Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

BODRUM YAZA HAZIR
BODRUM YAZA HAZIR
Her ne kadar İngilizler ve Fransızlar yerine, son zamanlarda Araplar ve Asya ülkelerinin vatandaşları Bodrum turizmine katkı verseler de, Türkiye’nin göz bebeği olan yarımada turizm açısından sıkıntılı, yağmurlu, selli ve fırtınalı bir kış geçirdi. Şimdilerde hummalı bir faaliyet var. Yer yer temizleniyor, boyanıyor, yavaş yavaş kiralık/satılık dükkan levhaları, yerini marka tabelalarına bırakıyor.
Kahvaltının adresi…
BODRUM YAZA HAZIR
Jupiter Group Bodrum’da Göltürkbükü’nde Bozukbağ isimli bir kahvaltı mekanı projesiyle karşımızda, 12 dönümlük arazide mandalina, portakal, zeytin ve nar ağaçları içisinde kurulacak tesiste, iki ayrı bölüm olacak. Biri çocuklu misafirler için oyun parkı da olan bölüm, diğeriyse yetişkinler ve kafa dinlemek isteyen misafirler için daha sakin bir alan olacak. Tayfun Topal, bir süredir vaktini bizzat bu arazide geçiriyor, eminim ki Bodrum severler için hoş bir mekan olacak.
Barlar sokağında Babe, bembeyaz dekorasyonuyla bölgenin yenisi... Kendine özgü tatlarıyla adını bu yaz duyuracağa benziyor.
Yine merkezde Cafer Paşa Caddesi’nde İstanbul’un özellikle ekalliyet mensuplarının yaşadığı Pangaltı ve Kurtuluş semtlerindeki meyhanelerin mezeleri, o dönemin tabaklarında, o zamanın dekoru ve de o yılların Türk müziğiyle kapılarını açacakmış. Tevazu adı verilen bu restoran, önümüzdeki günlerde çok konuşulacağa benziyor.
Yalıkavak’ta mandalina, hünnap ve limon ağaçları arasındaki Karski Et Restoranı, sezona iddialı giriyor. Menüsüne Adnan Şen’in kattığı kürek üzerinde dana helva da görücüye çıkaracak.
Kaplankaya’daki Six Senses, bu sene vereceği hizmetlerin yanında, kişiye özel sağlık taraması da yaparak, misafirlerine en uygun görülen terapileri uygulayacak.
Komşudan seferler...
Son birkaç yıldır eskiye nazaran yeni bir turizm dalı yeşermeye başladı. Yunan misafirler alışveriş için Bodrum-Kos motorlarıyla geliyorlar. Aynı şekilde bizden de oraya daha ziyade makul fiyattan deniz ürünü yemek, gezmek ve başka adalara geçmek maksadıyla giden Bodrumlular mevcut. Bu ihtiyaca cevap vermek için Bodrum’daki şirketler hazırlık içindeler. Bu arada Bodrum Feribot İşletmeciliği, yeni aldığı hızlı katamaranı Bodrum, Kos, Rodos ve Simi’ye yapılacak seferlere tahsis edilecek.
Bodrum’a gelenler son günlerde kordon boyunda restoranlar sokağında rahat yürüyebiliyorlar. Yeni Belediye Başkanı Ahmet Aras kaldırımlara atılan masa, koltuk, sehpa ve stantlara dirlik düzen getirdi. İnşallah bu kararlılık devam eder.
Yazımı kaleme aldığım gün, ilk yolcu gemisi yeni limandaydı. Aslında bu kadar erken beklemiyordum. Temennim, çalışmalarla ileride daha çok yolcu gemisinin kalmalı olarak yanaşması...
Kale açılıyor
Bodrum’da mayısın ikinci yarısı epeyce hareketli geçecek. Tabii en önemli olay bir süredir restorasyonda olan Bodrum Kalesi’nin ilk etabının bitirilip ziyarete açılacak olması...
Peynir Festivali
Baharda 14 gün süren, Muğlalılar’a peynir yapmayı öğreten, zeytin, bal tadım atölyelerini de kapsayan Geleneksel 3’üncü Uluslararası Peynir Festivali, son derece başarılı oldu ve ilgi gördü. Aslında özellikle bölgede çok sevilen Bodrum, Muğla ve Milas peynirleri, üretici pazarında Bodrumlular’la buluştu. Bu festivali gerçekleştiren Deniz Kutsan ve arkadaşlarını kutluyorum.
Konut meselesi
Sonuç olarak iç turizmin hafta sonu, bayram ve tatil destinasyonlarının en önemlilerinden olan Bodrum aynı zamanda çok ciddi bir ikinci konut şehri. Senede iki üç hafta kullanılan ve diğer zamanlarda boş duran bu ikinci konutların ve dairelerin birçoğu çok bakımsız... Bu konuda Bodrum Belediyesi bir sistem geliştiremez mi? Böylece hem şehir kazanır hem de ev sahipleri...