Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bodrum’un ünlü koylarından Torba’da yer alan Be Premium Bodrum Oteli, bakımlı bahçesi, muhteşem manzarası, silüeti fazla bozmayan mimarisinin yanında yiyecek-içeceği ile öne çıkıyor. Burada neredeyse adım başında bir keyif noktasıyla karşılaşıyorsunuz. Mutfak direktörü Veli Bayraktar’ın yönetiminde 140 kişilik bir ekip, günün neredeyse 24 saati misafirleri memnun etmek için çalışıyor. Öncelikle ana restorandan bahsedeceğim.

Mıchelın yıldızları Bodrum’da

Burada düşünmeyeceğiniz kadar zengin ve insanı mutlu eden yiyecekleri bulabiliyorsunuz. Her akşam misafirler değişik bir büfe ile karşılaşıyor. Gittiğim akşam ıstakozdan mercan balığına dek her türlü deniz ürünü değişik şekillerde sunulmuştu. Eğer gönlünüz daha sakin ve romantik bir ortamda yemek yemek istiyorsa, o zaman özellikle gün batımında İtalyan lokantasının rustik dekorunda yemeğinizi yiyin derim. Buranın pizzası meşhur. Eski yıllarda kısa sürede olsa beraber çalıştığım Şef İbrahim Özdemir’in özellikle çok leziz Akdeniz spesiyalleri mevcut.

Haberin Devamı

Aslında biraz daha derine inersek Be Premium Bodrum’un konaklama mekanlarını iki tipte konumlandırdığını görürüz: Odalar ve villalar. Tabii bu arada ciddi bir trafiğin olduğunu, inişlerin-çıkışların ve merdivenlerin bol olduğunu unutmamak gerekir.

Mıchelın yıldızları Bodrum’da

Villalar hakikaten muhteşem döşenmiş. Yalnız bununla beraber Veli Şef çok enteresan bir de sistem kurmuş. Bu özel konutların misafirleri çok değişik ülkelerden farklı kültürlerden geliyor. Şef Ali Acar ve servis müdürü Nuri Erdem, uzun süre ondan fazla ülkeden gelen misafirlerinin yeme-içme konusundaki farklılıkları üzerinde çalışma yapmışlar, bunu talebe göre ikram ediyorlar.

Zaten Be Premium, Hint düğünleri konusunda deneyimli. Orta Doğu’dan gelenler daha çok kendi baharatlarında marine edilmiş eti tercih ediyorlar. Mutfakta pişen etler garnitürleri, büryan pilavlarıyla isteklerine göre villalarda da servis ediliyor. Bazı misafirlerle gelmeden temas kuruluyor ve istekleri tespit ediliyor. Ona göre kalacakları sürede yiyecek ve içecekleri sunuluyor.

Notias ve Michelin yıldızlı şefler

Haberin Devamı

Güneyden esen rüzgar anlamına gelen açık ve kapalı bölümleriyle bu alakart restoran yaz boyu dünyanın ünlü Michelin yıldızlı şeflerini ağırlıyor. Türkiye’de bugüne kadar yaptığı onlarca organizasyonda Michelin yıldızlı şefleri ağırlayan, onları Türk meslektaşlarıyla tanıştıran Gökmen Sözen ve gene yurt dışında da tanınan bir şef olan ve hep bu unvanı ile anılmak isteyen Veli Bayraktar ortak organizasyonunda devam ediyor.

Mıchelın yıldızları Bodrum’da


Geçtiğimiz hafta tanıştığımız İtalyan Şef Anthony Genovese’nin tadım menüsünü büyük bir seremoni içerisinde izledik. Sommelier’sinden servis elemanlarına kadar herkes olaya ciddi şekilde konsantre olmuş.

Mıchelın yıldızları Bodrum’da

Midye ve beluga havyarı özüyle harmanlanmış bir başlangıç ve arkasından çok beğendiğim soğuk domates çorbası yatağında kabuğu soyulmuş domates içinde kurutulan vanilyalı Japon eriği geliyor. Bu arada kalamar sosu içerisinde arpa şehriye risotto ciddi takdir aldı. Ana yemek olarak az pişmiş levrek fileto ve de tereyağlı sos içerisinde sunulan salatalık geldi. Son olarak kendi suyu ile karamelize edilmiş şeftali, şefin formülüyle hazırlanmış mini dondurma ile geceyi bitirdi.

Haberin Devamı

Mıchelın yıldızları Bodrum’da

Anthony’den geriye ne kaldı derseniz, her tabağın farklı ve uyumlu renklerle hazırlanmış simetrisinin öne çıkarılması... Bir de çalıştığı birçok dünya ülkesinden lezzetleri uyumlu şekilde sunduğu apaçık görülüyor.

Gelecek günler

Be Premium Bodrum’da gelecek günler son derece hareketli. Önümüzdeki hafta gelecek olan üç Michelin yıldızlı Şef Thomas Bühner, 34 yaşındayken ilk yıldızını almış. Zirveye ise 2011’de üç yıldız ile oturdu. Bence hepsinden önemlisi Bodrum’un ilk defa böyle bir Michelin yıldızlı sanatçılara ev sahipliği yapması. Eminim ki bu olay ülkemizin tanıtımı için önemli bir enstrüman olacak.

Be Premium Bodrum yöneticilerini kutluyorum.