Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’un Bakırköy, Florya ve Yeşilköy yörelerinde özellikle çocuklu ailelerin çok rahat ettiği stilde salonlar yapan Etçi Mehmet’in asıl başarısı, dünyanın bazıları et konusunda iddialı yedi ülkesinde 21 restoran açması... Yalnız açma ve işletmeyle de kalmamış, ülkemize ödül getirmeye de başlamış. Geçtiğimiz yıl İngiltere’de ‘En İyi Alkolsüz Steak House Restoranı’ ödülü Etçi Mehmet’e verilmiş. Şu anda ülkede Manchester, Birmingham ve Liverpool’da başarı ile faaliyetini sürdürüyor. “En önemli misafirleri kim?” derseniz, bu coğrafyadaki ünlü futbolcular...

Haberin Devamı

Et aşkıyla işinin başında

İngiltere’nin yanında bayrağımızı Lübnan’ın Beyrut’unda, Suudi Arabistan’ın Riyad’ında ve Katar’ın Doha’sında da dalgalandırıyor. Son olarak 21’inci şube geçtiğimiz günlerde Fas’ın en büyük şehri Kazablanka’da açıldı. Bu restoran çok ses getireceğinin ve Faslılara et çeşitlerini yemeyi öğreteceğinin işaretini veriyor.

Et aşkıyla işinin başında

Etçi Mehmet kimdir?

Etçi Mehmet, 2013 yılında Mehmet ve Mustafa Dağ Kardeşler tarafından İstanbul’da kuruldu. Aslında her iki kardeş de eğitimlerinin yanında çeşitli kebap ve et restoranlarında özellikle hazırlama ve pişirme bölümlerinde çalışmışlar. Mesleğin en ince noktalarını öğrendikten sonra et mamullerini spesiyalize etmeye başlamışlar. Bu konuda en önemli adımı bölgede açtıkları dokuz burger house ile de çeşitlendirmişler.

İkili bölgede tüm hijyen şartlarına sahip bir soğuk depo ve et işleme tesisini de hayata geçirmişler.

Menüye gelince...

Balıkesir’den sadece Etçi Mehmet’e ürün yollayan bir çiftlikten gelen etler kullanımlarına göre dry-aged dolaplarda 28 gün dinlendirildikten sonra özel olarak işlenerek kullanılıyor. Menüdeki imza lezzetler arasında tereyağında dana füme carpaccio, kafes, lokum antrikot, T-bone steak, Asado, ballı hardallı Dallas, kuzu gerdan, bonfile ve cheddarlı köfte yer alıyor.

Bu etlere patates, patlıcan fırın ve haşlanmış sebzeler eşlik ediyor. Bu arada hamburger konusu başlı başına zenginleştirilmiş bir tat.

Burada en çok hoşuma giden ise iki genç girişimcinin hâlâ önlüklerini giyip, mutfağa girmeleri ve sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar işletmelerini bizzat yönetmeleri...

Haberin Devamı

Gastronomide gelişmeler

Et aşkıyla işinin başında

Sözen Yayıncılık&Organizasyon CEO’su Gökmen Sözen ile Gault&Millau Başkanı Patrick Hayoun, Paris’te imza töreninde.

Gastronomi alanında güzel gelişmelerin yaşandığı bir haftaya tanıklık etti. Başta Michelin yıldızı kazananlarını tebrik ediyorum. Sonrasında da yeni bir haberi de duyurmak istiyorum.

Dünyanın en prestijli iki gastronomi rehberinden biri olan Gault&Millau, Sözen Organizasyon iş birliği ile Türkiye’ye geldi. Güçlü gastronomi ağı sayesinde dünya yeme-içme sektöründe saygın bir yeri olan Gault & Millau Rehberi, 2023 yılı içinde Türkiye’deki saha çalışmalarına başlayacak ve 2024 yılında yayımlanacak. Türkiye’ye gastronomi turisti çekmek adına bu rehberin de faydalı olacağına son derece eminim.