Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Howie Mandel, 'Deal or No Deal' yani gerçek Var Mısın Yok Musun’un Amerika’daki sunucusu. Aslen Kanadalı olan bu adam aynı zamanda da bir komedyen. Tabii 'Bobby’nin Dünyası' adlı çizgi yapımın yaratıcısı olduğunu da unutmamak gerek.
Her ne kadar önce Acun onun yolunu izlemiş olup Var Mısın Yok Musun’un sunucusu olmuş olsa da şimdilerde de Howie Mandel Acun’un yolunu izliyor ve Amerika’nın Yetenek Sizsiniz yarışmasına jüri olmaya hazırlanıyor.

Amerikalı Acunlar, Osmantanlar, Mehmet Ali Erbiller
Acun ile Mandel arasındaki en önemli fark, Acun’un aynı zamanda yapımcı olması. Mandel sunucu olarak kalmış. Her ne kadar ikisi de bir zamanlar kendileriyle aynı adı taşıyan programlara sahip olsa da aktörlük ve komedyenlik kariyeriyle Howie Mandel, Acun’a fark atıyor. Yine de bizim Acun da az komik değildir diyor, 'yerli malı Türk’ün malı herkes onu savunmalı' ilkesinden şaşmıyorum.

Haberin Devamı

Amerika’nın Mehmet Ali Erbil’i
Sanırım sorun çarkta. Çünkü Mehmet Ali Erbil’in kendimi bildim bileli Çarkıfelek’i sunması yetmiyormuş gibi şimdi de onun Amerikalı meslektaşının bu işi 28 yıldır yaptığını öğrendim. Demek çarkı yakalayan bırakamıyor ve bu daha uzun yıllar Mehmet Ali Erbil ile çark döndürmeye devam edeceğimiz anlamına geliyor. Orijinal adı Wheel of Fortune olan Çarkıfelek’i Amerika’da Pat Sajak sunuyor. Ben daha doğmadan ta 1981’de göreve gelen Sajak ünlüler dünyasına haber spikerliğiyle başlamış. Pek çok radyoda görev aldıktan sonra hava durumu sunuculuğuna, oradan da program sunuculuğuna geçiş yapmış. Onlarca dizide konuk oyuncu olarak rol alan Sajak’ın Erbil’den farklı olarak üç Emmy Ödülü ve Hollywood Walk of Fame’de bir yıldızı var. Olsun Mehmet Ali Erbil de kalplerimizin yıldızı.

Amerika’nın Osmantan Erkır’ı
Osmantan Erkır’ın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstelendiği Mahşeri Cümbüş programı da aslında Amerika’nın 'Whose Line Is It Anyway' adlı programından uyarlama. Orada ise bu programı ünlü komedyen Drew Carey sunuyor. Kendi sitcomuyla ün salan Drew Carey’nin Osmantan'dan en büyük farkı fazla kiloları ve Ebru Gündeş’i hiç tanımıyor olması değil, komedyenliğinin yanı sıra aynı zamanda da Seattle Sounders FC adında bir futbol kulübünü de sahibi olması.

Haberin Devamı

Amerika’nın Kenan Işık’ı
1950’lerden beri televizyonda olan Regis Philbin, Kenan Işık’ın bir zamanlar sunduğu ‘Kim 500 Milyar İster’ adlı programın orijinali olan 'Who Wants to Be a Millionaire' programının sunucusuydu. Televizyon kameraları karşısında en çok bulunan kişi olarak Guinness rekoruna sahip olması onu Kenan Işık’tan ayıran en önemli özelliği. Bu mantığı fazla uzatırsam Yetenek Sizsiniz prograımın orijinali olan 'America’s Got Talent' programında jürilik yapan Ozzy Osbourne’un karısının da Amerikalı Hülya Avşar olduğunu söylemem gerekecek. Sanırım bu tehlikeli yola girmeden bu benzetmelere bir son vermekte fayda var.