Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir gün içerisinde binlerce insanın alışveriş yaptığı, gezdiği, mutlaka bir defa geçtiği İstiklal’de patlayan bombadan iki hafta sonrasında izlenimlerim oldu.
İlk başta biraz yaratılan korku ortamı kaybolmuştu. Sokaklar cıvıl cıvıldı. Teröre inat yaşama duygusu vardı. Özlediğimiz, bildiğimiz İstiklal’di bu. Alışveriş merkezleri doluydu. Restoranlar, cafeler kalabalıktı. İnsanlar, aileleriyle, sevgilileriyle, eşleriyle İstikal’de yürüyüş yapıyordu. Bir Bosna atasözü, “Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir” der. O nedenle ne terör ne başka bir şey, insanların yaşamını engelleyemez.
İstikal’de de engelleyemedi. Lale’leri asla solduramazsınız.

SAYIN TÜRKEŞ VE SAYIN ÜNAL ŞANSI

İSTİKLAL’DE  YAŞAM DURMADI

Kuzey Kıbrıs’ta hükümet bozuldu. Yeni bir koalisyon hükümeti kurulacak.
Yeni bakanlar seçilecek. Mevcut bakanlıklar değişecek. Bunlardan biri de Turizm Bakanlığı. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, görevde bulunduğu süre içerisinde ciddi atılımlar yaptı.
Tanıdım konusunda ısrarcı oldu. KKTC’yi başta Türkiye’ye doğru anlatmaya, tanıtmaya çalıştı.
Sayın Bakan’ı yakından takip ettim. Şimdi Turizm Bakanlığı’nın Demokrat Parti’ye geçmesi durumu var. Faiz Bey, Turizm Bakanlığı’ndan ayrılacak.
Yeni gelecek bakanın, bakanlığa alışması ve mevcut çalışmaları devam ettirmesi zaman alabilir. Ancak, başarısız olacağı anlamına gelmez.
Eski bakanların da desteğini alacaktır. Yeni Turizm Bakanı, Türkiye’nin de desteğini yanında hissetmek istiyorsa, mutlaka ‘projelere’ dayalı bir çalışma yapmalı. Ankara’nın kapısı çalındığında, elde projelerin olduğu dosyalar olmalı. Yoksa, her hafta sanatçılarla Türkiye medyasında gündeme gelen otellerin, sanatçıları sahneye çıkaracak ‘turisti’ yakalaması zor olacaktır. Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kıbrıs turizmine, ülkenin kalkınmasına çok önem veriyor. Sayın Türkeş ve Sayın Ünal’ın, yakın ilgisinin olduğu bu dönemi iyi değerlendirmekte fayda var.
İki Bakanımız da, önlerine gelen bütün ‘projelere’ destek vermeye hazır.
Yeter ki, ‘gerçekçi’ ve ‘uygulanabilir’ bir proje olsun.

MERİT’TE CENK’Lİ GÖKHAN’LI GECELER
Cenk Eren ile Gökhan Tepe, geçtiğimiz yıl Merit Crystal Cove Hotel’de her ay ve haftalık olarak sahne almıştı. İki sanatçı Merit ile yeni anlaşma imzaladı. Her ay ve her çarşamba şeklinde sahne alacaklar. Cenk Eren’i bir iki defa izleme fırsatım olmuştu. Müthiş bir sahne performansı var. İzlemeye gelenleri yerinde oturtmuyor. Eğlendiriyor, hüzünlendiriyor, güldürüyor. Gökhan Bey de aynı performansı gösteriyor.
Cenk Bey, ‘parayı peşin alınca yiyorum, sonra bedava sahneye çıkıyorum gibi oluyor’ şikayeti yapıyordu. Bu sezon haftalık ücretli çalışabilir. Belki bu psikolojiden kurtulmuş olur. Bu dönem Merit Crystal Cove Hotel’in Genel Müdürü Ercan Turan ve Halkla İlişkiler Müdürü Eda Burç’a da yine çok iş düşüyor. Geçtiğimiz yıl otelin ‘doğru’ ve ‘etkili’ tanıtımlarında büyük payları oldu. Kurdukları seviyeli ilişkiler sayesinde, Merit markasını öne çıkarmada çok çalıştılar.