Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sean Connery deyince aklımıza gelen filmlerden 'İskoçyalı’nın (Highlander) beşinci filmi yapım aşamasında. Bridgette Nielsen ile Arnold Schwarzenegger’in rol aldığı 'Red Sonja' da yeniden çekiliyor. Bu kez başrolde Rose Mc Gowen var. Oliver Stone’un 1987 tarihli 'Wall Street' filminin de ikincisi yolda. 'The Wolfman' ise büyük ihtimalle bu yılın en etkileyici yeniden çevirim filmi olacak. Benicio Del Toro filmin başrolünde. 'Resident Evil Afterlife' ise yine Milla Jovovich’le hayat bulacak. Yeşil dostumuz 'Shrek' de 'Shrek Forever' ile geri dönüyor. 'Sex And The City’nin ikinci filmini bekleyen hayranları da bu yıl muratlarına eriyor.
Yılın en büyük sürprizi neredeyse tüm aksiyon yıldızlarının bir arada olduğu 'The Expendables.' Sylvester Stallone’nin hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda olduğu filmde Arnold Schwarzenegger’den Bruce Willis’e, Mickey Rouke’dan Jet Li’ye kadar kimi ararsanız var. Anlayacağınız bir Cüneyt Arkın’ın eksik olduğu yapım beklentileri arttırıyor.

Haberin Devamı

Robin Hood: Yeşil taytlı Russel Crowe geliyor!Kevin Costner’dan sonra şimdi de Russel Crowe’u yeşil tayt içinde görmeye hazır mısınız? Bugüne kadar onlarcası çekilen 'Robin Hood' hikayesini bir de 'Gladyatör' ile görmek hiç de fena değil. Üstelik Oscarlı Ridley Scott yönetmenliğinde! Filmde Russel Crowe’a Cate Blanchett eşlik ediyor. Bakalım Crowe’un karizması 'yeşil tayt' meselesini aşabilecek mi? Çok dar olmazsa sorun olmaz gibi.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part ISon 'Harry Potter' filminin ilk bölümü olduğundan seyirci rekorlarını zorlayacak. Kadroda önemli bir değişiklik yok ama filmin büyük bölümü Hogwarts dışında geçiyor. Lord Voldermort'un gücü giderek büyüyor. Hatta Lord filmde Sihir Bakanlığı'nı ve Hogwarts'ı ele geçiriyor.

2010’da Hollywood
Shutter Island: Klişeler hiç bu kadar iyi olmamıştı
Martin Scorsese ve Leonardo di Caprio 'Shutter Island' için tekrar bir araya geliyor. Gerilim filmlerindeki en klişe mekan (akıl hastanesi), en klişe hava koşulları (fırtına), en klişe detay (elektrik kesintisi) ve en klişe konu (akıl hastası bir katil) seçilmiş. Her ne kadar tüm gerilim filmi klişelerine sahip olsa da yine de adından çok söz ettirecek gibi. Çünkü ancak Scorsese gibi bir usta klişelerden müthiş bir film çıkartabilir. Bu arada dedektif rolündeki Di Caprio’ya hastaneyi yöneten Ben Kingsley eşlik ediyor.

Haberin Devamı

A Takımı: Savaş Ay’ın değil çocukluğumuzun A Takımı
Çocukluğunda dizisinin her bölümünü izlemiş biri olarak en çok bu film için sabırsızlanıyorum. “Eğer bir sorununuz varsa ve kimse size yardım etmiyorsa A Takımı'nı arayın. Belki onları kiralayabilirsiniz” sözlerini duyar duymaz mutlu oluyorum. Hele o unutulmaz jenerik müziği! Hikaye bildiğimiz ve sevdiğimiz aynı hikaye. Birinci sınıf bir komando grubu hapse atılıyor. Hapisten kaçan bu grup iyilere yardım etmek için paralı asker oluyor. Filmde Liam Neeson ve Jessica Biel gibi ünlü isimler var.

Iron Man 2: Kast daha da büyüyor
2010 yılının büyük ihtimalle en büyük hasılatını bu film yapacak. Bunu sadece serinin ilk filminin başarısına bakarak değil, Robert Downey Jr.’a Mickey Rouke, Samuel L. Jackson, Sam Rockwell, Scarlett Johansson, Don Cheadle ve Gwyneth Paltrow’un eşlik etmesine dayanarak tahmin ediyorum. 'Iron Man 2' ile Hollywood’un çizgi roman ve bilgisayar oyunlarından kazandığı milyonlara bir yenisi daha eklenecek gibi gözüküyor.