Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Ebru Gündeş’in iş adamı Rıza Sarraf’tan ayrılma kararı bekleniyordu ama açıklanması bomba etkisi yapmıştı. Bu süreci yakından izledim. Televizyonlara çıkanlar, gazetelere

EBRU GÜNDEŞ ZATEN ÜNLÜYDÜ
konuşanlar, hep bir ağızdan Ebru Hanım’ı eleştiriyor. Bilmeden, doğru bilgi olmadan konuşan da var. Ki konuşmalarına müsaade edenler, gerçeği bilmiyor. Gazetecilik etiğini uygulamıyor. ‘Siz böyle diyorsunuz ama konu bu’ diyemiyor. Amaç reyting.

Nasıl olsa, Ebru Gündeş haberi izlenir ve reyting alır. Gündeş’in boşanma kararı aldıktan sonra da hayatına devam edeceğini neden bilmiyoruz?

Haberin Devamı

Üzüntü yaşanacaktır ama hayat durmaz ki... Bugüne kadar da durmadı.

Ebru Gündeş’i ‘koca parası’ yiyor mantığıyla eleştirenler, Sarraf’la evlilikten sonrasına bakmalı. Ünlü sanatçı iş hayatının hep içerisinde oldu.

Bu dönemde birçok kez Kıbrıs’a da geldi. Yine gelecek. Günay full çekiyor, çekecek.

Çünkü Ebru Gündeş, ne Rıza Sarraf ne de başkasıyla Ebru Gündeş olmadı. Zaten ünlüydü, zaten güzeldi, zaten aranan en güzel sesli sanatçılardan biriydi.

Tek kaygı çocuğu

Edindiğim izlenim Ebru Hanım bundan sonra tek hedefe odaklanmış durumda. O da çocuğu. Çocuğunun geleceğini, eğitimini düşünüyor. Bu konuda çok hassas.

Bu nedenle ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında görev almadı. Gücü ve modu da buna elvermedi. Gündeş’in ne uçağı var, ne yalısı ne atı. Bunların hepsi Rıza Bey’indi. Sadece ‘eş’ olarak kullanıldı.

Boşanma sürecine girildiği andan itibaren de, kullanılmadı.

Ebru Gündeş, ‘boşanırken, her şeyi alıp götürmedi.’ Yalıdan da yakın zamanda çıkacak.

Yalıdan çıktıktan sonra kendisine uygun bir eve taşınacak, otelde kalmayacak. Rıza Bey’e karşı da ‘saygısını’ kaybetmeyecek. Ebru Hanım’ın yakın çevresine, “Rıza çocuğumun babası. Onun kötü olmasını asla istemem. İyi olsun. Bu süreci iyi atlatsın. Rıza Bey’le aramız kötü değil” dediğini söyleyebiliriz.

Son olarak şunu net ifade etmek gerekir, Ebru Gündeş’in de hataları, eksikleri olabilir ama bir anne olduğunu unutmayalım. Oscar Wilde şöyle der; “Kadınlar sevilmek için yaratılmıştır, anlamak için değil.” Gündeş’i de sevin, anlamak zorunda değilsiniz.

Haberin Devamı

‘RÜZGAR’ GİBİ TAHLİYE YOLU

EBRU GÜNDEŞ ZATEN ÜNLÜYDÜ


Cengiz Semercioğlu, bir polisin ölümüne neden olan Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar’la ilgili bir yazı yazdı, polisin ‘ehliyet takmamasını’ eleştirdi. Ortalık toz duman oldu. Ki yazıyı okuyunca ben de tepki gösterdim. Müthiş bir duyarlılık oldu. ‘Sonuna kadar devam edeceğiz’ diye açıklamalar geldi. Ancak sonuç ne oldu, polisin ailesi davadan vazgeçti. O zaman bizler Semercioğlu’na neden yüklendik? Aile baştan kabul etmiş Rüzgar’ın, rüzgar gibi hapisten çıkmasını. Bu süreçte Sinan Bey’in de bir baba olarak daha sakin olması gerekir. Medyaya saldırı yaparak, bütün okları üzerine çekmemeli. Oğluna kavuşacak, buna odaklanmalı.