Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye turizminin, özellikle de eğlencenin kalbi uzun yıllardır Bodrum’da atıyor. Yemek, müzik ve eğlence bir araya geldiği zaman tabii ki kontrol biraz kaçabiliyor. Tıpkı eğlence yapılan mekanlarda olduğu gibi... Eskiden herkes masasında oturur, müzik dinler ve dansa kalkardı. Şimdi devir değişti, orkestralar yerlerini DJ’lere bıraktı ve de bugünkü tablo ortaya çıktı.
Restoranlarda yemek bitmeden müziğin sesi ve ritmi yükseliyor ve Kovid-19’a davetiye de birlikte gelebiliyor neredeyse... Aslında Muğla’nın bir şansı var. Aşılanma yönünden mavi bölgeler arasında ilk sırada yer alıyor. Bu bir farklılık ve başarı. Fakat aşının da korunma oranı hâlâ bütün dünyada tartışılıyor. Ayrıca, geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da altyapısı tam olarak oturmamış, elektriği, suyu, yolu belli bir nüfusa göre düzenlenmiş ilçenin, bugün aldığı neredeyse beş misli geçici göç şehri çökertmiş durumda.
Bölgeden gelen bir arkadaşım, “Beş dakikalık yolu 1 saat 55 dakikada aştım” diyor. Ekmek fırınlarındaki durum ise çok aydınlık değil. Taksi bulmak büyük bir dert. Otomobiliniz varsa da park sorunu kaçınılmaz. Benim tek temennim, bayram sonunda Bodrum ve benzeri tatil yörelerinden şehirlere gelecek kişilerin hastalanmaması ve de hastalığın zaten artarak devam ettiği ülkemizde eski günlere dönmememiz.

Haberin Devamı

Bodrumun yeni lezzet noktası
Danış Beach ve Restaurant

Şimdi sizlere Bodrum Gündoğan’da bu yıl yeni açılan, hem kalitesi hem de yemekleriyle adından söz ettirmeye başlayan bir mekandan bahsedeceğim. Gündoğan Küçükbük’te Mare Deluxe Residence içerisinde muhteşem manzaraya sahip, gündüz Akdeniz ve İtalyan mutfağının yer aldığı, akşam ise modern ocak başına dönüşen bir mekan.
Hayat, sabah kahvaltısı ve plaja gitmeyle başlıyor. Sosyal mesafeye sahip şezlonglar, hijyen kuralları, çalışanların dikkati ve hepsinin maskeli oluşu insana güven veriyor.
Gün boyu hayatın devam ettiği Danış Beach, akşam saatlerinde bambaşka bir atmosfere dönüşüyor. Müzik ritmini yavaş yavaş düşürüyor ve Şef Servet Edebali’nin hazırladığı başlangıçta Gaziantep ve Hatay mezeleri, sonrasında gelen ciğer, gerçek alinazik, patlıcan kumpir misafirlerini Güneydoğu’ya götürüyor.
Özellikle imza yemeği dana kaburgaya sarılı zırh kebabı, mekanın popüler tabağı haline gelmiş. Yemek sonunda gelen şişte künefe ise odun kömürü közünde pişen, çok özel ve hafif bir tat. Bodrum’a uğrarsanız, Danış Restaurant’ta zırh kebabı ve şişte künefe yemeden dönmeyin derim.
Danış Ulaç, çok iyi bir mesleki eğitim almış genç ve başarılı bir yönetici. Uzun yıllardır kendisini tanıyor ve takip ediyorum. Başında olduğu markaları hep yüceltti. Sonunda doğruyu buldu ve kendi markasını kurdu. Eminim ki bu marka yalnız Bodrum’da değil; İstanbul ve yeme-içme, eğlencenin olduğu başka şehirlerde de yeşerecek.

Haberin Devamı

ŞEFİN TARİFİ: KİTEL
(Siirt yöresel yemeği)

Hamur yapımı:
700 gr. ince bulgur,
1 kg. irmik, 400 gr. un ve aldığı kadar suyu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurup, 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için malzemeler:
- 1 kg. kuzu eti
- 1 kg. beyaz kuru soğan
- 100 gr. kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 200 gr. pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası

Haberin Devamı

Yapılışı: Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra et ve kuyruk yağını ekleyin. Peşinden salçayı da ilave edip, beş dakika daha kavurun ve baharatları ekleyin. Hazır olduktan sonra soğumaya bırakın. Diğer yandan beze haline getirdiğiniz hamurları elle açarak, içini doldurun.
Şekil verildikten sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın. Bir tencere suyu kaynatıp, hazırlanan kitelleri içine bırakın. 10-15 dakika kaynatıp, tencereden alın. Servise hazır, afiyet olsun.