Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yaz mevsiminde doğduğumdan mı (22 Haziran) yoksa su grubu burcundan olduğumdan mıdır (yengeç) bilmem ama yaz ayları geldi mi ayağımı sudan çıkaramam. Üstelik suya girmek için Akdeniz ya da Ege sahillerine tatile gitmeyi de bekleyemem. Benim için şehrin göbeğinde olsam da yaz yine yazdır ve mutlaka yüzerek ve güneşlenerek değerlendirilmelidir.
Aslında ilk kez Akşam Gazetesi’nde 'Sabanur’la Havuz Başı Sohbetleri' adlı bir röportaj köşesi yazarken keşfetmiştim İstanbul’un en güzel havuzlarını. Eee, dile kolay bir yaz sezonu boyunca her hafta başka bir ünlüyle başka bir havuz başında röportaj yapıyordum. Açıkçası ünlülerden çok havuzlardan etkileniyordum. Bu hafta size öyle her gün gidilebilecek değil de, mutlaka hayatta en az bir kez gidilmesi gereken İstanbul havuzlarından bahsedeceğim. Neden mi her gün her gün gidilmez bu havuzlara? Çünkü her gün gidebilmek için yeterince varlıklı olmanız gerekir ve eğer yeterince varlıklıysanız her gün aynı havuza gitmezsiniz!

Haberin Devamı

Çırağan Palace Kempinski
Eğer Çırağan Palace Kempinski’nin havuzunda yüzmediyseniz henüz havuz keyfi nedir bilmiyorsunuz demektir. Boğaz’ın hemen kıyısındaki bu muhteşem manzaralı havuz başka hiçbir şeye benzemiyor. Boğaz’da yüzermişçesine süzüldüğünüz bu havuzda kendinizi özel hissetmemeniz neredeyse imkansız. Arkanızda İstanbul’un en güzel saraylarından, önünüzde dünyanın en güzel manzaralarından biri varken mutlu olmak için başka neye ihtiyacınız olabilir ki? Havuzda gün boyu sunulan soğuk havlular, güneş gözlüğü temizleme, su ve meyve ikramı gibi servisler ücrete dahil. Sağlık kulübü günlük kullanım ücreti hafta içi kişi başı 100 Euro, hafta sonuysa 160 Euro olarak
belirlenmiş ve her kuruşuna değmiş.

Havuz tavsiyeleri

Dedeman istanbul veya Dedeman Şile
Dedeman İstanbul’un içindeki Life Style Sağlık Kulübü yenilenmiş. Burada güneş ve havuz keyfini masajla tamamlayabilirsiniz. Otelde konaklayanlar bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Dışarıdan katılacağım diyorsanız 1-3-6 veya 12 aylık üye olabilir-siniz. Ya da 20'li veya 30'lu günlük giriş kuponları alabilirsiniz. Havuza hafta içi giriş ücreti 30, hafta sonu 45 TL. İstanbul’a en yakın uzaklardan biri olan Şile’deyse Dedeman Şile’nin havuzunda kendinizi tatile gitmiş gibi hissedeceksiniz. En azından ben öyle hissettim.

Haberin Devamı

Suada
Bir Boğaz’da yüzüyormuş gibi hissetmek var bir de gerçekten Boğaz’da yüzmek. İşte Boğaz’ın göbeğindeki Suada’da havuza girmek ikinci kategoride yer alıyor bence. Hem deniz ortasında olması hem de deniz suyunun arıtılmasıyla doldurulması bu havuzu tüm benzelerinden ayıran en büyük özelliği. Üstelik henüz mevsim tazeyken ve İstanbul dibine kadar boşalmamışken hem havuz keyfi yapabileceğiniz hem de 'piyasa'nın nabzını tutabileceğiniz bir yer Suada. Gençlerin ve tanınmış simalar içinde güneşlenmek ve yüzmek isteyenler için birebir anlayacağınız. Girişler hafta içi 50, Hafta sonu 80 TL.

Four Seasons Hotel
Four Seasons’ın havuzuyla tanışmadan önce, İstanbul’da yaşamanın en güzel yanının Boğaz sefası olduğunu sanırdım. Meğer en güzeli boğazda yüzer gibi havuzda yüzmekmiş. Boğaz’dan sadece birkaç metre uzaktaki bu havuzda, geçen gemileri ve salınan yatları seyrederek yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Four Seasons Hotel’in havuzundan faydalanmak için ya otel misafiri olmanız gerekiyor ya da Spa & Hammam üyesi. Bence en mantıklısı Spa & Hammam üyesi olmak keza şehrin en iyi masajları burada yapılıyor. Böylece de insan bir taşla iki kuş vurabiliyor...