Cadde Romantizm ölmedi, yaşıyor

Romantizm ölmedi, yaşıyor

25.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ebevynler yeni kuşağın romantizmi bırakın yaşamayı, bilmediğini iddia ediyor. Ancak biz romantizmi Number One TV'de bulduk. Hem de onunla konuştuk...

Romantizm ölmedi, yaşıyor

Gittikçe yaşlanmaya başlayan ve "Özal dönemi gençlik" olarak nitelendirilen teenage prototipleri (yani 1980 yılında ortaokula yeni başlamışlar) artık abi ve abla olarak çağırılmanın şokunu atlatmaya uğraşıyorlar. Benim de içinde bulunduğum bu jenerasyon (Avrupa ve Amerika'da Generation X denen...) alacakaranlık kuşağında yaşıyor sanki. Çünkü bilgi çağının rüzgarından neredeyse zatüre olacak olan ülkemizde iletişim çılgınca yaşanıyor. Hedef kitlesini sadece gençler üzerine kuran TV ve radyo kanalları, İnternet ve benzer platformlar daha yakın bir gelecekte hayal bile edilemezken, şimdi gerçekliğin sıradanlığındalar. Sosyal yaşamın hızla değişmesiyle de bir dönem yaygın olarak yaşanan aşk ve romantizm bile tartışma konusu oluyor. Number One TV'de Romans programını sunan Aysu Kayacı, aşkın ve romantizmin pek yaygın yaşanmadığı görüşünde. Aysu, flörtlerin, çıkar ilişkileri, sosyalleşme ya da biyolojik dürtülerden kaynaklanan nedenlerden ötürü gerçekleştiğini gözlemlediğini söylüyor.

Romantizm ve aşk şu sıralar gerek TV'lerde, gerekse radyolarda en prim yapan konuların başında geliyor. Çünkü soyal yaşamın çıkar ilişkileri üzerine kurulması ve birçok manevi değerin varlığını yitirmesi yüzünden bu alana yönelen ilgi galiba her zamankinden daha fazla. Bunu da bu konulara olan yoğun izleyici talebinden çıkartıyoruz. Aysu Kayacı, Romans programıyla byük bir izleyici kitlesine sahip. Gerek haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) 23:00'de başlayan programını sunmak için seçtiği giysileri, gerekse birçok kişiye göre içtenliği ve sıcaklığıyla romantizm ve aşkı sevgililerinden uzakta (aynı evde doğal olarak yaşamayanlar çoğunlukta olduğundan dolayı...) tatmak isteyenlerin favorisi. Ebeveynlerin iddia ettiğinin aksine romantizm ve aşk hala ayakta ve birçok eski burun kıvrılan nostaljik damgası yiyip çöp tenekesine atılmış değil. Aysu'nun programının popüleritesi de bunun en önemli kanıtlarından biri. Aysu 18 yaşında. Boğa burcu. 60'lı yıllarda çekilmiş Türk filmlerine bayılıyor. Romantik filmlerden "Tin Cup" ve "Don Juan" favorisi. Kitap okumayı. puzzle'ı ve yeni öğrenmeye başladığı yemek yapmayı çok seviyor. EĞvde oturmaktan hoşlanıyor. Sanıldığının aksine sürekli geceleri dışarıda bar bar gezen biri değil. Şiir yazmıyor. En azından ilkokulda yazmış. Hayatında hiç aşk mektubu yazmamış. Çıkma tekliflerini de "Sizinle arkadaş olabilir miyiz ?" ile yaşamış. Sabırlı bir insan. Daha önce birçok işte çalışmış. Astrolojiye inanmıyor.



Birçok kişi İnternet bağlantısına sahip olmasına rağmen sohbet (chat) konusunda fikir sahibi değil. Eğer teenage (yani yıllık kazancı 1 milyar olmayan 12/18 yaş arası) muhabbetinden hoşlanıyorsanız sözleyeceklerim için kulağınıza kabartma tozu dökün. Klavye ile sohbet etmek ve gerekli yazılımı bedava yüklemek için öncelikle (www.virgin.net/) adresine girin. Buradan (11 People) ikonuna tıklayın. Ardından karşınıza çıkacak sayfadaki (Virgin Net Global Chat) yazılımını yükleyin (download). Daha sonra İnternet bağlantısını yaptıktan sonra tarama yazılımınızı server bağlantınızı koparmadan devreden çıkartıp (Start) üzerinden programı çalıştırın. Binlerce sohbet sayfasında yeni arkadaşlar bulabileceğiniz gibi, kendi sohbet odanızı da açabilirsiniz. Yılbaşında bu WEB sayfasında eğlence var. Haberiniz olsun!


IN
* Ekoseli giysiler
* Ödül almak
* Ekolu saz çalmak
* Cinemania 97 CD-ROM (32 USD)
* "Olay başka" cümlesi

OUT
* Slow dans
* Yaratık terlikler
* Yay kaşlar
* Kiçh telesekreter ön bla'sı
* Afra ve tafra olayı


Tim Burton sevdiğimiz bir arkadaş. 50'li yıllarda çıkan cikletlerde yer alan Mars'lı karikatürlerinden esinlenerek "Mars Attack" adında bir film çekti. Konusu dünyayı istila eden Marslılar ile ilgili. Oyuncular ise hayli ilginç. Michael J. Fox en gençleri. Daha sonra Jack Nicholson ve Glen Close geliyor. Bu iki ünlü oyuncu başkan ve eşini canlandırıyor. Bunun haricinde Gal (gaal diye telaffuz edilir) Kaplanı olarak sinirleri yazın uzayan, kışın kısalan elektirik telleri gibi geren şarkıcı Tom Jones oynuyor. Kaçırmamanızı tavsiye ediriz...

Harrison Ford ile "Devil's Own" filminde bir teröristi oynuyor Brad Pitt. Hala bir idol gibi görünmekten rahatsızmış. Film yakında geliyor.