Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Akdeniz’de en uzun dalış sezonunun yaşandığı bir yerdir Kıbrıs. Berrak
bir denizde dalışlarınızı rahatlıkla yaparsınız. Bozulmamış doğası ve sağladığı huzurlu dalış ortamıyla denizin fantastik ve eşsiz güzelliklerini izlersiniz. Onlarca dalış bölgesinde, uzman ekiplerin eşliğinde derinliklere inersiniz. Kıbrıs’ın denizinin ‘derinlikleri’ bir başka açıdan da sizlere tarihi sunabilir. Tarihi batıklarla karşılaşma olasılığınız çok yüksektir.Geçtiğimiz gün Kuzey Kıbrıs Su Altı Batıklar Grubu bazı fotoğraflar yayımladı. Denizin derinliklerinde, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı dönemine ait olduğu sanılan silahlar bulundu. Bren ve Sten isimli makinalı silahların Rumlara mı yoksa Türklere mi ait olduğu yapılacak incelemelerden sonra netlik kazanacak.

Haberin Devamı

Tarihe sahip çıkılsın

Bu tarihi bizlere sunan Dr. Fuat Türköz Çiner’le Tuncay Sadıkoğlu’na teşekkür ediyorum. Umarım yetkililer de, bu tarihi değerlere gereken önemi verir. Son olarak Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ada’nın tarih açısından da dünyada tanıtılmasının önünü açacak adımlar atılsın. Sadece otel, deniz ve kumsalla turizmi geliştiremeyiz.

Kuzey Kıbrıs’a Guess imzası

Esin Esmen, Kıbrıslı Türk genç bir iş adamı. Her alanda yatırımları var. Kuzey Kıbrıs ambargolar altında diyerek dünyaya açılan vizyonundan vazgeçmedi. ABD’nin ünlü giyim markası Guess’le ilgilendiğini biliyordum. Geçtiğimiz günlerde son görüşmeler yapıldı ve Guess’in Kuzey Kıbrıs’a gelişi sağlandı.

Dünyada 22 bayiliği olan Guess’in 23’üncü bayiliği ise Kıbrıs’ta olacak. Yani bir Kıbrıslı Türk, dünya markasının ana bayisi oldu. Sadece bir bayilik olarak gözükse de, Kıbrıslı Türklerin varlığının tescillenmesi açısından önemli bir adım attı Esin Bey. Esmen’in aslında şu sözleri ne demek istediğimizi anlatıyor: “Bu gurur Kıbrıs Türk’ünün.” Guess, ilk mağazasını ise başkent Lefkoşa’da açacak.

Akatlar’a No1903 damgası

‘Çanakkale 1915’ filminin yapımcısı ve ‘Çocuklar Duymasın’da karşımıza çıkan Serkan Balbal’la sohbet ediyoruz. Kıbrıs’ta yatırım yapmak için çalışmalar yapıyor. Hatta bir ara ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinin Kıbrıs’ta çekilebileceğini söyledim. Birol Güven belki Kıbrıs’a özel bir bölüm çekebilir. Üst düzey bir yetkiliyle geçtiğimiz gün Serkan’ın Etiler Akatlar’da açtığı No1903’te buluşmuştum. Müthiş bir mekan. Özel aktivitelerin yapıldığı yerde, İstanbul’un saygın ailelerinin özellikle çocukları etkinlikler yapıyor. No1903, Beşiktaşlılar’ın akın ettiği bir yer haline de gelmiş. Açılışı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman tarafından yapılan mekan, 3 bin metrekare çim alana sahip.

Haberin Devamı

Mekanda, spor salonu, SPA, toplantı odaları ve özel lounge alanları da var. Birol Güven ve Tamer Karadağlı da Beşiktaşlı. No1903 onlar için çok şey ifade ediyor da diyebiliriz.