Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hatırlıyorum, Suadiye’de oturup Saint-Joseph Fransız Lisesi’ne gittiğim 1960’lı yıllarda Anadolu Yakası’nda yıldızlı otel hiç yoktu. Aileme gelen misafirler ya Sirkeci ya da Taksim otellerinde kalırdı.
1984’te başlayan Dalan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde temelleri atılan ve açılan çok yıldızlı oteller arasında Ramada İstanbul (Laleli-Tayyare Apartmanları) Swissotel, Hyatt Regency (Grand Hyatt) ve Conrad’ı sayabiliriz.
Bugün bakıyorum, Kozyatağı, Araşehir, Ankara yolu, Pendik-Gebze hattında birçok 4-5 yıldızlı hotel hizmette...
Bir vesileyle, Kozyatağı Hilton’da bir gece konakladım. Aslında burası sadece hotel değil; tam bir konaklama kompleksi. 320 odası, beş restoranı, büyük bir toplantı salonu, gayet gelişmiş bir SPA’sı, Speedcity eğlence merkezi mevcut.

Haberin Devamı

Hilton Kozyatağının başarı öyküsü

Efrouz’a gelince...

İçerisinde Efrouz ismindeki eğlenceli, şovlu, müzikli Lübnanvari restoran, bölgedeki en favori mekanlardan biri...
Bu restoranın kuruluşundan bugüne kadar her konusunun çözümcüsü Zeynel Gür olmuş. Efrouz’un babası diyebiliriz. Kendisi aynı zamanda Hilton İstanbul Kozyatağı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Otelciliğin en ince detayları bile gözünden kaçmıyor. Hobisi ise yemek pişirme ve menü hazırlama. Sohbetimizde bu mesleği sonradan edindiğini, en iyi yaptığı yemeklerin (hamurunu açmak dahil) pizza ve hamburger olduğunu öğreniyorum.
Ayrıca Executive Chef Yener Özden yönetiminde otelin ana restoranındaki bazı spesiyal tatlarda da katkısı var. Bunlar arasında muhteşem bulduğum keçi peynirli, kavrulmuş cevizli ve peksimetli kök sebzeleri çorbası, kinoalı salata ve ağır ateşte pişirilmiş kuzu kaburga sayılabilir.

Mezelere göz atalım

Bu mekan kaliteli, doğru reçeteli, değişik formlarda yemeklerin sunulduğu bir gece restoranı...
Chef Burak Ateşoğlu’nun yönetimindeki ekip bu mevsimde közlenmiş kırmızı biber, taze otlar, ceviz içi, nar ekşisi ve zeytinyağıyla yapılan Efrouz’u oluşturmuş. arkasından humus, kayısılı baklalı fava, babaganush, leziz bir taboleh, fellah köftesi ve yaprak sarma başlangıç olarak sunuluyor.
Ara sıcaklarda biraz sert bulduğum falafel var. Yoğurt ve taze domates sosunun aynı anda gelmesinin daha doğru olacağı çıtır mantı masayı süslüyor. Bu haftanın ana yemeği patates püresi üstünde dana madalyon, tatlısı ise karamelli muhallebiydi.

Haberin Devamı

Hilton Kozyatağının başarı öyküsü

Yardımsever personel

Hilton Kozyatağı’nda tüm personel yardımsever. Her talebiniz, “Memnuniyetle” diye cevaplanıyor. Fakat bir kişi var ki ondan özel olarak bahseceğim, yedi yıldız hotelin halka ilişkiler müdürlüğünü yürüten Taner Uğan. Mesleğinin dışında herkesin her talebinin karşılayıcısı iyilik meleği...
Zeynel Gür’ün zincir hoteller kurma yolunda başarılarını izlemek bana mutluluk verecek...