Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Bir yazımda, “Acun Ilıcalı turizmi” demiştim. Ki bunun doğruluğu ‘Survivor’un Kıbrıs’taki finali yaklaştıkça ortaya çıkmaya başladı.

Final 2 Temmuz’da Kıbrıs’ta yapılacak. Kuzey Kıbrıs’ın turizm bölgesi olarak öne çıkan Bafra’daki Kaya Artemis Otel’de yapılacak final için otel tamamen dolmuş durumda. 739 odalı otelde final gecesi için yer bulmak imkansız gibi. Bölgedeki otellerin de, hareketlendiğini belirtelim. ‘Survivor’dan üç kişilik bir ekip de önceki gün otele giderek incelemelerde bulundu. Yarışmanın yapılacağı yerlerin ilk tespitlerini yaptı, eksiklerini not aldı. Adadan ayrılan ekip daha kalabalık şekilde 8 Haziran’da tekrar ülkeye gidecek. Bu süre içinde Acun Ilıcalı’ya ilk tespitler anlatılacak ve bir karar verilecek. Ilıcalı’nın istediği noktalar, otelde yeniden düzenlenecek. ‘Survivor’ finalinde, ülkeye ünlü isimlerin de gelebileceği ifade ediliyor. Bunlardan biri de, Acun’un en yakın arkadaşlarından Arda Turan. Adada, ünlü top model Adriana Lima’nın da ülkeye geleceği ‘yüksek sesle’ konuşuluyor.

Haberin Devamı

“Acun bunu yapabilir” sözleri de çok...

Takıntısız Acun

‘Survivor’la ilgili sohbet ettiğim sırada Acun Ilıcalı’yla ilgili de çok olumlu düşünceler duydum. “Acun Ilıcalı o kadar mütevazı ki, hiçbir takıntısı yok” diye konuşan bir otel yetkilisi, “Bazı sanatçılar, kibirden havalarda gezerken, Acun Bey’deki mütevazı tavır halkın da ilgisini çekiyor” dedi. Aynı yetkili, “Ilıcalı, lobiye indiği an gideceği yere kadar insanlara selam veriyor. İnsanlarla ilgileniyor da” diye ekledi.

Rahat tavırlarıyla otelde dolaşan Acun Ilıcalı’nın süit bir odada kalması planlanıyor. Burada çalışmalarını rahat yapması sağlanacak. Acun’un her akşam maç oynama tutkusu da var. Ekipler arasında mutlaka bir takım oluşturuluyor ve sahilde kıyasıya bir maç yapılıyor. Geçen yıl yapılan maçlarda Arda Turan da yer almıştı.

THY’NiN ÖNEMİ
İstanbul’da bir görüşmeye giderken, Kıbrıs Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Orhan Tolun’la karşılaştım. Sohbet ettik, konu THY’ye geldi. “THY, Kıbrıs Türk halkına büyük hizmetler yapıyor” dedi. Tolun, “THY, kaliteli yolcu taşıyor.
THY’yle İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e veya başka bir şehre inen turist, Kıbrıs’a da geliyor. Bu yolcuların ortalama bıraktığı para bin 500 euro. THY bizi dünyayla bağlıyor” diye konuştu. Kuzey Kıbrıs’a yaklaşık 250 bin turistin THY sayesinde geldiğini anlattı. Merit Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar da, THY’nin önemini bilen isimlerden. THY’nin touchtown yaparak Kıbrıs’a uçuşlarını artırmasını istiyor.
Kuzey Kıbrıs’a dönük, İran, Azerbaycan, İtalya, Rusya’dan Ankara, Adana ve Erzurum merkezli touchdown seferler konulabilir. THY Genel Müdürü Karadenizli hemşerimiz İlker Aycı, çok başarılı bir isim. Bu konuda, Kıbrıs’tan gelen sesi mutlaka dinleyecektir. Kıbrıslılar’ın, THY’yi varlıklarının da bir güvencesi gördüğünü not edelim.
RUMLAR DA EĞLENCEDE
Girne Cratos Otel’de ‘Just Party’ sloganıyla muhteşem bir eğlence mekanı açıldı. Cratos’un sahibi sevgili Murat Bozoğlu davet edince gittim. Cage Club’a vardığımda, mekan tıklım tıklım dolmuştu. Kapıda onlarca bekleyenin olduğunu gördüm. Otelden Cem Türegün’ün eşliğiyle mekana adımı attık. Işık, ses, görüntü sistemi büyüleyici olmuş. Gecede yaklaşık 2 bin misafir vardı. Kaliteli bir duruş göze çarpıyor. Cage’de eğlence sabaha kadar devam ediyor. Dikkatimi çeken Rumlar’ın da eğlence mekanına akın etmiş olması oldu. Yaklaşık 250 Rum, eğlence mekanında yerini almıştı. Türegün bunu şöyle açıkladı: “Cage açılmadan önce Güney Kıbrıs’ta broşürlerimizi, dergilerimizi dağıttık. Ayrıca sınır kapılarında da reklamlarımızı yaptırıyoruz.” Murat Bozoğlu da ailesiyle bir locada eğlendi. Murat Bey, Monaco’da gördüğü ‘bardakta nargile’yi de Cage getirmiş. Ellerde ‘nargile’ eğlenenler çoktu. Bu arada otel, sınır kapılarında ve güneyde ‘plaja bedava giriş biletleri’ dağıtımı yapıyor. Kuzey’de, Rumlar’la birlikte bu yaz sıcak geçecek gibi!