Cadde Pamukkale'ye kardeş bulundu

Pamukkale'ye kardeş bulundu

27.09.2010 - 10:07 | Son Güncellenme:

.

Pamukkaleye kardeş bulundu

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, yaptığı açıklamada, ilçenin Katran Ocakları mevkisi Sarpdere civarında bulunan mağaranın bir doğa harikası olduğunu ve koruma altına alındığını söyledi.

'Beyaz Cennet' Pamukkale'yi andıran travertenlerle donanmış mağaranın yeni dönemde Denizli turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Gemi, ''Mağarada incelemeler devam ediyor. Bu mağaranın şu anda tek bir girişi görünüyor ama daha farklı girişlerinin de olabileceği söyleniyor. Şuanda bir bölmesi görünen mağaranın iki adam boyu altına inebildik. İlçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklığındaki mağara ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili yerlere bilgi verildi'' diye konuştu.

Bir duyum üzerine yapılan araştırma sonunda ilçe merkezine çok yakın bir yerde bulunan ve adı henüz konulmayan bu mağaranın ilçe için sevindirici olduğunu belirten Gemi, şunları söyledi:

Haberin Devamı

''Giriş yerinden yaklaşık 45-50 metre aşağıdaki bu doğa harikasını şaşkınlık ve heyecanla izlemenin zevkini yaşadık. Girişinde 1-2 tane sütunu zarar görmüş, içine biraz moloz dökülmüş ama turizme kazandırılabilecek bir yer. Birilerinin ilgisini çeken ve araştırma yapıldığı izlenimi alınan doğa harikasını hemen korumaya aldık. Şimdilik tek olumsuz yanı yolunun olmaması. Gerekli çalışmaların ardından gerek yabancı gerekse iç turizme hizmet edecek görsel güzelliklerle dolu bir tesisimiz olacak, ilçe olarak bunu değerlendirmeliyiz. 'Beyaz Cennet' Pamukkale'nin bir benzeri, Serinhisar'da mağara şeklinde ortaya çıktı. Biz bu mağaranın bir an öncesi turizme açılmasını istiyoruz.''