Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul artık o kadar büyüdü ki, bu şehirde doğup hâlâ burada yaşayan bir kişi olarak geçtiğimiz günlerde Köşkeroğlu tesislerine gittiğim zaman hem şaşırdım hem de gördüğüm lokanta, mağaza, otel ve iş yerleri ile Türk girişimciliği adına onur duydum. Köşkeroğlu’nun tarihi 1946’lara kadar uzanıyor. Hacı Mehmet Ali tarafından Gaziantep’te kurulan, 1986’da İstanbul’a da şube açan şirket, şu anda şehrin birçok yerinde; İkitelli, Topçular, Karaköy ve Merter gibi…

Köşkeroğlu Restaurant işletmeciliği ise aynı zamanda mutfak şefi olan Eyüp Köşkeroğlu tarafından yönetiliyor. Son açtığı tesis ciddi bir kompleks içerisinde. Yazlık-kışlık salonlar, kapalı gruplar için odalar, televizyon çekim mutfağı gibi olanaklar mevcut. Misafir konforu için her şey düşünülmüş.

Haberin Devamı

Lokantanın iki ana kapısı var: Birisi Anadolu’ya özgü çeşitli gıda ürünlerinin ve ev baklavalarının satıldığı bir satış galerisi, diğeri ana restoranın kapısı. Tavan yeterinden fazla yüksek, ferah geniş masalar burayı şekillendiriyor.

KÖŞKEROĞLU BAŞARISI

Menü yedi bölgeden

Salatalarda Şef İdris Yüce çok iddialı… Beyran çorbası ve ananevi Gaziantep yuvalamada da öyle. Salatalarda tavsiyem Gavur Dağı salatası. Burası içkisiz olmasına rağmen oturur oturmaz alıştığımız tepside mezeler geliyor. İçlerinde enteresan bulduklarım, şevketi bostan, yeşil zeytin piyazı, yoğurtlu kereviz, çıtır köy patatesi ve kabak tarator. Görüldüğü üzere mezeler değişik yörelerden…

Şimdi gelelim gerçek Gaziantep tatlarına; muhteşem haşlama içli köfte, Antep yöresinin kurutulmuş patlıcan dolması, çiğ bademli yaprak ciğer sote kesinlikle tadılmalı. Menüyü süsleyen çöp şiş ve tandır konusunda ise konsept açısından bir uyumsuzluk var.

Kebap ve tatlı

Köşkeroğlu’nda deneyimlediğin menünün kralı nedir diye merak ederseniz kısaca anlatayım: Satır kıyma, minik pastırma parçaları, kaşar ve fıstık içi karıştırılıyor. İnce bir küşlemeye sarılıp şişe dizilerek pişiriliyor. Bunun yanında yörenin bütün diğer lezzetleri mevcut, tercih edenler için Ali Nazik de çeşitli şekillerdeki etlerle sunuyor. Dikkatimi çeken diğer lezzetler arasında kuzu kaburga ve şefin dürümü de mevcut. Nar ekşili soğanlı lahmacun ve otlu peynirli pideyi de saymadan geçemeyeceğim.

Haberin Devamı

Servis elemanımız Adnan Çelebi, gerçek bir PR uzmanı gibi çalışıyor. “Hangi tatlılar?” diye sorunca öyle bir saymaya başladı ki, “Dur” diyemedim. Sizler için seçtiklerimin arasında öne çıkanlar, tel, düz ve burma kadayıf ile başarılı bulduğum midye baklava, havuç dilim, sarma ve de bir ritüel içinde masaya gelen katmer idi.

Galataport’ta iki şube

Yıllardır Karaköy katlı otopark binasının hemen altında gastronomik bir değer yaratan marka, otoparkın yıkım süreci nedeni ile Galataport’ta iki şube açacak.

Müdavimlerinden uzak kalmak istemeyen Eyüp Köşkeroğlu, “Misafirlerimize Galataport’ta huzurlu ve şık bir ortamda keyifle zaman geçirebilecekleri bir mekan kurguladık” diye konuştu.
Köşkeroğlu, kebap ve tatlı çizgisinde Şef Eyüp Köşkeroğlu sayesinde markayı geliştirmiş. Eminim ki liderler arasında sayılmayı da hak ediyor.