut

orkunbulut@gmail.com

Tüm Yazıları

Homer’in Iliad’ındaki hırslar mı Odysseus’un dönüş yolculuğundaki zorlukları mı? Mitolojinin o masalımsı anlatımı günümüzde dahi ilham verici değil mi? Ege’nin mitolojik ruhundan çağdaş sanatla buluşturan harika bir sergi var Alaçatı’da! ‘Aegeus’ adında Türk ve yabancı sanatçıların Ege’nin renkleri ve mitleri etrafında kurgulanmış işlerini bir araya getiren serginin küratörlüğünü Ayşe Pınar Akalın üstleniyor.

Mitolojik sanat rüzgarı

Alaçatı Warehouse’un farklı mimari yapısının ihtişamından bahçeye doğru yönelirken Jake Micheal Singer’in eseri size kanatlarını çırpıyor. 3 metre 60 cm.’lik eser bölgenin rüzgarına ithafen ‘When the Wind murmured’ ismini almış. Paslanmaz çelik çubuklardan yapılmış dev soyut heykelde kullandığı teknik sanatçının kendi imzası.

Haberin Devamı

Singer’ın bir diğer eseri dengeyi sembolize eden elektrik mavisi renginde yorumlanan bir kuş. Sanatçı kendi eserlerini anlatmak için Alaçatı’da olmasını fırsat bilip Türkiye hakkında da konuştuk. Türkiye’nin güzelliklerinden, yeni koleksiyonerlerin ilgisinden çok mutlu olduğunu ve yılın büyük bölümü Türkiye’de yaşamaya karar verdiğini anlattı. Şu dönemde dünyanın her yerinde ilgi görecek işlere sahip bir sanatçının yılın bir bölümünü Türkiye’de yaşamayı seçmesi Türk sanat dünyası için harika haber. Bu arada; sergi bittikten sonra da bahçedeki dev heykel Stay Warehouse’da sergilenmeye devam edecek.

Mitolojik sanat rüzgarı

Serginin bir diğer yabancı konuğu Jeff Robb’un renkli merceksi işleri, İzmirli sanatçı Cem Sağbil’in bronz heykelleri, Sinan Polvan’ın mitolojiden esinlendiği resimleri Aegeus’un dikkat çekenleriydi. Sergi, 30 Eylül’e kadar The Stay Warehouse’da gezilebilecek.

Kahvaltısız buluşulmuyor!

Oldum olası anlayamadığım bir şeydir Alaçatı’nın reçelli kahvaltıları. Doğru kurgulansa belki de Pietresanta, Saint Paul de Vence gibi sanatla yükselebilecek potansiyelli turistik bir kasaba olma havası var. Bu kıymetine rağmen Alaçatı’nın kendi içerisinde garip paradoksları var. İzmir’in belki de en az endemik bitkisine sahip olmasına rağmen ot festivali burada.

Neredeyse Van’dan bile ünlü bir kahvaltı geleneği de oluştu kasabanın. Kiminle konuşsan seni kahvaltıya davet ediyor. Alaçatı’da yerleşiksen, sevdiğin biri geliyorsa mutlaka kahvaltıya çağırıyorsun. Hakkını yemeyelim; çok da iyi kahvaltıcılar var. Fakat algı olarak bu kadar önde olması çok da doğru gelmiyor.

Haberin Devamı

 Alaçatı notları

Eggs and bakes kahvaltı suflesi
Nuku suşileri
De enzo antrikot
Eski Dostlar Ocakbaşı kanadı
Limon papaz erikli içli köfte