Cadde Otizme mavi ışık yaktılar

Otizme mavi ışık yaktılar

03.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Tohum Otizm Vakfı ile iş birliği yaparak, bağış topladı

Otizme mavi ışık yaktılar

Sanat, iş ve cemiyet hayatının ünlü isimleri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Otizm Vakfı tarafından ‘Otizme Mavi Işık Yak’ mottosuyla, insanları hastalığın farkındalık rengi olan mavi bir kıyafet giyerek veya obje takarak dikkat çekmeye davet eden yönetim kurulu, sosyal medyadan yaptığı canlı yayınla bağış topladı.
Şah Yaycı, Süleyman Orakçıoğlu, Serda Büyükkoyuncu ve Ceyda Düvenci’nin de aralarında yer aldığı isimler, vakıf genel müdürü Suat Kardaş’la gerçekleştirdikleri sohbette, burs kaynağı yarattı. “Eğitimin, otizmli çocuklarımız için hayati derecede önemli olduğunu biliyoruz. Sadece bir gün değil, her gün farkında olmalıyız” diyen Orakçıoğlu, markasıyla miniklerin yanında olduğunu ifade etti. Büyükkoyuncu ise şöyle konuştu: “#otizmemaviışıkyak diyerek Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne destek oluyoruz. Hep birlikte farklarımızın bizi sımsıkı birleştirdiği bir dünya inşa etmek dileğiyle!”
Otizmin bir hastalık değil, farklılık olduğu konusunda ortak paydada buluşan tanınmış simalar, aradaki en güçlü bağın sevgiden kaynaklandığının altını çizerek, 70 bin TL’lik burs topladı.