CaddeRahat sindirim ve güzellik sırrı: Su

Rahat sindirim ve güzellik sırrı: Su

20.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Rahat sindirim ve güzellik sırrı: Su

LALE DANIŞMAN - Sıcakların yükselmesiyle vücudun su ihtiyacının daha çok arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, yeterli miktarda su içmenin boşaltım ve sindirim sistemi için son derece faydalı olduğunu dile getirdi: “Hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen sağlık problemlerinin başında geliyor. Bağırsaklarımızın fonksiyonlarını sağlıklı devam ettirmesi için düzenli su alımına dikkat etmeliyiz.” Güzel bir cilt için de suyun yeterli miktarda alımına dikkat çeken Yiğit, “Sağlıklı yaşam ve güzel cilt için öncelikle suyu gerektiği ölçüde tüketmeli ve özenli seçim yapmalıyız. Özellikle pH değeri 7.4’ün üzerinde olan alkali suları tercih etmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Ruşur taşı ile bebeksi cilt

İran’daki Sefitab mağarasından çıkarılan ruşur taşı, cilt üzerinde mucizevi etkilere sahip. Ruşur taşı satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey mühürlü olması. Yüz bölgenize üç parmağınızla uygulayıp, hassas şekilde dairesel hareketlerle ovup durulayacağınız ürünün yararları şöyle:

Rahat sindirim ve güzellik sırrı: Su

* Peeling göreviyle, cildi ölü derilerden ve ölü hücrelerden arındırır.

* Cildi aydınlatan taş, leke probleminden kurtulmaya da yardımcı.

* Ciltteki gözenekleri açarak biriken yağ ve kir gibi maddeleri uzaklaştırır.

* Aknelere, sivilcelere ve siyah noktalara iyi gelir.

* Hücreleri yeniler.

Ton eşitsizliklerini yok eder, cildi beyazlatarak dengeli bir görünüme kavuşturur. İki hafta aksatmadan kullanırsanız cilt tonunuzu fark edilir biçimde açacaktır.

Haberin Devamı

Kolajen dopingi

Kolajen, cildi genç ve esnek, eklemle, kemikleri dayanıklı, saçla tırnakları ise güçlü tutuyor. Güneş hasarı, çevre kirliliği, sigara gibi çevresel faktörler kolajen miktarının hızlı azalmasına neden oluyor. Memorial Şişli Hastanesi Dermatoloji Bölümü‘nden Uz. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, “30 yaşından sonra hekime danışılarak kolajen takviyelerine başlanabilir. Bu ilaç, lazer veya enjeksiyon şeklinde olabilir. Kolajen seviyelerini artıran besinler arasında, kırmızı, beyaz et, balık, yumurta, süt, süt ürünleri, yeşil, kırmızı, turuncu, sarı renkli C ve A vitamini içeren sebze-meyveler vardır” dedi.

 

Yazarlar