Cadde Rasim Öztekin ne zaman, kaç yaşında öldü? İşte Ferhan Şensoy'un Rasim Öztekin'e yazdığı son mektup...

Rasim Öztekin ne zaman, kaç yaşında öldü? İşte Ferhan Şensoy'un Rasim Öztekin'e yazdığı son mektup...

31.08.2021 - 13:45 | Son Güncellenme:

Usta sanatçı Rasim Öztekin ile ilgili aramalar Ferhan Şensoy'un ölümünün ardından arttı. Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy 2 Temmuz'dan beri hastanede tedavi görüyordu. İç kanama geçiren Şensoy'un ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Mart ayında yaşamını yitiren Rasim Öztekin için yazdığı mektup ise yeniden gündem oldu.

Rasim Öztekin ne zaman, kaç yaşında öldü İşte Ferhan Şensoyun Rasim Öztekine yazdığı son mektup...

Rasim Öztekinm 8 Mart 2021 yılında hayatını kayetti. 31 Ağustos 2021 tarihinde vefat eden Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin'in ölümünün ardından mektup yazmıştı. O mektup yeniden gündem oldu.

Haberin Devamı

FERHAN ŞENSOY'UN RASİM ÖZTEKİN'E MEKTUBU

Öztekin'in ustası Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy, anma töreninde kürsüye çıkarak, babasının törene katılamadığını ancak ünlü oyucu için bir mektup ilettiğini söylemişti.

Orta oyuncuların amatör konu nöbetçi tiyatrodan yetişti Rasim. Kısa sürede Orta Oyuncular'a katıldı... Kavuğumu ona devrettim. Orta Oyuncular'da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından dolayı sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh'a devretti. Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne, kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885'te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne, buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede."

RASİM ÖZTEKİN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Rasim Öztekin 14 Ocak 1959; İstanbul doğumlu. 8 Mart 2021'de vefat etti.

Haberin Devamı

İstanbul'daki Galatasaray Lisesini bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun olan sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla edindi. Profesyonel tiyatro sanatçılığına, Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda başladı. 2016 yılında Kel Hasan Efendi'nin kavuğu Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredilmiş, 20 Eylül 2020 tarihinde ise kavuğu kendisi Şevket Çoruh'a devretmiştir.

Tiyatroculuğun yanı sıra aynı zamanda 1992-1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yapmıştır. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynamıştır. Sinema, dizi ve filmlerde de rol almıştır. TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Mart 2020'den itibaren Youtube'da yayımlanan içerikler üretmiştir.

2004 yılında Rasim Öztekin'e kalp yetmezliği tanısı kondu. Kalp rahatsızlığı olan oyuncu, 8 Mart 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Öztekin, akşam saatlerinde tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 62 yaşında hayatını kaybetti.