Cadde ‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

12.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nextflix’in dünya çapında ses getiren dizisi ‘Riverdale’in ekibi, Emmy dergisine konuk oldu. Başrol oyuncuları, projeye “Evet” demelerinin ardından hayatlarında yaşanan değişime inanmakta zorluk çektiklerini söyledi.

‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

Son iki yılın en popüler dizileri arasında yer alan ‘Riverdale’, Archie Comics karakterlerinden TV’ye uyarlandı. Başrollerinde K.J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes, Cole Sprouse, Madelaine Petsch ve Ashleigh Murray’ın bulunduğu proje, sıradan bir kasabada yaşayan ailelerin başından geçen olayları anlatıyor. Bazı bölümlerinde gizemli olayların yaşandığı kasabanın liseli gençleri, birer hafiye gibi olayların ve suçluların ortaya çıkması için çaba sarf ediyor.

Haberin Devamı

‘Riverdale’, üçüncü sezonuyla 10 Ekim’de seyircisiyle buluşmaya devam edecek. Emmy dergisi için bir araya gelen oyuncular, hem karakterleri hem de kendileri hakkında ilginç şeyler anlattı!

Madelaıne Petsch

‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

‘Çok fazla tepki aldım’

Dizinin fettan kızı Cheryl Blossom (Madelaine Petsch), ilk sezondaki kötülükleriyle kendisinden nefret ettirmeyi başarsa da, daha sonra yelkenleri suya indirdi. “İlk bölümlerde, sosyal medyadan çok fazla tepki aldım. Karakterimi sevmeyenler, bir zalim olduğumu düşünüyordu. Hatta okuldaki arkadaşlarım da kötü davranıyordu. Bu durumun hayatım boyunca beni takip edeceğini zannettim!” diyen Petsch, şöyle devam etti: “İkinci sezonda, pek çok insan fikrini değiştirdi çünkü beni anlamaya başladılar. Okul dışında nelerle uğraşmak zorunda kaldığımı ve herkes gibi zayıf yanlarımın bulunduğunu gördüler. Bazı hayranlarım, ailemle aramdaki sorunları çözme başarımın kendilerine güven verdiğini söyledi.”

Haberin Devamı

Lili Reinhart

‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

‘Bu projeye minnettarım’

Lili Reinhart’ın canlandırdığı Betty Cooper, zaman zaman ortaya çıkan ‘gizli’ karakteriyle şüpheleri üzerine çekse de, ekibin en duygusal kızı. Ara bulmayı ve sorunları ortadan kaldırmayı kendine amaç edinen Betty’i sevdiğini söyleyen Reinhart, teklif almadan önce parasızlıkla baş etmeye çalıştığını anlattı: “Omuzlarımda çok fazla yük vardı. Bana rahat bir yaşam sunup, sadece oyunculuğa odaklanmamı sağlayan bu projeye minnettarım.” Senaryonun yakışıklı çocuk Archie için savaşan kızlardan oluşan bir hikaye üzerinde dönmediğini ve bunun kendini mutlu ettiğini belirten genç aktris, “İşler o zaman çok sıkıcı hale gelirdi” dedi. Reinhart, dizide olduğu gibi, gerçek hayatta da Jughead’in sevgilisi...

Cole Sprouse

‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

İhtiyaçtan oyuncu olmuş!

Dizinin haksızlıklara karşı yerinde duramayan ve sık sık kahramanlığa kalkışan Jughead’i, Cole Sprouse ise oyunculuğa daha sekiz aylıkken başlamış. Bir ikizi de bulunan Sprouse, “Bu işe, ailemizin paraya ihtiyacı olduğu için girdik. Ancak oyunculuk hiçbir zaman tutkum değildi. Annem beni oyunculuğa sürüklemeseydi, aklımın ucundan bile geçmezdi” açıklamasını yaptı. Bir dönem kendini ekrandan soyutlayan Sprouse, üniversitenin ardından sektöre geri döndü.

Haberin Devamı

Ashleigh Murray

‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

Kostümlerine bayılıyor

Oyunculuktan vazgeçmek üzereyken, ‘Riverdale’e dahil olan Ashleigh Murray ise Josie McCoy’a hayat veriyor. Pussycats grubunun şarkıcısı rolündeki oyuncu, enteresan kostümlerine bayıldığını söyledi. Murray, “Çılgın leopar desenleri, hayvan kuyrukları ve küpelerim şahane” şeklinde konuştu.

‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

Camila Mendes

Kimlerden ilham aldı?

Veronica Lodge rolü, Camila Mendes’in ilk profesyonel oyunculuk deneyimi oldu. Karakterinin ilhamını kült diziler ‘Gossip Girl’ün Blair Waldorf’u ve ‘The OC’nin Summer Roberts’ından aldığını söyleyen oyuncu, performansının bu kadar ses getireceğini beklemiyormuş... Latin bir ailenin kızını oynayan Mendes, projenin uyarlandığı Archie Comics karakterinin aksineVeronica’nın aslında garip bir tip olduğunu ama senaryoda güçlü bir kadın hale getirildiğini anlattı.

K.J. Apa

Sistemi zor benimsedi

Haberin Devamı

‘Riverdale’ Hafiyeler sezona hazır

Yeni Zelandalı oyuncu K.J. Apa (Archie Andrews), aslında dizide göründüğü gibi kızıl saçlı değil. Genç aktör, karakterine benzemek uğruna iki haftada bir, 2.5 saatlik bir işlemle saçını ve kaşlarını kızıla boyatıyor. Bu durumdan pek de memnun kalmayan Apa’nın en çok zorlandığı konuysa, Amerikan lise hayatına adapte olmak... Oyuncu, “Okuduğum okullar, İngiliz eğitim sistemine daha yakındı. Hatta Harry Potter’ın gittiği Hogwarts gibiydi bile diyebilirim” şeklinde konuştu. Apa, senaryoyu okuduktan sonra yapıma büyük yatırım yapıldığını, ya çok başarılı olacaklarını ya da büyük bir başarısızlığın kurbanı haline geleceklerini düşüdüğünü de sözlerine ekledi.

Yazı: Tülin Açıkbaş