Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İstanbul’a geldiğim ilk yıldan beri çeşitli spor salonlarına üye oldum durdum. Vakkorama Gym ile başlayan serüvenim Nişantaşı’ndaki Motus, Şişli’deki Sports International, Fulya’daki Sportem ve Bomonti’deki Elysium’a kadar sürdü. Üyeliğimi yenileme dönemi gelince İstanbul’un ün yapmış pek çok merkezini gezdim. Şimdi isim isim detaya girmek zor. Ama bu gezintiden öğrendiğim dersleri sizlerle paylaşmam gerek.

Fiyat politikası
İlk gittiğim ünlü komplekste yaklaşık yarım saat süren bir sunum sonunda benden yıllık üyelik ücreti olarak 2.300 dolar talep ettiler. (Yok ortaklık değil, sadece üyelik için!)
“Bu benim spor için ayırmayı düşündüğüm miktarın üstünde” dedim ve böylece başladı pazarlık süreci. Bu sayede de ilk dersimi öğrenmiş oldum: Asla ilk telaffuz edilen fiyata fit olma!
Ardından aklımda olduğunu söylediğim rakama verdikleri tepkiden ikinci dersimi aldım: Mutlaka ödemeyi planladığın rakamın altında bir rakam teklif et, çünkü sen ne dersen onun biraz daha üstüne ikna etmeye çalışacaklar seni. Yaklaşık 10-15 dakikanın sonunda fiyat yarıya indi. Düşünmem

Spor salonu seçerken uygulanması gereken dersler
gerektiğini söyleyince üçüncü dersimi aldım: Seni tekrar aramalarını bekle. Çünkü iki gün sonra arayıp fiyatı daha da indirdiler!
Bu durum, ziyaret ettiğim hemen hemen tüm salonlarda tekrarlandı. Sıkı pazarlıkla gördüm ki çoğu ünlü ve kompleks salonların üyelikleri bile ayda 120 - 150 TL’ye kadar düşebiliyor.
Ama spor merkezi seçerken izlemeniz gereken kurallar sadece pazarlıkla sınırlı değil. En önemli kurallardan biri de salonun temiz ve hijyenik olması. Soyunma odası leş gibi, duşları saçtan geçilmeyen ve / veya havuzunda yara bantları yüzen envai çeşit hastalık kapmanıza hem de pamuk ipliğine bağlı spor yapma isteğinizi kaybetmenize neden olur.

Hocalarla görüşme şart
Son kural da işini bilen spor hocaları olduğuna emin olmak. Çünkü eğitimsiz kişiler sakatlanmanıza dahi yol açabilir. Bu yüzden üye olmadan önce mutlaka hocalarla tanışılmalı.
Sonuç olarak bendeniz tüm kuralları izledikten sonra alternatifleri sadece üçe indirebildim. Şimdi sıra ortamına bayıldığım The Marmara İstanbul GYM ile pek çok arkadaşımın aşırı memnun kaldığı Mayadrom Sports Center ve sevgilimin üye olduğu Sportem arasından bir seçim yapmakta. Darısı başınıza!


ÇYDD’ye destek olma sırası bizde
Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’nın ve bu vakıf sayesinde okuyabilen gençlerin durumunu daha önce yazmıştım. Şimdi bu gençlere el uzatmak için bir şansımız var. Hem de karşılığında Fazıl Say, Cihat Aşkın, Çağ Erçağ gibi birbirinden değerli sanatçıları dinleme imkânı bularak. Yarın, yani 2 Mayıs Cumartesi günü “Fazıl Say ve Arkadaşları” herhangi bir ücret almadan sahneye çıkacak. Ama biz, saat 20.00’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan konsere bilet alarak bir üniversite öğrencisinin bir aylık bursunu sağlamış olacağız. Tüm geliri burslu üniversite öğrencilerinin eğitimi için kullanılacak konserin biletleri 125 TL’den Biletix’de satışa sunuluyor. Haydi Türkiye’nin geleceğine destek olma sırası şimdi bizde!