Cadde Petek Dinçöz kimdir, kaç yaşında, bebeği neden öldü?

Petek Dinçöz kimdir, kaç yaşında, bebeği neden öldü?

29.09.2020 - 12:01 | Son Güncellenme:

Petek Dinçöz kimdir sorusu magazin gündemini yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 2014 yılında evlendiği Serkan Kadaloğlu ile nikah masasına oturan Dinçöz'ün İrfan adında bir erkek çocuğu bulunuyor. İkinci kez anne olmaya hazırlanan Petek Dinçöz bebeğini kaybettiğini duyurdu. Peki Petek Dinçöz kimdir, bebeği neden öldü?

Petek Dinçöz kimdir, kaç yaşında, bebeği neden öldü

Petek Dinçöz ikinci kez anne olmaya hazırlanıyordu. İkinci kez anne olmak için gün sayan Petek Dinçöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bebeğini kaybettiğini duyurdu. Petek Diinçöz yaptığı açıklamada doğuştan gelen boyun kemiği tersliği ve rahatsızlığı ve troid hastalığım sebebiyle ikinci kez yaşadığım annelik heyecanım malesef yarım kaldı. Ailemizin büyümesi ve İrfan Aslan'ın ağabey olması tek dileğimiz. Rabbim bana ve tüm anne olmak isteyenlere bu duyguyu sağlıkla hayırlısıyla yaşatsın paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

PETEK DİNÇÖZ KİMDİR?

Didem Ezgü, ya da tanınan adıyla Petek Dinçöz (d. 29 Mayıs 1980, İzmir), Türk Arabesk Fantezi Pop Müzik Ses Sanatçısı, eski manken, dizi oyuncusu, sinema oyuncusu ve televizyon sunucusu.

Petek Dinçöz, 29 Mayıs 1980 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Esra Suay ve Müjdat Fahri Ezgü çiftinin kızlarıdır. Babasını çocukken kaybetmiştir. Necdet adında bir erkek kardeşi vardır. İlk öğrenimini Gazi Orta Okulu'nda tamamlamıştır. 14 yaşına kadar İzmir'de yaşamıştır.

Okul hayatını bırakıp mankenlik hayatına atılmıştır. 1997 yılında katıldığı Kıbrıs Güzellik yarışmasında 2. oldu ve aynı zamanda Vizyon Production / Atilla Kaplakarslan tarafından keşfedilip 2 yıl eğitim görüp 1999 yılında Kıbrıs Güzellik yarışmasında Basın Güzeli'de seçilmiştir.

Haberin Devamı

Yakaladığı bu başarı ile dizi teklifleri gelmeye başladı. 1998 yılında mankenliğe başlayan Dinçöz, Temmuz 1998'de başlayan Sırılsıklam adlı diziye Eylül 1999'da 2. sezonda başrolü oynayan Dinçöz'ün oynadığı ikinci dizisi ise 2000 yapımı Zehirli Çiçek'ti. Bu dizide Tuğba Özay ve Çağla Şikel'le baş rolü paylaşmıştır. Ardından Mehmet Ali Erbil'in bir programında yardımcı sunucu olarak görev almıştır.

2001-11: "Bende Kaldı" ve Yalanı Boşver

1999 sonlarında ise mankenliği bırakarak şarkıcılığa Günay'da sahne alarak başladı. Dinçöz, Orhan Gencebay'ın yapım şirketinden çıkan ve aynı zamanda ilk teklisi olan Bende Kaldı'yı Eylül 2001'de piyasaya çıkardı. Bende Kaldı çok başarılı oldu ve 2002'de düzenlenen 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı ödülünü aldı.

Nisan 2002'de çıkardığı Aşkın Tam Sırası albümü Okşa, Foolish Casanova, Kısmetsizim, Allahın Belası, Zevksiz gibi parçaları bulundurmuştur. Albüm ilk haftasında 49.000 satmıştır. Aynı yılın Ekim'inde Star TV'de yayınlanan Bir Yıldız Tutuldu dizisinde başrol oynamıştır. Şubat 2003'te yapılan Kral TV Video Müzik Töreni'nde Petek Dinçöz; Gülben Ergen, Güllü, Hülya Avşar ve Seda Üren gibi sanatçıları geçerek 2002 yılının En İyi Arabesk-Fantezi Kadın Şarkıcısı seçildi.

Haberin Devamı

Nisan 2003'te çıkardığı Sen Değmezsin albümü 120.000 satmıştır. Ardından Gülben Ergen'den sonra, haftada 5 konserle Türkiye'de en çok konser veren ikinci bayan sanatçı unvanını kazanmış oldu.

29 Mayıs 2004'te gerçekleşen Kral TV Video Müzik Töreninde Ebru Gündeş, Ebru Yaşar, Nalan ve Sibel Can gibi isimleri ardında bırakarak 2003 yılının En İyi Arabesk-Fantezi Kadın Şarkıcısı seçildi. Ödül aldığı gününün sabahında Şaka Gibi adlı albümünü sunan Dinçöz 5 günde 17.000'lik satış grafiği çizmiştir. Yıl sonunda ise albümünün satış grafiği toplam 90.000'i bulmuştur.

2004 ortalarında Fenerbahçeliler tarafından yapılan dev ankette Petek Dinçöz Fenerbahçeli En Güzel Bayan Şarkıcısı seçildi.

2005 yılının Haziran ayında ise Doktor Tavsiyesi albümü ile 1 ayda 100.000'lik satış yakaladı. Bu albümünde birçok klip çekerek müzik listelerinde zirveye oturdu. Kutsi ile yaptığı düet albümü Kördüğüm ise Yılın En Başarılı Maxi Single ödülünü almış, Doktor Tavsiyesi albümü ise yıl sonuna kadar toplam 118.000'lik satış grafiği çizmıştır.

Haberin Devamı

29 Mayıs 2007'de çıkan Yolun Açık Olsun albümüyle Türkiye'deki ilk Kokulu Albümüde piyasaya çıkarmıştır.Albüm 2 ayda 80.000 satarak 2007'de tavan yapan Korsan olayını birazcık hafifletmiş oldu ve 2007 yılının en çok satan 5. albümü olmuştur.

2008'in Nisan ayında piyasaya sürdüğü "Frekans" adlı albümü tam 8 ayda 100.000 sattı. Frekans, Kolay Değil, Değme Keyfime, Kardan Adam gibi hitler bulundurdu.

2009'da Sezen Aksu'dan dersler alarak müzik tarzını pop olarak değiştirdi. Sezen Aksu'nun da desteği ile "Ne Yapayım Şimdi Ben" isimli albümünü çıkardı ve birçok kişi sesindeki gelişime inanamadı. O sene yaptığı kahkül imajıyla birçok kişinin dikkatini çekti ve birçok kişi aynı imajı kullandı. Senenin sonuna doğru yine sözü Sezen Aksu'ya ait "Bana Uyar" adlı 2 şarkılık single çıkardı ve "Tırlattım" şarkısını dövmeli imajıyla kliplendirdi. Arım Balım Peteğim programına bu sefer Kanaltürk adlı kanalda devam etti. Yine en iyi sabah programı ödüllerine layık görüldü.

Haberin Devamı

2010'da 2 şarkılık single ''İşte Böyle Morarırsın''ı çıkardı. Şarkı ve klibi birçok insanda ilgi uyandırdı çünkü klip dünya standartlarında bir klipti. Ardından "Kibarca" isimli şarkıya klip çekildi ve yine Türkiye'de ilk defa uygulanan efekt ve teknikler kullanıldı. Arım Balım Peteğim yine Kanaltürk ekranlarında devam etti.

2011'de "Yalanı Boşver" albümünü çıkardı. Albümde bulunan ve Ferhat Göçer ile seslendirdiği "Seni Sensiz Seveceğim" adlı düet albüm çıkmadan on beş gün önce sanal ortamda rekor kırdı. Arım Balım Peteğim programı bu sefer TNT kanalına transfer oldu ve stüdyo tasarımı hiçbir yerde görülmemiş, çok kaliteli bir şekilde yapıldı. Bu kanalda en iyi sabah programı, avrupa kalite ödülü, en iyi sunucu gibi onlarca ödüle layık görüldü. Albümde Seni Sensiz Seveceğim, Yalanı Boşver, Sihirbaz, Yasak Bahçe şarkılarına klip çekildi ve ardından yep yeni bir pop albümünün hazırlıklarına başladı. Senenin sonuna gelirken artık Sinevizyon'dan gelen teklifle "Arım Balım Peteğim" programını bitirip "Çarkıfelek" isimli programın sunuculuğunu yapması istendi. Bu teklifi değerlendiren Petek Dinçöz 5 senede 824 program yapıp, Arım Balım Peteğim maratonuna son vererek Çarkıfelek'in yeni yüzü olma kararı aldı.

2012-günümüz: Çarkıfelek ve yeni çalışmalar
2012 yılında Çarkıfelek'in sunuculuğunu yapmıştır. Yabancı müzik adamları tarafından eski şarkısı Foolish Casanova görülüp Dinçöz'e teklif götürülür. In The Eyes şarkısı Avrupa'ya tanıtmak amaçlı yapıldı. Klip sonradan Türkiye müzik kanallarına'da verilir. Ardından Jamecian tarzında olan Vibe&Rate şarkısı yapıldı. Dijital ortamda satışa sunulan single'ı Çekil'i çıkardı.

2013'te Nisan ayında çıkardığı ''Milat'' adını verdiği albümünü çıkarır. Çıkış şarkısı Gülşen'e ait olan ''Aşk'' şarkısıyla Mart'ın sonunda çıkışını yapar, Ağustos'un sonlarına doğru 2. klibini ''Heves'' şarkısına çeker, son olarak Aralık başlarında 3.klibini Söz ve Müziği Deniz Seki'ye ait olan aynı zamanda Seki ile düet olan parçası ''Artık Üzülmek İstemiyorum'' kliblenir, ardından 9. single'si "Tadilat" çıkarır.