Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta hayallerinin peşinden koşan Hande-Müge Cergel Kardeşlerin, kahve üzerine, baristalık ve demleme eğitimleri aldıktan sonra 2016 yılının sonunda Akaretler’de açtıkları Blum Coffee House’u ziyaret ettim. Nitelikli kahvelerle doğal, katkısız ve organik lezzetleri bir arada sunan mekan, yaratıcı tasarımı, gurme lezzetleri ve felsefesiyle dikkat çekiyor. ‘Blum your day/Gününüzü çiçeklendirin’ sloganıyla yola çıkan bu yerde, espresso bazlı içeceklerden, yeni nesil demleme yöntemlerine ve spesiyallere kadar geniş bir kahve menüsünün yanı sıra nitelikli çaylar, smoothie/milkshake gibi ürünleri içeren bir içecek menüsü de bulunuyor. Organik kahve çekirdekleri alternatifleri de mevcut. Kardeşler ise her daim işlerinin başında...

Haberin Devamı

Akaretlerde çiçek açan kahveci: Blum

Menüden öne çıkanlar

Misafirlerin iyi kahve içmeleri kadar sağlıklı gıdalar tüketmelerini de önemseyen Blum Coffee House, kendi imzasını taşıyan, rafine şeker içermeyen Blum Keçiboynuzlu Latte ile kahveseverlere güzel bir alternatif sunuyor. Yine rafine şeker içermeyen Antep fıstığı kremasıyla hazırlanan, hem tatlı hem kahve ihtiyacını gidermeye aday Pistacchino yüzleri güldürüyor.

Menüdeki sağlıklı lezzetler arasında; badem unuyla yapılarak hurmayla tatlandırılan yaban mersinli Blummy Cake, glütensiz beslenenler için iyi bir alternatif olan Antep fıstıklı Belçika çikolatalı imza reçeteli Blum Brownie, badem ve fındık gibi süper gıdaların un yerine kullanıldığı, elmalı tahin soslu keki, namıdiğer Nuttinghill keyifle tüketilen lezzetlerden... Mevsim sebzeleriyle hazırlanan unsuz Kiş ise müdavimlerin beğenisini kazanmış.

Pancar Latte, Buğday Çimi Latte, Bulletproof olarak anılan, Hindistan cevizi yağı ve tereyağı ile sunulan Kurşungeçirmez olarak da bilinen filtre kahve ve yaban mersiniyle hazırlanan Antioksidan Smoothie ise bağışıklığı güçlendirme özelliğiyle öne çıkıyor.

 

Genç şefimizin başarısı

Dünyanın en prestijli şef yarışması 2022 Bocuse d’Or Avrupa Seçmeleri’ne katılacak ülkeler açıklandı. ‘Şefler olimpiyatı’,
23-24 Mart tarihleri arasında Metro Türkiye iş birliğinde Sirha Budapeşte’de yapılacak. Finalde ülkemizi, Metro Türkiye’nin destekleriyle, 20 yılı aşkın süredir Türkiye’nin birçok farklı şehrinde beş yıldızlı otel ve restoranlarda Chef de Cuisine ve Executive Chef olarak ve iki yıl da Güney Afrika’daki Türkiye Büyükelçiliği’nde Chef de Cuisine olarak çalışan Şef Emre İnanır temsil edecek.

Haberin Devamı

Akaretlerde çiçek açan kahveci: Blum

Ayda Winery’den haberler...

Restoran ve konaklama hizmeti veren Ayda Winery ve Vinaida bağlarında kış budamaları bitti. Kontroller, 2020 ve 2021 rekoltelerinden tadımlar devam ediyor. Olgunlaşma dönemindeki 2020 rekolte kırmızıların bir kısmı yakın zamanda şişelenecek. Pandemi nedeniyle ara verilen etkinlikler de başlamak üzere...
Hikayeyi en başa saracak olursak; Ayda ve Uğur Kalelioğlu, 1998’de yerleştikleri Urla’da 2003 yılında ilk bağlarını alıyor. Amatör üretime geçen çift, Fransa’da katıldıkları sertifika ve master programlarının ardından, 2015’te Seferihisarı’ın Gödence köyü yakınlarındaki arazilerinde hayallerini gerçekleştirmeye başlıyor.
Başarının yolu inanmaktan geçiyor.