Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Cengiz Semercioğlu bir yazısında yüzde 10 olan ‘eğlence vergisi’nin kaldırılmasını istedi. Semercioğlu yazısında, sanatçıların vergiler nedeniyle konser yapamaz hale geldiğini ve iptallerin olduğunu belirtti. Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya da “Vergileri kaldırın, kaldırmıyorsanız bile yüzde üçe indirin” çağrısı yaptı.

Kıbrıs’tan örneklerle yaklaşırsak, bazı sanatçıların ‘beyanlarını eksik’ yaptığını not edebiliriz. Mesela 120 bin TL sahne ücreti alan sanatçı, ücreti KKTC Maliye Bakanlığı’na 60 bin TL olarak beyan ediyor. Aradaki 60 bin TL, beyansız olarak cebe iniyor. Türkiye’de de bu gibi haberleri, şikayetleri çok okuyor ve duyuyoruz. Semercioğlu bir ara da sanatçılara şöyle bir çağrı yapsa ne güzel olur; “Siz de beyanlarınızı düzgün yapın ki Turizm Bakanlığı da bu samimiyete inansın ve vergiler indirilsin...”

Haberin Devamı

FANATİK ALANYASPOR’LU

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bugünlerde çok keyifli. Yoğun siyasi ortamda, mutluluktan uçuyor diyebiliriz. Nedeniyse Alanyaspor. Alanyaspor, Adanaspor’u eledi ve birinci lige çıktı. Sayın Bakanımız da Alanyalı olunca, değmeyin keyfine. Öyle ki sosyal medyada art arda paylaşımlar yaptı. “Alanyam” sözcükleri bir bir döküldü. Sayın Bakanı ve Alanyaspor’u kutluyorum. Lige büyük renk katacaklarından eminim.

KADINA ŞİDDETE KARŞI ADIM AT

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Hanım kadınlar konusunda ciddi çalışmalar yürütmesiyle biliniyor. Nerede bir kadın sorun yaşıyorsa, yanında Meral Hanım var. Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Başkanı da olan Meral Akıncı, şimdi de Avrupa’da Şiddete Karşı Kadın Ağı’nın yürüttüğü ‘Sen de Adım At’ kampanyası hakkında süreç başlattı. Kuzey Kıbrıs, kadına şiddete karşı tek ses oldu. Cumhurbaşkanı Akıncı da, bir video ile ‘step up’ kampanyasına destek verdi. Ardından sosyal medyada yüzlerce video yayınlandı. Akıncı ailesinin modacı kızları Zerrin Hanım’ın ricası üzerine ben de bir video ile, kadına şiddete karşı bir adım attım. Kampanya hakkında konuşan Meral Hanım’ın kadınlara yönelik şu mesajı önemliydi; “Şiddete karşı direnin. ‘Ben de önemliyim’ deyin...”

Haberin Devamı

‘AH MERKEL, YAKTIN BİZİ’

Bir görev için Atina’daydım. Sokaklar ıssız. Eski cıvıl cıvıl olan Atina’yı yansıtmıyor. Turist sayısında biraz artış var ama yeterli değil.
Andreas adındaki taksiciyle dolaşıyoruz. Yunanistan’daki son durumu soruyorum, cevabı net; “Çok kötü.” Otobanda ödediği ücreti sorunca, konu Almanya Başbakanı Angela Merkel’e geliyor. “Ah Merkel, yaktı bizi” diyor.
Nedenini ise, “Her yere vergi koydurdu. Zam üstüne zam yapılıyor. Merkel en sevilmeyen kişi şu anda ülkede” diye açıklıyor. Sayın Merkel’in bu imajı düzeltmesiyse zor görülüyor.