Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta Nobu İstanbul’un Ritz Carlton Oteli’ndeki kompleksi hakkında genel bilgiler vermiştim. Bu hafta ise öğle yemeği menüsünden bahsedeceğim. Müdavimleri genellikle otel misafirleri ve de iş insanları, sessiz, rahat, zarif dekore edilmiş ve Boğaz manzaralı hem salon hem teras olan çok maksatlı bir salonda yemeğinizi yiyorsunuz.
Nobu Kurumsal Şefi Hervé Courtot ile Nobu İstanbul şefi Joshua Treacy’nin hazırladığı menüde; restoranın imza lezzetlerinden klasik tabaklara, şefin suşi spesiyallerinden geleneksel Japon mutfağında öne çıkan Donburi’ye kadar geniş bir yelpaze size sunuluyor.

Haberin Devamı

Japon mutfağının fark yaratanı: Nobu

Aromatik lezzetler

Masaya ilk olarak iki tür taco geliyor: Somonlu taco ve bizim damak tadımıza daha uygun olan, sıcak sunulan ise beef spicy ponzu taco...
Yellowtail Jalapeno, imza yemeklerden biri. Akya balığı saşimi, soya sosu üzerinde ince dilim jalapeno biberiyle servis ediliyor. Çok başarılı. Ağızda bıraktığı ferah aromayı sevdim.
Levrek kullanılarak yapılan White Fish Dry Miso tabağı yuzu ve zeytinyağı sosuyla masayı süslüyor, ardından gelen ve soğuk tabaklar arasında yer alan Izgara Karidesli Baby Ispanak Salatası, tam kıvamında sosuyla dikkat çekiyor.
Yine imza yemeklerden biri olan Rock Shrimp Tempura’ya geçiyoruz. Kremalı baharatları sosu ve Şitaki mantarıyla bu lezzete eşlik ediyor.

Japon mutfağının fark yaratanı: Nobu

Keyifli ve özgün

Sıcak tabaklardan Black Cod, yanındaki yuzu miso sosuyla masamıza geliyor. Turşu kayısı damağı temizlemek için tabakta yer alıyor. Görünümü ve lezzetiyle damak şenlendiren cinsten.
Suşilerde New Style Sashimi, üzerine zeytinyağı ve susam yağıyla bezenmiş, new style ibaresi buradan geliyor. Aynı tabakta bir diğeri Toro, üzerinden hafif pişirilmiş, kral yengeç ve deniz tarağı, tradito sos ile servis ediliyor.
Suşiler genel olarak, her biri kendine özgü aroması, görünümü ve verdiği keyifle damak çatlatıyor.

İştah kabartan tatlılar

Son olarak tatlıları deneyimliyoruz. Pinky Pavlova sunumuyla ve tadıyla neşeli diyebilirim. Yeşil çaylı çikolatalı Bento Box, çikolata severleri mutlu eden cinsten... Miso Cappuccino ise tiramisuyu andırıyor.
Nobu, ülkemize Japon mutfağını en kaliteli şekilde sunan bir restoran. Genç şefi ve vizyoner kadrosuyla öne çıkıyor. Fark arayanlar ve Japon lezzetlerini sevenler için müdavimi olunacak iyi bir alternatif...
Son yıllarda İstanbul’da Uzak Doğu kültürüne ait restoranlarda ciddi bir artış var. Nobu’nun açılmasıyla bu durum taçlandı. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde uluslararası markaların gelişiyle şehrin markalaşması konusunda büyük adımlar atılacak.

Haberin Devamı

Milliyet’e özel açıklamalar

Nobu İstanbul şefi Joshua Treacy, siz değerli okuyucularım için bazı sorularımızı yanıtladı. Ülkemizdeki lezzetlerle ilgili yorum istediğimizde, Türkiye’de dikkatini en çok baklavanın çektiğini ifade eden şef, “Mısır Çarşısı ziyaretimiz sırasında denediğimi hatırladığım ilk tatlardan biri de meyveli çay karışımıydı. Çok güzel kokulu ve lezzet doluydu. Daha sonra bu tadı Nobu’da Sorbet haline getirerek kullandık” dedi.
Kokorecin kendisi için şaşırtıcı bir deneyim olduğunu belirten Treacy, “İçeriği, yapılış şekli ve tadından etkilendim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yılında, onu saygı, sevgi, minnet ve derin bir özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun.