Cadde Özcan Deniz ve Feyza Aktan davasında karar!

Özcan Deniz ve Feyza Aktan davasında karar!

08.03.2022 - 17:44 | Son Güncellenme:

Özcan Deniz ile Feyza Aktan, Mart 2018'de nikah masasına oturmuş, bir ay sonra oğulları Kuzey dünyaya gelmişti. Ancak bu evlilik 15 ay sonunda olaylı şekilde sona ermişti. Ünlü şarkıcı ve oyuncunun eski eşini darbettiği iddiasıyla 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, mahkeme kararını açıkladı.

Özcan Deniz ve Feyza Aktan davasında karar

Damla GÜLER / Milliyet.com.tr
İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Özcan Deniz ve Feyza Aktan katılmadı. Duruşmada ilk olarak savcı mütalaasını açıkladı.

Haberin Devamı

Savcı, Özcan Deniz'in eski eşi Feyza Aktan'ı darp ettiğine ilişkin iki olayda şikayet süresi geçtiği için davanın düşürülmesine, bir darp iddiasında ise beraat kararı verilmesini talep etti.

İKİ SUÇLAMA DÜŞTÜ
Mütalaanın ardından verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Özcan Deniz’in 2017 yılında işlediği iddia edilen basit yaralama suçunun ve 2019 yılındaki darp olayının sabit olduğunu ancak altı aylık şikayet süresinin geçmesi sebebiyle davanın düşürülmesine karar verdi.

Özcan Deniz ve Feyza Aktan davasında karar

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT
2018’de yaşandığı iddia edilen darp olayında ise Özcan Deniz’in üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilmediğini belirten mahkeme, beraat kararı verdi.

Haberin Devamı

"KIZIMIN YÜZÜNDE DARP İZLERİ VARDI"
Özcan Deniz’in Feyza Aktan’ı darp ettiği iddiasıyla 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, Aktan’ın annesi tanık olarak dinlenmişti. Anne Fatma Damarcan, ailecek Muğla'ya tatile gittiklerini, Aktan ve Deniz tartışınca İstanbul’a dönme kararı aldıklarını söylemişti.

Dönmek üzere çantaları hazırladığını ve arabaya indirdiği sırada evde gürültü geldiğini anlatan Damarcan, "Eve girdiğimde Özcan torunum kucağında dışarı çıkıyordu. Kızımın yanına çıktığımda kızım kendini banyoya kilitlemişti. Bir süre sonra Feyza’yı ikna ettik. Banyodan çıktığında sürekli ağlıyordu. Özcan’ın kendisini kapıya sıkıştırdığını ve kafasına vurarak darp ettiğini söyledi. Bu anları görmedim. Feyza’dan duydum. Kızının saçları dağınıktı, yüzünde darp izleri vardı. Duyduğum sesler Özcan’ın bağırma ve tehdit sesleriydi. Feyza da çığlık atıyordu" şeklinde konuşmuştu.