Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ağustos ayının son günlerini yaşadığımız bu dönemde İstanbul’da bunaltan sıcaklar hâlâ etkisini gösteriyor. Böyle havada yedi tepeli şehrin en görkemli hazineleri arasında yer alan çeşmeler daha çok ön plana çıkıyor. Sokak köşelerini, yapıların cephelerini, meydanları süsleyen sebiller hem insanlara hem de sokaklarda yaşayan dostlarımıza hizmet ediyor.

Lezzetin ferah adresi

Bugün sizlere Üsküdar’ın, adını kısık yani az akan ‘Kısıklıçeşme’den alan mahallesi Kısıklı’daki bir mekandan bahsedeceğim. Lezzeti ve konforu aynı anda yaşayabileceğiniz Kısıklı Cafe Restaurant, tarihi semtin yoğunluğundan uzak, yeşillikler içinde bahçesiyle, ferah ve huzur vadeden bir yer. Geniş otoparkı, hijyenik mutfağı, cafe ve restoran kısmının yanı sıra, kasap ve şarküteri bölümleriyle etkinlik alanları ve özel çardakları da mevcut. Lezzetli yemeklerine ise doğa, kuş sesleri ve bol oksijen eşlik ediyor. Bir anda farklı bir İstanbul’da buluyorsunuz kendinizi…

Haberin Devamı

Lezzetin ferah adresi

Huzurlu ve leziz

Kısıklı Cafe Restaurant’ın öncelikle kahvaltısından bahsetmek isterim. Dört değişik tarzda verilen serpme kahvaltılardan en zengini yöresel olanı. Öncelikle gözünüz doyuyor. Yiyecek içecek bölüm sorumlusu Hakkı Yılmaz koordinasyonundaki ekip, vızır vızır çalışıyor. Kahvaltı, menünün geri kalanı gibi son derece doyurucu...

Günün geri kalanını Metin Çalışkan yönetimindeki ekip devralıyor ve geliyoruz öğle ile akşam seçeneklerine... Öncelikle her şey taptaze; humus, vişneli yaprak sarma ve acılı ezme dikkat çekenlerden... Halep lahmacunu ise çıtır yapısıyla damak çatlatıyor. İçeriğindeki nar ekşisi, ceviz ve maydanoz tam kıvamında...

Lezzetin ferah adresi

Kısıklı Salata, içinde Akdeniz yeşillikleri, kuru üzüm, mısır, kuru domates, karamelize ceviz, parmesan peyniri ve çeri domates ile hafiflik tercih edenler için ilk sırada. İkinci sırada ise fırınlanmış kaşarlı mantar yer alıyor.

Şimdi gelelim et çeşitlerine... Öncelikle tüm etlerin marinasyonu ve menşei birbirinden farklıydı. Pirzola, kuzu sırt, dinlendirilmiş etten yapılan Dallas ve Asado (dana kaburga) denedik. Her biri kendi dokusu, pişirme tekniği ve kullanılan malzemesi açısından da farklı ve sonuç: Olağanüstü leziz tabaklar... Gerçekten iyi etin, doğru şeflerin elinde olduğunu her çatalda hissediyorsunuz.

Haberin Devamı

Mütevazı olmak

Tatlılara geçmeden önce Kısıklı Cafe Restaurant’ın sahibi, aslen Vanlı olan Vahap Eraslan ve Celal Karahan ile sohbet ettik. Farklı sektörlerde şirketleri bulunan Vahap Bey’e Kısıklı’da böylesine bir araziyi neden bu şekilde değerlendirdiğini sordum. Gayet mütevazı bir ifadeyle, “İstanbul’da bir bahçem olsun, ailem gelsin, çalışanlar olsun, karınlar doysun istedim. Burası benim keyif yerim” cevabını aldım. Hafta içine denk gelen o gün bir çalışanının düğünü için ailesiyle İstanbul’un bir ucuna gideceğini öğrendim. Tam bir Anadolu beyefendisi ve örnek bir yönetici...

Müessese olarak hayvanlara saygı da üst derece, kalan yemekler minik sevimli dostlarımızla paylaşıldığı gibi, çevredeki kuşların, kedi ve köpeğin bakımları da özel veterinerlerce sağlanıyor. Bu bilgiyi de sunum boyunca ilgisini üzerimizden eksik etmeyen garsonumuz Furkan Karanfil’den öğreniyorum.

Haberin Devamı

Lezzetin ferah adresi

Son olarak baklava, sütlü tatlılar, pasta, dondurma, waffle ve pancake gibi seçeneklerin arasından tatlı olarak Kısıklı Krep’i deniyoruz. İsmi sizi yanıltmasın, krep hamuru üzerinde çikolata, çilek ve Antep fıstığı muhteşem bir harmoni içinde. Tavsiyem, tatlıya yer bırakmanız.

Hafta sonu geç saatlere kadar açık olan Kısıklı Cafe Restaurant, ruhunuza ve midenize hitap edecek.

 

Lezzetin ferah adresi