Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun bir evde kalma döneminden sonra Türkiye’de sokağa çıkma imkânımız doğdu. 60 bin vaka sayısı, kapanmadan bir hafta sonradan itibaren değişik hızlarla inmeye devam ediyor. Yazımı kaleme aldığım günlerde pozitif vaka sayımız 8 bin 700 civarındaydı. Hemen hemen herkesin üzerinde mutabık kaldığı nokta 17 günlük kapatmanın olumlu hedefine ulaştığı yolunda. Açılımla birlikte gördüğümüz manzara gene çok başarılı değil. Fakat bu sefer iki önemli şansımız var: İlki havanın ısınmaya başlaması, ikincisi ülkemizde aşı olan kişi sayısının her geçen gün artması.
Son bir yıldan fazla bir süredir adını her gün başarısından dolayı birkaç defa andığımız Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın son aşı anlaşması müjdesi, hepimizi ciddi heyecanlandırdı. İnşallah proje gerçeğe ulaşırsa, toplumumuzu sağlıklı günler bekliyor.

Haberin Devamı

Ekonomiye gelince

Çok uzun bir zamandır özellikle şehirlerimizde misafirlerin sosyalleşmek, nefes almak ve yeme-içme ihtiyaçlarını gidermek için gittikleri restoran, kafe ve benzer kuruluşlar kapalı. Bunların ticari çarka girmemesi nedeniyle de birçok iş yeri sahibi ve sektör çalışanı büyük bir ekonomik güçlük içerisinde. Her ne kadar devlet olarak belli yardımlar, eldeki imkânlar çerçevesinde yapılıyorsa da ekonomik tahribat ne yazık ki giderilemiyor. Bu çözümler ancak yaraya pansuman oluyor.
Misal olarak İstanbul’u ele alırsak, ciddi sayıda iş yeri bu dönemde zora girdi. Birçok kalifiye personel işini gücünü, yaşadığı şehri terk ederek köyüne, kasabasına gitti. Ailesi ile aynı aşı kaşıklamak, aynı çatıyı paylaşmak maksadıyla...
Bilim Kurulu verileri çerçevesinde bir an evvel kontrollü olarak, bazı sektörlere hayat suyu verilmesi son derece önemli.

MİLLİYET FARKI!

Yıllardan beri Milliyet Sanat’ı hep takip ederim. Zira bizim neslimiz sadece lisede haftada bir saat sanat tarihi okuyarak mezun oldu. Müzelere gittiğimiz yıllarda daha sanatın, tarihin anlamını ve önemini çok iyi bilmiyorduk. Gezdiğim mekanlar arasında beni en çok cezbeden Askeri Müze’dir. En önemli etkinlik de Mehteran Takımı’nın bize verdiği konserdir.
Milliyet Sanat dergisini okumaya başladığımdan beri çok değişik konularda bilgi sahibi oldum. Bu benim sanat toplumu içerisinde öz güvenimi artırdı. Bu dergiyi uzun yıllar önce teslim alan Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz ve ekibi son derece başarılı işlere imza atıyorlar.
İkinci konuya gelince bir müddettir bilgisayardan okuduğum Milliyet gazetesini bitirdiğim anda önüme düşen dergiler. Daha önce de bahsetmiştim; özellikle son okuduğum Arkeoloji Dergisi benim ufkumu yine açıp bilgi dağarcığıma yeni malzemeler koydu. Milliyet’e değişik bir ruh ve kültür getiren Genel Yayın Yönetmenimiz değerli dostum Mete Belovacıklı’nın bunda katkısı büyük. İyi ki varlar ve iyi ki aynı çatı altında yazı yazabiliyoruz.

Haberin Devamı

GÜNÜN GETİRDİKLERİ