Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Yeni bir yıla girmemize sayılı günlerin kaldığı bugünlerde, Kıbrıs’ta otellerin tamamı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Özellikle kumarhanesi bulunan otellerde ‘parayla yer bulmak’ da imkansız gibi. Otellerde hem eğlence ayağı hem de gala yemekleri için hummalı bir çalışma var. Her yıl ünlü sanatçıların sahne aldığı Ada’da yeni yıla girecekler, unutulmaz bir eğlenceyle 2017’ye “Merhaba” diyecek. Kıbrıs’ta Gülben Ergen, Volkan Konak, Serdar Ortaç ve Seda Sayan gibi isimler sahneye çıkacak.

Eğlencenin maliyeti

Haberin Devamı

Sevdikleri sanatçıları dinleyerek 2017’ye girmek isteyenlerin ödeyeceği ücretler ise 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Otellerde iki kişinin ödeyeceği gala yemeği ücreti 500 TL. Eğer konaklama olursa 2 bin TL’ye çıkıyor.

Kim, nerede sahne alacak?

Cratos Premium Otel: Serdar Ortaç

Merit Crystal Otel: Ziynet Sali

Elexus Otel: Koray Avcı

Acapulco Resort Otel: Gülben Ergen

Rocks Otel: Seda Sayan

Savoy Otel: Funda Arar

Kaya Artemis Otel: Muazzez Abacı

Nuh’un Gemisi Otel: Volkan Konak

ILICALI ‘FAHRİ BÜYÜKELÇİ’ OLMALI

TV8’in patronu ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın Kıbrıslı Türkler’in tanıtımına yaptığı katkı yaz yaz bitmez. Ilıcalı, hem ‘O Ses Türkiye’de hem de ‘Survivor’da Kıbrıslı Türkler’i hiç unutmadı. Her alanda bir Kıbrıslı Türk’e yer verdi. Gençlerin hedeflerini büyüttü. Dünyaya ‘Biz de varız’ diyen Kıbrıslı Türkler’in yanında oldu. Yeni yılda da, ‘Survivor’ finallerinin Kıbrıs’ta yapılacağını söyleyebiliriz. Biliyorsunuz, ‘Survivor’ finallerine giderken en az iki ay Kıbrıs konuşuluyor. Acun Bey, Kuzey Kıbrıs’ın adını ağzından düşürmüyor.

KKTC yönetimine çağrı

‘Survivor’ başlamadan KKTC yönetimine açık çağrı yapmak istiyorum. Türkiye’den sonra Yunanistan’da da adını duyuran, yavaş yavaş Avrupa’nın da tanımaya başladığı Acun Ilıcalı’nın Kıbrıs’a yaptığı tanıtıma karşılık manevi adımlar atılmalı. Biliyorum, Ilıcalı yaptığı hizmetler karşılığında hiçbir beklenti içerisinde değil. Ama kendisine başta Fahri Büyükelçilik olmak üzere vatandaşlık verilmeli.

BEKİR AKSOY KKTC VATANDAŞI OLDU

Haberin Devamı

Ünlü oyuncu Bekir Aksoy, Bodrum’da KKTC vatandaşı Derya Çavuşoğlu ile evlenmişti. Çift evlilikten sonra vatandaşlık için KKTC İçişleri Bakanlığı’nın yolunu tuttu. Yapılan temasların ardından Bekir Aksoy KKTC vatandaşlığına kavuştu. Aksoy, geçtiğimiz gün de vatandaş olduğuna dair belgeyi aldı.

GAYRİMENKULDE GÜVENİLİR LİMAN

TSKB Gayrimenkul Değerlendirme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Kıbrıs’ta bir konuşma yaptı ve Kuzey Kıbrıs’ın gayrimenkul açısından geleceğinin parlak olduğunu belirtti. Kendisiyle tanışma fırsatım oldu. Kıbrıslı Türkler’in fırsatları değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Kıbrıs’ın uzun vadede güvenilir bir liman olduğuna vurgu yapan Maya, “Çözüm gayrimenkul fiyatlarını artıracak” dedi. Haksız da değil. Ünlülerin art arda ev aldığı Kuzey Kıbrıs’a yönelik son günlerde artan ilgi, gözle görülür bir hal aldı. Turizm şehri Girne’de emlak fiyatları arttı. Sayın Maya’nın Kıbrıs’a dönük değerlendirmeleri dikkate alınmalı.

Huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum.