Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kıbrıs İktisatbank’ın sahibi Mete Özmerter, Kıbrıs’ın gözde iş adamlarından biri. Mete Bey’i uzun zamandır tanırım. Bankanın Genel Müdürü Giresunlu hemşerimiz Olgun Önal olunca buluşmalarımız da arttı. Sürekli yeni fikirler üreten bir yapı haline geldiler. Özmerter de, farklı bir patron profili çiziyor ve “Kazandığımı, paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” diyor.

Şanslı müşteriler

27 yıllık bankacı olan Özmerter, pilotluğu da çok seviyor. Amerika, İngiltere ve İsviçre’de pilotluk eğitimi aldı. Şu anda özel uçağını kendisi kullanıyor. Uçağını banka müşterilerinin hizmetine de açmış durumda. Bankadan yararlanan şanslı çiftler, Roma’ya üç gece dört gün uçakla tatile gitmeye başladı. İlk uçuşu da Mete Özmerter kendisi yaptı.

Haberin Devamı

PATRON KOKPİTTE
Anlatılmaz duygu

Roma’nın tarihi mekanlarını gezerken konuştuk. “Kokpitte misin?” diye sordum. Çok keyif aldığını anlattı. Kokpitte, yani dümenin başında, müşterilerine hizmet etmenin

PATRON KOKPİTTE
anlatılamaz bir duygu olduğunu söyledi. Özmerter, ilk uçuşta ‘geziyi’ de yakından gözlemlemiş oldu.

89 YIL ÖNCEKİ KIBRIS

Yıl 1928, Kıbrıs. National Geographic dergisinin Kıbrıs özel sayısında yer alan fotoğraflar görülmeye değer. Doğal ve içten.

Bozulmamış bir yapı ve o döneme ışık tutan yaşam. Turizm ve eğitim Ada’sı olan bir ülkenin siyasetçisinin, bu fotoğraflardan çıkaracağı dersler olmalı. Kıbrıs’a ‘kıymadan’ gelişmesini sağlamalı. Girne’ye, Mağusa’ya baktığımızda ‘eskilerden’ hiç ders almadığımızı da not etmek isterim.

KIBRIS’IN ‘MELEKLERİ’ EUROCUP FİNALDE

FIBA Avrupa Kupası yarı final maçında rakibi Galatasaray’ı 81-68 yenen Yakın Doğu Üniversitesi’nin ‘melekleri’ tarihi bir zafere imza attı. Belki, basit gibi görülebilir. Ancak ‘ambargoların’ altında spor savaşı veren bir halk için ‘inanılmaz’ bir başarı öyküsüdür bu. YDÜ ailesinin, bu süreçte takıma verdiği destek çok önemli.

PATRON KOKPİTTE

Eğitimden sonra

Eğitimin yanında, sporda da bir dünya markası yaratılıyor. YDÜ’nün patronu Suat Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel’e teşekkür etmek gerekir. YDÜ’nün ‘melekleri’nin final maçında da dünyaya Kıbrıslı Türklerin varlığını altın harflerle yazdıracağına inanıyorum. Final maçında ‘meleklerimizin’ yanında olacağız.