Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Milliyet’e başladığım 1998 yılından beri Cadde Yayın Yönetmeni Ali Eyüboğlu’nu tanıyorum. Cadde’ye Yayın Yönetmeni olarak göreve başladıktan sonra ise daha yakından çalışma imkanımız oldu. Bundan yaklaşık beş ay önce “Cadde’de Kıbrıs ile ilgili yazılar yaz” dediğinde çok heyecanlanmıştım. Bu güvenini boşa çıkarmamam gerekiyordu. Cadde’deki ilk yazım manşet oldu. Ali abi, yazılarımızla bire bir ilgilendi. Uyarılarını ‘tatlı - sert’ üslubuyla yaptı. Kırıcı olmadı. Doğruları söyledi. Sansasyonel değil, gerçekçi yazıların yazılmasını istedi. Geçen salı günü de Cadde’nin tarihinde ilk kez yazarlarını bir araya getirdi. Yazdığı yazılarla Cadde’ye büyük renk katan Merit Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ın müthiş ev sahipliğinde Heybeliada’daki Merit Halki Palace Otel’de buluştuk.

Haberin Devamı

Sorunlarımızı konuştuk.

Yazarlar olarak düşüncelerimizi ortaya koyduk.

Keyifli ve rahat bir ortamda eleştiriler - istekler dillendirildi.

Cadde’nin ‘halkın tamamının okuyabileceği’ bir ek olarak öne çıktığına vurgu yapıldı.

Cadde’yi diğer eklerden ayıran en önemli özelliğinin ‘kalitesi’ olduğu ifade edildi.

Yazarların birbiriyle tanışması ve kaynaşması sağlandı.

Bizlere Genel Yayın Yönetmenimiz Fikret Bila da eşlik etti. Tecrübelerini ve düşüncelerini paylaştı. Milliyet ailesi olarak bizleri onurlandırdı.

Yasemin kokuları arasında

Buluşma yerimiz Merit Halki Palace da, müthiş manzarası ve tarihi yapısıyla öne çıkıyor. Heybaliada’ya indiğiniz andan itibaren tarih kokan sokağa giriyorsunuz. Reha Bey, Merit kalitesini buraya da yansıtmış. Otele kadın elinin de değdiğini görüyorsunuz. Genel Müdür Pelin Yamanus’un detaycılığı yansıyordu otele. Yasemin kokuları ve tarihi doku içerisinde toplantılarımızı yaptık, sohbetimizi ettik. Bir dahi ki toplantıyı Kıbrıs’ta yapmayı planlıyoruz.

Cadde ekibini Kıbrıs’ta ağırlamak keyif olacak. Cadde’de Ali Eyüboğlu’yla başlayan kaliteli değişim devam edecek.

MAMA SHELTER HUZUR VERİYOR
İstiklal’de Demirören AVM’nin içerisinde bulunan Fransız Otel zinciri Mama Shelter Otel’in verdiği huzur ve keyif neredeyse dev marka otellerde yok. Bir işadamı dostum bahsetti geçen gün. Otelin tasarımından, servis anlayışından çok etkilenmiş.
“Terasına çıktım, Boğaz neredeyse ayaklarımın altındaydı. Odaları çok rahat. Mama’yı tercih eden misafir, İstanbul’a bir kez daha gelmek istiyor. Alışveriş yapmak istersen de Demirören AVM’ye atıyorsun kendini” dedi. Mama’nın tasarım dâhisi Philippe Starck tarafından dizayn edildiğini öğrenince de, “Bu şahane bir şey” dedi. İstanbul’u ziyaret edeceklerin Mama Shelter’i tercih etmesini tavsiye ederim. Alışveriş ve huzuru bir arada yaşamak için.
CENK EREN PARASIZ KALDI!
Cenk Eren, Merit Crystal Cove Otel’de sahneye çıkıyor. Her hafta ‘bedava sahne’ aldığından yakınıyor. Yaklaşık 30 konserlik anlaşmada parayı peşin aldı. Sonra ise para bitti. Şimdi diyor ki, “10’uncu konserden sonra parayı bitirdim. Şimdi çıkarken bedava çıkıyorum hissine kapılıyorum. Ben konsere çıkmadan önce bana para versinler, sonra geri alırlar.
“Ki bunları anlatırken, çok sempatik bir dil kullanıyor. Otel yönetimin yerinde olsam, Cenk Bey’le 10 anlaşma daha yaparım. Bu arada Cenk Eren, 21 Eylül’de 10 şarkılık bir albüm çıkarıyor. Albümünde Tanju Okan şarkılarını seslendirdi. Müzik severlerse, “Aman internetten indirmeyin, gidin albümü alın” çağrısı yaptı.