Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Futbolcular spor yaşamlarının yanında özel hayatlarıyla da topluma örnek olmak zorunda. Kimse, “Bu onun özel hayatı” diyemez.

Topluma mal olmuş kişiler, yaşamlarına dikkat etmeli. Gençlik onların yaşamlarından etkileniyor.

Eşi Eylem’e dayak attığı iddialarıyla gündeme gelen İbrahim Toraman, yaşadığı

İki yanlış örnek
sorunları şiddete çevirmiş. Eylem Hanım’ın ifadelerine göre, kucağında çocuğu olmasına rağmen şiddetten geri durmamış. Bu hiç şık ve doğru değil. Toraman’ın kadına şiddetin kınandığı ve yapılmaması gereken bir noktada, bu şekilde anılması çok kötü.

Haberin Devamı

Toraman’dan sonra Burak Yılmaz’ın da hamile eşini dövdüğü haberleri ortalığa saçıldı.

Eşi İstem Hanım ‘dayak yediği’ gerekçesiyle boşanmak istediğini açıkladı. Hem Toraman hem de Yılmaz, sahadaki başarılarıyla ve özel hayatlarıyla takdir toplaması gerekirken eşlerine şiddet uyguladıkları haberleriyle gündeme gelmeleri büyük bir hayal kırıklığı yarattı, yaratıyor.

Büyük bir utanç

Toraman ve Yılmaz’a güç gösterisinin, bir kadının canını yakmak veya sinirini çıkarmak için sergilemenin hiçbir şekilde hak olmadığını hatırlatmak isterim. Ayrıca iki futbolcunun sosyal medyanın ucu bucağı belli olmadığı bir dönemde, ‘dayakçı koca’, ‘dayakçı futbolcu’ olarak anılmaları da büyük bir utanç.

Kulüp yönetimleri de, kadına şiddet uygulayan oyuncuların gözlerinin yaşına bakmamalı. Ünlü olmaları, kadınlara şiddet uygulayacakları anlamına gelmez.

ASİL NADİR’İ BEKLEYİN

Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir, İngiltere’den Kıbrıs’a geri döndü. Şimdilerde memleket hasreti gideriyor, ülkesi için çalışmalarına ara vermeden. Asil Bey’in kız kardeşi Kıbrıs Medya Grubu Genel Müdürü Bilge Nevzat ve eşi Fehim Bey ile sohbet ettik.
Asil Bey’in mutluluğu, Nevzat ailesinin de yüzlerine yansıyordu. Bilge Hanım, “Sefa Bey, Asil Nadir 1990’lı yıllarına döndü. O dönemki çalışma azmini görüyoruz kendisinde” dedi. Kıbrıs Türk halkının dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşadığını düşünen Asil Bey’in, “Kıbrıs Türk halkı ülkesine sahip çıkmalı” anlayışını savunduğunu belirtelim.
Bilge Hanım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, bu dönemde kendilerine sahip çıktıkları için şükranlarını sunuyor. Asil Bey, Kıbrıs Türk halkının kalkınması için önümüzdeki dönemde önemli adımlar atacaktır.

Haberin Devamı

BAŞARILAR NİHAN!

Sevgili Nihan İnal, Global Restoran Yatırımları A.Ş bünyesinde bulunan Kasap Döner, İki Satır ve Köylü Güzeli markalarının basın ve iletişim görevine getirildi.
Nihan, Kıbrıs’ta da Kasap Döner’in tanıtımında aktif görev almıştı. Nihan’ın çalışma azmini yakından bilen biri olarak şunu söyleyebilirim ki; Global Yatırım doğru bir seçim yaptı.