Cadde 'Pilates bir yaşam tarzıdır'

'Pilates bir yaşam tarzıdır'

14.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekim ayında ülkemizde eğitim vermeye hazırlanan ‘Pilatesin yıldızı’ lakaplı Sian Marshall, “Pilates, daha güçlü, esnek ve seksi olmanızı sağlayan bir yaşam tarzıdır” dedi

Pilates bir yaşam tarzıdır

İngiltere’deki stüdyosundan yaptığı egzersiz paylaşımlarıyla Instagram’da fenomen olan ve dünyanın her yerinden pilatesseverlerin ilham kaynağı olmayı başaran Sian Marshall, heryerdepilates.com organizasyonuyla Türkiye’ye geliyor. İstanbul’da ‘refomer pilates’ eğitimi verecek Marshall, bu spora olan tutkusunu, sosyal medya kullanımını ve beslenme alışkanlıklarını anlattı.

Haberin Devamı

- Hareket etmek sizin için ne ifade ediyor?

Pilates yaptırırken hareket, vücudu her düzlemde olabileceği en geniş kapsamda çalıştırabilmektir. Kendim sadece pilates yapıyorum ama antrenmanlarıma birçok yoga esnemesi de ekliyorum. Pilatesin aktif bir yaşam sürdürebilmek için herkes için en uygun egzersiz olduğuna inanıyorum.

- Üç kelimede pilatesi anltır mısınız?

Kuvvet, esneklik ve stabilite.

Pilates bir yaşam tarzıdır

- Bu spora olan tutkunuz ne zaman ve nasıl başladı?

Pilatese dördüncü hamileliğim sırasında aşık oldum. Sayesinde mükemmel bir hamilelik geçirdim, çok hızlı bir doğum gerçekleştirdim ve doğum sonrası iyileşmem hemen gerçekleşti. Pilates, kesinlikle modası geçecek bir şey değil. Daha güçlü, esnek ve seksi olmanızı sağlayan bir yaşam tarzıdır!

Haberin Devamı

- Daha önce hangi ülkelerde eğitim verdiniz?

Amerika’da yaşarken New York ve Connecticut’ta eğitim aldım ve çalıştım. İngiltere’ye döndüğümden beri, son dokuz yıldır burada eğitim veriyorum. Bu arada Boston’a work-shop’lar vermek üzere gidip geliyorum. İngiltere’deki stüdyomu açtığımdan beri, bir sürü olağanüstü öğretmen ve öğrenciye ders verme şansım oldu. Bunlar arasında oyuncu, pop yıldızı, manken ve futbolculardan oluşan ünlüler de vardı. Kolombiya, Endonezya, Avustralya, Hindistan, Brezilya, İspanya, Portekiz, Almanya, İrlanda, Rusya ve Amerika’nın birçok yerinden insanla tanışma fırsatım oldu.

Pilates bir yaşam tarzıdır
- Pilates olmasaydı, hayalinizde nasıl bir iş yapmak vardı?

Çocukluk hayalim, olimpiyatlarda yarışan bir jimnastikçi olmaktı.

- Nasıl besleniyorsunuz?

Son derece sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. 30 yıldır et veya tavuk yemedim. Diyet yapmıyorum ama ağırlıklı olarak balık, sebze yani topraktan ya da denizden gelen gıdalarla beslenmeye çalışıyorum.

‘Türk takipçilerimle buluşacağım için sabırsızlanıyorum’

- Ülkemizle ilgili neler biliyorsunuz?

Türkiye’ye 20 yıl önce tatil için gelmiş ve çok sevmiştim. İstanbul hakkında çok az bilgi sahibiyim, sadece ziyaret eden aile ve arkadaşlarımdan dünyadaki en muazzam şehirlerden biri olduğunu biliyorum. Ekimde ilk kez geleceğim ve çok heyecanlıyım. Sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

- İstanbul’da düzenlenecek workshop için hazırlıklar nasıl gidiyor?

Pilates tutkunu Türk birçok takipçim var. Bazılarıyla buluşacağım için çok seviniyorum. Tarif edemeyeceğim kadar heyecanlıyım. Bana İstanbul’da eğitim yapabilme fırsatı verenlere çok teşekkür ederim.

‘Joseph Pilates, tam bir dahiydi’

- Instagram sizin için ne ifade ediyor?

Sanırım birçok kişi gibi benim de Instagram ile bir aşk-nefret ilişkim var. İçindeki pilates topluluğunun bu kadar destekleyici olması, en sevdiğim tarafı! Ancak görsel anlamda özellikle genç insanlar üzerinde ‘mükemmel görünmek’ ya da ‘mükemmel hayatı yaşamak’ gibi yarattığı baskıdan, kesinlikle hoşlanmıyorum.

- Sizce Joseph Pilates’i bu kadar özel ve önemli yapan şey neydi?

Joseph Pilates, tam bir dahiydi. Şu ana kadarki en inanılmaz egzersiz metodunu yarattı. Pilatesin ne kadar yaygın hale geldiğini görecek kadar uzun yaşamadığı için çok üzgünüm.

Pilates bir yaşam tarzıdır