Cadde 'Oyunculuğa ucuz bakılıyor'

'Oyunculuğa ucuz bakılıyor'

05.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Aşk Yeniden’ dizisine dahil olan Tuna Arman, dizi sektörünü eleştirdi. Arman, “Tiyatrocular, oyunlara çıkmak için dizideki çekim günlerini ayarlayınca başa dert görülüyor. Oyunculuk mesleğine ucuz bakılıyor” dedi

Oyunculuğa ucuz bakılıyor

‘Aşk Yeniden’ dizisine sonradan dahil olduğunuz için zorluk yaşadınız mı?
Bir diziye sonradan dahil olmak zordur. Bana gıcık olup, ‘Bu kadın nereden çıktı’ demelerinden korkuyordum. Ama Allah’a şükür güzel bir ekiple karşılaştım ve her şey keyifli gidiyor.
Dizide canlandırdığınız Mukadder nasıl biri?
10’dan fazla kişiyle evlenmiş birisi... Ama nedense hep yaşlı adamlarla evleniyor, adamlar da ölüyor. Mukadder’in çocuğu yok, sadece bir kör köpeği var. Köpeğine sığınarak yaşayan bir kadın.
Görme engelli köpek Cango’yla kamera karşısında olmak nasıl bir his?
Zaten bir hayvan aktivistiyim. 19 engelli hayvan besliyorum. İlk defa bir dizide engelli bir hayvan oynuyor. Çünkü normalde reklamlarda ve dizilerde güzel hayvanlar seçerler. Hayvanlar da, insanlar gibi engelli doğabiliyorlar. Yönetmenimiz Cango’yu seçti. Bu durumdan çok mutluyum.

Oyunculuğa ucuz bakılıyor

Dizi ekibiyle aranızdaki enerji nasıl?
Başta Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci olmak üzere hepsi saygılı gençler. Ama yeni nesil genelinde maalesef çok saygılı değil. Ama onlar gibi saygılı ve işini severek yapan gençlerle karşılaşmamıştım. Rol arkadaşlarım Tülin Oral, Lale Başar ve Orhan Alkaya’yla aynı dizide oynamak çok keyifli bir durum.
Dizilerde oyuncuların bölüm başı aldığı ücretler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu meslek sayesinde evimi ve arabamı aldım. Ve yine bu meslekten para kazanarak kendi sigortamı ödeyerek emekli oldum. Gençler şu an çok yüksek ücretler alıyor. Şu an gençlerin aldığı ücretleri biz genç yaşlarda kazanamadık. Çünkü biz hep tiyatrocuların oynadığı dizilerde oynadık, starların oynadıklarında değil. Biz şimdi starların oynadığı dizilerde yan rollerde oynuyoruz.
Oyunculuk sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok ucuzlaştığını düşünüyorum. Herkes oyuncu oluyor. Vasıfsız bir meslek olduğunu düşünüyorum. Ama nedense tiyatrocular, dizilerde rol alıp yan kadroyu besliyorlar. Tiyatro oyunlarına çıkmak için dizideki çekim günlerini ayarlayınca tiyatrocuları başa dert görüyorlar. Biraz daha kaliteli bir meslek olmasını düşünüyorum. Ülkemizde oyunculuk mesleğine çok ucuz bakılıyor. Üç sene önce bir dizide gördüğümüz kızı daha sonra hatırlamıyoruz.

Haberin Devamı

Oyunculuğa ucuz bakılıyor

‘Oyunculuk kursuna gidenlere üzülüyorum’
Bu mesleği seçmek isteyen gençlere neler tavsiye edersiniz?
Bu meslekte başarılı olmaları için çok çalışmaları gerekiyor. İki aylık oyunculuk kursuna gitmekle bu iş olmaz. O kursa giden arkadaşlara da üzülüyorum. Hepsi birer umutla o kurslara gidiyorlar. Ama bir tarafta ise konservatuar sınavlarına hazırlanan insanlar var.
Tiyatro oyununuz ‘Meşk’ten biraz bahsedebilir misiniz?
Dört kişilik bir oyun. Somer Kavran, Evren Akyürek ve Yalçın Dümer’le oynuyorum. 25 yaşında iki genç arkadaşın kurduğu tiyatronun isminin duyulması için biz de el verdik. Çok keyifli bir komedi oyunu oynuyoruz. Bir kadının kocası ve sevgilisi arasında geçen komedi... Tüm şehirlere gitmeye çalışıyoruz ve artık İstanbul’da oynamıyoruz.
Tiyatrodaki seyirci oranını nasıl buluyorsunuz?
Artık belediyeler oyunu satın alıyor. Böylelikle tiyatro oyunu halka ücretsiz gösteriliyor. Halk da karda, kışta salonları dolduruyor. Bu sistem daha iyi oldu. Tiyatro oyunu ücretsiz gösterilince insanlar da oyunları izlemeye geliyor.