Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kuzey Kıbrıs, uygulanan ambargolar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşayan bir ülke. Ancak bazen kendi kendimize de ambargo koyduğumuz oluyor. Hafta sonunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir etkinliği için Antalya’daydık. Sokakları gezme şansımız oldu. Surlariçi’ni, Eski Limanı gezmek keyif vericiydi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği Başkanı Nazmi Pınar ile Eski Liman’da ‘Denizcinin Kahvesi’nde oturduk. Kahveleri söylemeden, KKTC bayraklarının dalgalandığı bir bina gözüme ilişti. Sorduğumda, binanın KKTC Antalya Temsilciliği olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

Sonra başladı eleştiriler. Şaşırdım. Bina boş, kimse yok. Bölgedeki insanlar, “Bu binaya ayda yılda bir gelen oluyor, şaşırıyoruz nasıl temsilcilik?” diye konuşuyor. Ambargolar altındaki Kuzey Kıbrıs’ın, en önemli turizm şehrindeki temsilciği ‘ıssızları’ oynuyor. Binanın etrafını gezme fırsatım oldu.

Kimsesizler yurdunu andırıyor. Bayraklar eskimiş. Bakımsızlık almış başını. Günde binlerce turistin gezdiği bölgede, ‘temsiliyeti bina’ ile sağlanan bir durum. Binaya asılan KKTC devlet amblemini de ilk kez gördüm. Kırmızı, yeşil renkler.

Temsilci var mı, yok mu belli değil. Antalya’da KKTC hiç de iyi temsil edilmiyor. Temsilcilere yönelik, “Gezme, yeme-içme etkinlikleriyle KKTC tanıtılamaz” eleştirisi yüksek sesle dillendiriliyor. Yeni bir temsilci atandığı ve bu görüntülerin de düzelebileceği umudu da var. Yakından tanıdığım KKTC Turizm Bakanımız Fikri
Ataoğlu, bu gibi konulara önem veren isim. Kendisinden önce oluşan bu vurdum duymazlığa mutlaka bir son verdirecektir. Müsteşarımız İsmet Esenyel, bu konuda mutlaka gereken adımların atılmasını sağlayacaktır. İsmet Hoca’mızın gecesinin gündüzünün turizm olduğunu biliyorum. Bu görüntünün, Kuzey Kıbrıs’a yakışmadığını not edelim. Antalya’yı dahi kucaklayamayan bir turizm ülkesi olamayız.

Holding binası gibi

ANTALYA’DA ‘ISSIZ’ BİR TEMSİLCİLİK

Antalya Gazeteciler Birliği Başkanı Mevlüt Yeni, müthiş bir ev sahipliği yaptı. Nazmi Pınar başkan bizleri yalnız bırakmadı. Gazeteciler Cemiyeti’ne girdiğimde, kendimi bir holdingin merkezinde hissettim.

Haberin Devamı

Mevlüt Başkan, Antalyalı gazetecilere müthiş bir mekan yaptırmış. Bakan Bey ile binada röportaj yaptık.

Bakanımıza gösterilen ilgi ise görülmeye değerdi, sevgi seliyle karşılandı. Gazetecilerin sevgisi de önemsenecek durumdaydı.

İki farklı Surlariçi

Antalya’da Nazmi Başkan ile Surlariçi’ni geziyoruz. “Sefa, Lefkoşa’daki Surlariçi ile burayı bir karşılaştır” dedi.

Arada dağlar kadar fark var. Lefkoşa’da, nasıl bir yerleşim yeri olduğu tartışılan bir bölge, Antalya’da gezmeye doyamayacağınız bir nokta.