Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Ebru Gündeş, Kıbrıs’ta verdiği konserlerde etki bırakan bir isim. Ağustos 2015’te Kıbrıs Sefası’nda yazdığım, ‘Ada’da Ebru Gündeş Farkı’ yazısı üzerine eleştiriler almıştım. Ebru Hanım’ın eşi üzerinden yüklenenler olmuştu. Bu gibi eleştirilere ısrarla cevaplar vermiş ve ‘Gündeş’in tüm Kıbrıs konserleri muhteşem geçiyor, ki salonları Kıbrıslı Türkler dolduruyor” demiştim. Haksız olmadığımı önceki gün yine gördüm.
Golden Tulip Hotel’in sahipleri Erbaş Ailesi’nin daveti üzerine Ebru Hanım’ı izleme fırsatım oldu. Konserin başından sonuna kadar, salondan tutun da Gündeş’in sahne performanslarına kadar izlenim yaptım. Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de “Bir Ebru Gündeş fırtınası vardı” demek abartı olmaz. Muhteşem bir organizasyonda, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Her zamanki gibi yerinde duramayan bir isim. Ancak daha önceki performanslarına göre biraz yorgun gözüyordu. Sanırım, bir gün önceki Batum konserinin etkisi olacak. Ki Instagram’da paylaştığı, “Kıbrıs’ta sahneye hazırız” fotoğrafı da yorgun bir yüz ifadesini yansıtıyordu.

Haberin Devamı

Röportajlara ‘Hayır’
Konserin başlarında, slow şarkılar seslendiren Gündeş, programın ortasından itibaren salonu yorgunluğa rağmen ‘yıktı’ diyebiliriz. Şarkıcı, merhum Kayahan’ı da unutmayarak, onun unutulmaz şarkılarını da seslendirdi. Gündeş, İbrahim Tatlıses’in şarkılarını seslendirmeden önce, “Türkiye’nin en iyi seslerinden birinin şarkılarını seslendireceğim, o da İbrahim Tatlıses” diye anons yaptı.

Ebru Hanım’ın basına konuşmama konusundaki tutumu ise devam ediyor. Kendi ‘haklı’ gerekçeleriyle bu yönde gelen istekleri, ‘nazikçe’ kabul etmiyor. Ama Ebru Gündeş ile röportaj yapacak isim, yılın röportajını yapmış olacak. Bakalım bu piyango kime vuracak? Umarım, Kıbrıs’a vurur.

ÇANAKKALE CHICAGO’DA

Sevgili Serkan Balbal, gazeteci eşi sevgili Sabanur Kıraç Balbal’ın hamileliği nedeniyle uzun zamandır Amerika’da. Balbal ailesinin önceki hafta bir erkek çocukları oldu. Mutlulukları bin kat daha arttı.

‘Çanakkale 1915 Diriliş’ filminin de yapımcısı olan Serkan dostum, 19 Mart’ta Chicago Konsolosluğu’nda da ‘Çanakkale Zaferimiz ve Liderlik’ semineri verecek.(13.00 - 14.30 arasında)

Sabanur Hanım sosyal medyadan, “Kocamla ne kadar gurur duysam az” diye seminerin afişini paylaştı. Serkan Balbal, yeni bir baba olarak, Chicago’da yaşayan Türklere, zaferleri anlatacak ve liderlik tecrübelerini aktaracak.

Belki ‘can’ları onun ne dediğini anlamayacak ama gelecekte fotoğraflara bakınca, annesi gibi “İşte benim babam!” diyecek.

KIBRIS’IN NUSRET’İ

Cratos Premium Hotel’de sevgili Cem Türegün, arı gibi çalışıyor. Her fırsat bulduğumuzda bir araya geliyoruz. Geçen hafta dostlarımızla otelin ocak başında buluştuk. Bizi mekanın Genel Müdürü sevgili Suat Han karşıladı. Nezih ve leziz bir ortamda kendimizi bulduk. Her mekana gittiğimde yaptığım gibi “Bir Milliyet alabilir miyim?” dedim. Bir değil, misafir sayımız kadar Milliyet geldi. Tabii ki, mekanın keyfi daha da arttı.

Suat Han, genç yaşta olmasına rağmen et konusunda çok iyi. Misafirlerin et istekleriyle Nusr-Et’in sahibi Nusret Gökçe gibi bir bir ilgileniyor. Etleri kendisi kesiyor. Nasıl yenmesi, ne yapılması gerekiyor anlatıyor. Premium Hotel’e yakışan bir mekan. Kıbrıs’a gittiğinizde, mutlaka deneyin derim.