Cadde ‘Parfüm imza gibidir’

‘Parfüm imza gibidir’

24.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

1.5 yıldır kişiye özel parfüm ticareti yapan şarkıcı Kendi, “İnsanlar birbirini kokusuyla hatırlar. Kişinin cilt tipine, yaşam tarzına ve stiline göre parfüm üçgeni oluştuyoruz” dedi

‘Parfüm imza gibidir’

- Kişiye özel parfüm fikri nasıl ortaya çıktı?

Haberin Devamı

Kişisel bakım ürünleri markam vardı. Ürünler de kokularıyla ön plana çıkınca, kendimizi geliştirmek istedik. Esans ve parfümlerle tanıştık. Kokunun başkenti olarak bilinen Fransa’daki Grasse bölgesinde parfümlerle ilgili workshoplara ve seminerlere katılıyorum. Fransa’da büyük markalar yılda bir ya da iki kez atölyeler kurar. Kendi showroom’um da müsait olduğu için insanların kendi parfümlerini oluşturabileceği bir atölye kurduk. 1.5 senedir devam ediyoruz.

‘Parfüm imza gibidir’
- Özel parfümler nasıl ortaya çıkıyor?

Parfüm, kişinin karakteri ve imzası gibidir. İnsanlar birbirlerini kokularıyla hatırlar. Biz atölyede, kişinin cilt tipine, yaşam tarzına ve stiline göre beğendiği esansları birleştirerek parfüm üçgeni oluşturuyoruz ve sertifika veriyoruz. Bizden ya da başka atölyelerden o sertifikayla aynı kokulu parfümü alabiliyorlar.

Haberin Devamı

- İnsanların tercihleri nasıl oluyor?

Aslında kullandığı kokuyla, kendi teninin bağdaşmadığını görebiliyoruz. Şekerli koku sevdiklerini söyleyip, baharatlı koku aldıklarını görüyoruz. Türk kadını en çok çiçeksi ve şekerli kokular tercih ederken, erkekler ise baharatlı koku istiyorlar.

- Tene göre nasıl kokular öneriyorsunuz?

Eskiden 20 çiçek notası varken şimdi 50’ye çıktı. Çok sarışın tenlerde hafif çiçek, esmer tenlerde ise daha yoğun çiçek, turunçlar ya da baharatlar olabilir. Erkeklerde tatlı kokular moda olmaya başladı. Ama çoğunlukla odunsu, turunçlar ve baharatlı olanlar istek görüyor.

‘Koku konusunda bilinçli değiliz’

- Kişiye özel koku ticareti riskli değil mi?

Meraklıları var. Lidyana.com internet sitesine bakıldığı zaman en çok satılan şeyin parfüm olduğunu görüyoruz. Kişiye özel kokuyu tanıtmak önemli... İnsanların aklına kokuyla kazınmak istediğiniz zaman kişiye özel parfüm çok önemli bir unsur oluyor. Bu bir risk değil. Bir de her yerde parfüm fiyatları farklı oluyor. Herkes rahatça ulaşabilsin diye, tek fiyatla satışa sunuyoruz.

- Geri dönüşümleri nasıl alıyorsunuz?

İnsanlar parfüm konusunda bilinçli değil. Parfümle ilgili akla gelen iki şey oluyor; kalıcılığı ve fiyatı. Yavaş yavaş Türkiye’nin dört bir yanından arıyorlar. Lidyana.com sitesinden de kendi parfümlerini üretebiliyorlar.

Haberin Devamı

- Kişiye özel koku, ne kadar sürede çıkıyor?

Seminer iki saat sürüyor. Gelenlere önce parfümün hikayesini anlatıyoruz. Dünyadan parfüm hikayelerini paylaşıyoruz. 45 dakika böyle geçiyor. Sonra kokuların elde edilişini ve kullanım şekillerini anlatıyoruz. Ve kişinin parfümü oluşturması ortaya çıkıyor.

‘Parfüm imza gibidir’
‘Sadece pembe renkle anılmak canımı yaktı’

- Pembe tutkunuz devam ediyor mu?

Renklerin uyumuna inanıyorum. Renk, koku ve müzik doğru kullanıldığında insanın performansını artıyor. Pembe renk, kendi bakış açımı anlatıyor. Gördüğüm zaman enerjisini alıyorum. Ama bir dönem sadece pembe sever olarak anılıyordum. Çok çalışan ve emek sarf eden biriyim ama öyle anılmak canımı yakıyordu.

- Hedeflediğiniz noktada mısınız?

Değilim. En son ‘Aşka İnanmaz’ single’ım İspanya’da halk oylamasıyla 20’nci sıralara çıktı. Türkiye’de, son dönemde yurt dışında listeye giren tek şarkıcıyım. Türkiye’de ise kendi şarkımı listelerde göremiyorum. Bu işler güç ve paraya bağlı.

Haberin Devamı

- Evlilik ve çocuk düşünüyor musunuz?

Hiç düşünmedim. Ajda Pekkan gibi kova burcuyum. Ajda Pekkan’ın da çocuğu yok. İş aşığıyım. Özel hayatıma vakit kalmıyor.

‘Kaçak Gelinler’ bana göre yazıldı’

- Son dönemde müzik piyasasını nasıl görüyorsunuz?

Her apartmandan 10 şarkıcı çıktığı için artık sektörle ilgili parlak şeyler yok. Ne kadar paran varsa, o kadar starsın. ‘Top 20’ler parayla oluşturuluyor.

- Oyunculuk düşünüyor musunuz?

‘Kaçak Gelinler’ dizisinin senaryosu bana göre yazılmıştı. Her gün 20 saat çalışılmaz. 2.5 saat dizi çekiyorlar. Ben izlerken yoruluyorum, nasıl içinde olayım? Başrol teklifi de geldi ama yapamam. Tek mesleğim oyunculuk olamaz.