Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milliyet Cadde, hayatımın son 15 yılını geçirdiğim, kuvvetli, eskimeyecek dostlar edindiğim ikinci vatanım Kuzey Kıbrıs’ta da günlük olarak yayın hayatına başladı. Ve artık siz Lefkoşalı, Girneli, Güzelyurtlu, Magosalı, İskeleli dostlarım ve sevenlerim günü gününe beni okuyacaksınız.

Aramızdaki köprü, çoğu güneşli pazar sabahları oluşacak. Artık e - mailimden gelen o güzel hatırlatmaları ve eleştirileri hafta sonları daha yoğun olarak izleyebileceğim.

CADDE ARTIK KIBRIS’TA
Aslında bu serüven epeyce uzun süre önce başladı. İki yıl önce bir bayram zamanı, aziz kıymetli dostum Erdoğan Demirören, Kıbrıs Merit Crystal Cove Hotel’de beni ziyarete geldiğinde serzenişte bulunmuştum.

Haberin Devamı

Ottoman Restaurant’daki sohbetimizde, günlük olarak Milliyet gazetesini okuyamadığımı, internet gazeteciliğinin beni yeterince doyurmadığını ve arzumun alıştığım gazeteyi aynı gün elime almak olduğunu vurguladım.

İlave olarak da otel misafirlerimin de duygularının bu yönde olduğuna değindim ve sözü de kendisinden sevgili Sefa Karahasan’ın yanında aldım. Bu haftaki yazım da işte bunun sonucunu görmenin sevincinden doğdu.

Türkler için Kıbrıs’a gitmek

Aslında Kıbrıs, Türkiye’de yaşayanların yurt içi gibi gidip görebilecekleri bir yer. Dış hatlar terminaline nüfus cüzdanıyla gidin, gümrükteki polisten ve duty free’den geçin.

Burası Türklerin kendi lisanının konuşulduğu, camilerinden Türkçe ezan seslerinin yükseldiği ve yalnızca Türkçe’nin anadil olduğu bir yer.

Aynı zamanda yiyecek - içecek konusunda da dünya mutfağının yanı sıra kendi yöresel yemek kültürünü bulabileceğiniz bir yer.

Sahilleriyle de doya doya Akdeniz’in en serin sularında yüzebileceğiniz muhteşem bir ada...

Tarihi, doğası, köyleri de hep bize benziyor. Özünde tarih boyunca her ne kadar göç aldıysa da hep Türk Kıbrıslıların örf ve adetleri devam ediyor.

Alışveriş yapmak için bir mağazaya girdiğinizde bir kahve içirmeden sizi bırakmayacak kadar da sıcakkanlı insanlarla dolu...

Antalya’nın turizmdeki rakibi

Turizm için de rahatlıkla Antalya’nın butik rakibi.

Eğer, “Büyük ve kalabalık restoranları ve sıkışık plajları sevmiyorum” derseniz, daha sıcak, daha güneşli Kıbrıs’ı önerebilirim. Üstelik hizmet kalitesi de son derece yüksek.

Haberin Devamı

Eğlence, casino ve de doğanın fışkırdığı yer olarak da neredeyse tek adres olarak gösterebileceğim bir yer.

Mevsimin uzunluğu size bu konuda rahatlıkla plan yapma zamanı verebilir.

Ve de en önemlisi artık günlük olarak Milliyet, Yavruvatan’ın her köşesinde sabahın ilk saatlerinden itibaren Caddeile beraber var.